Annonce
Annonce
Hjælp med at finde årets Øko-elev
Kender du en landbrugselev med en særlig interesse for økologi og mod til at udfordre vanetænkningen? Så kan du indstille ham eller hende til prisen som årets øko-elev.

Sidste år blev 14 elever indstillet til prisen, som blev vundet af den 45-årige Lise-Lotte Hjorth Laursen (midt) fra Asmildkloster Landbrugsskole. Andenpladsen gik til Ida Schapiro Christensen fra Kalø Landbrugsskole, mens tredjepladsen og årets bobler gik til Kresten Sørensen fra Kjærgård Landbrugsskole. Foto: Landbrug & Fødevarer
For tredje gang uddeler Landbrug & Fødevarers Økologisektion prisen som årets Øko-elev. Det sker i forbindelse med sektionens årsmøde den 28. oktober på Nordjyllands Landbrugsskole.
Titlen gives til en landbrugselev, der udviser en særlig interesse for den økologiske driftsform, er nysgerrig på det økologisk håndværk, og som tør udfordre vanetænkningen.
Landbrugselever på alle trin af uddannelsen i praktik eller på skole samt elever, der er færdiguddannet i 2021, kan indstilles til prisen.
Indstillingsprocedure
Landbrugselever kan indstilles til prisen af enten elevens underviser(e), elevens praktikvært eller eleven selv. Alle tre parter skal motivere indstillingen – enten skriftligt (maksimalt én A4-side), video eller lyd (maks 2:30 min). Indstillingen sendes senest d. 1. oktober 2021 til Søren Vang, L&F Økologi (svan@lf.dk). Større filer uploades via WeTransfer (wetransfer.com).
”Vi har bare så meget brug for, at der hele tiden bliver uddannet unge landmænd, der brænder for det økologiske håndværk og har mod på at bidrage til en fortsat udvikling af den økologiske sektor, ikke mindst i lyset af forventningen om vækst i økologien i de kommende år. Det er derfor med stor fornøjelse, at vi igen i år vil kåre årets Øko-elev, hvor vi får givet nogle af de talentfulde, unge økologer et ekstra klap på skulderen,” siger formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer Hans Erik Jørgensen.
Til kåringen af årets Øko-elev er sammensat et bredt dommerpanel bestående af repræsentanter fra Økologisektionens bestyrelse, sektorchefen for Økologi i Landbrug & Fødevarer, chef for SEGES Økologi Innovation, et medlem af LandboUngdoms landsledelse, repræsentanter fra to landbrugsskoler samt en repræsentant for Landbrug & Fødevarers Netværk for Unge Økologer.
Med titlen som årets Øko-elev følger - ud over æren - en præmie på 5.000 kr. 2. pladsen modtager 2.500 kr., og endelig kåres ’Årets bobler’. Til alle tre priser følger desuden et abonnement på magasinet ’Økologi – Inspiration til jordbruget’.
Sidste år blev 14 elever indstillet til prisen, som blev vundet af den 45-årige Lise-Lotte Hjorth Laursen fra Asmildkloster Landbrugsskole. Hun besad en stilling som eksportchef, men valgte i 2019 at begynde som voksenelev på landmandsuddannelsen, hvor hun var elev på Hestbjerg Økologi.
Året forinden vandt Sigurd Holst fra Kalø Økologisk Landbrugsskole prisen.
Flere artikler fra samme sektion
Ny politisk aftale skal styrke beskyttelsen af drikkevandet
Et bredt politisk flertal har indgået en aftale om at afsætte 190 mio. kr. i perioden 2026-2027 til beskyttelse af det danske drikkevand. Midlerne skal fordeles via Drikkevandsfonden, som blandt andet støtter omlægning til økologi og skovrejsning.
Efterspørgslen på økologi stiger - men arealet har lige taget det største dyk i 20 år
Sidste år bød på den største årlige tilbagegang i det økologiske areal siden 2004-2005. Det sker dog, samtidig med at efterspørgslen på økologi er stigende. Minister ærgrer sig over udviklingen.
Kolding, Randers og Odense er blandt de områder, som gerne skulle se en effekt af Miljøministeriets nye krav til spildevand
16 fjorde og kystvande skal mærke en positiv effekt af, at Miljøministeriet netop har fastlagt konkrete initiativer, der skal nedbringe udledningen af kvælstof fra spildevand. 22 kommuner bliver berørt af de skrappere krav til rensningsanlæggene.