Annonce

Annonce

Stella Kyriakides

EU-kommissær for sundhed Stella Kyriakides opfordrer i sit svar til Danmark at finde løsninger inden for lovens eksisterende rammer. Foto: European Parliament from EU, CC BY 2.0

EU-kommissær vil ikke ændre antibiotikaregler

EU vil ikke ændre eller dispensere for reglerne om veterinære lægemidler trods dansk bekymring for stigende antibiotikaforbrug. Det viser en aktindsigt, som Maskinbladet har fået.

Reglerne står ikke til at ændre, og der vil ikke blive givet særlige danske dispensationer.

Sådan lyder svaret fra EU’s sundhedskommissær Stella Kyriakides til Danmark, efter at fødevareminister Rasmus Prehn (S) i februar udtrykte bekymring over nye EU-regler for veterinære lægemidler.

Det viser en brevudveksling fra en aktindsigt, som Maskinbladet har fået.

Siden 28. januar i år har dyrlæger pga. EU-regler været tvunget til altid at følge indlægssedlernes anvisninger, når de f.eks. medicinerer landbrugsdyr med antibiotika. Det har medført kraftig kritik fra dyrlæger og landbruget, da de nye EU-regler har gjort det ulovligt at afkorte en behandlingsperiode, selvom dyret er blevet rask – og derfor frygter dyrlægerne, at forbruget af antibiotika i landbruget nu stiger.

Fødevareminister Rasmus Prehn valgte at tage sagen op med EU-kommissæren efter kritikken, der bl.a. fik hundredvis af dyrlæger til at demonstrere foran Christiansborg.

Stella Kyriakides opfordrer i sit svar til at finde løsninger inden for lovens rammer og foreslår, at man f.eks. anmoder om ændringer af indlægssedlerne, hvis det kan dokumenteres, at anvisningerne om dosis og behandlingstid er uhensigtsmæssige.

”Jeg opfordrer jeres tjenester til at bruge mekanismerne i forordningen til hurtigst muligt at anmode om en gennemgang af produktresuméet for de veterinærlægemidler, især antimikrobielle stoffer, for hvilke de har dokumentation for, at de kan være forældede, så de kan opdateres som en prioritet,” skriver Stella Kyriakides i brevet ifølge Maskinbladet.

Flere artikler fra samme sektion

Fødevareindustrien er hårdest ramt af stigende energipriser

Ny opgørelse viser, at føde- og drikkevareindustrien er hårdest ramt af de stigende energipriser, og den kan forvente en ekstra regning på samlet 6,7 mia. kr. Det påvirker produktionen i alle led.

20-09-2022 3 minutter Økonomi

Vordingborg vinder titlen som Danmarks Vildeste Kommune

Efter halvandet års kamp for en vildere natur i landets 98 kommuner løb Vordingborg med titlen som Danmarks vildeste kommune og prisen på én mio. kr.

19-09-2022 3 minutter Natur,   Biodiversitet

Forskere i Aarhus skal finde værdien af naturbaserede løsninger

Økonomiske gevinster og finansieringsmodeller for naturbaserede løsninger skal dokumenteres i et nyt EU-studie, så endnu flere naturprojekter kan sættes i gang.

12-09-2022 2 minutter Natur,   Forskning