Annonce

Annonce

Landmand sprøjter mark

Hos Danmarks Naturfredningsforening er præsident Maria Reumert Gjerding chokeret over de blå partiers udmelding, som ifølge foreningen kan få store konsekvenser for naturen i det åbne land. Foto: Colourbox

Blå partier vil gøre det lovligt at sprøjte beskyttet natur igen

Hvis vælgerne giver flere af de blå partier nok indflydelse efter valget, vil de forsøge at tilbagerulle et forbud mod at sprøjte og gødske på beskyttede naturarealer.

Et af den socialdemokratiske regerings mest markante naturresultater er ikke sikret, hvis flere af de blå partier får nok indflydelse efter valget.

Det skriver Altinget.

Både Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti mener nemlig, at det nyligt indførte forbud mod at sprøjte og gødske på naturarealer, der er beskyttet af Naturbeskyttelseslovens paragraf 3, bør tilbagerulles.

 ”Vi er meget kritiske over for regeringens beslutning. Vi vil rulle det tilbage i det omfang, det er muligt,” siger fødevareordfører Erling Bonnesen (V) til Altinget. Han bakkes op af både Konservatives Per Larsen, Henrik Dahl fra Liberal Alliance og af Dansk Folkepartis miljøordfører, René Christensen.

Forbuddet trådte i kraft i juli i år og påvirker dyrkningen af ca. 37.000 ha fordelt på 9.000 lodsejere. Tilbage under Thorning-regeringen blev et lignede forbud vedtaget, men det nåede at blive rullet tilbage, da Lars Løkke Rasmussen og Venstre overtog regeringsmagten i 2015. 

Hos Danmarks Naturfredningsforening er præsident Maria Reumert Gjerding chokeret over kravet fra de blå partier, som ifølge foreningen vil få store konsekvenser for naturen i det åbne land.

”Det er fuldstændig vanvittigt, at det nogensinde har været lovligt at sprøjte fødegrundlaget væk for de mange arter, der lever i den natur, der ellers er beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens paragraf 3. At de blå partier mener, at vi her anno 2022 skal rulle vigtig beskyttelse af naturen tilbage, er chokerende,” siger hun i en pressemeddelelse

Flere artikler fra samme sektion

Trods inflation: Flere danskere accepterer klimaafgifter på fødevarer

En ny måling viser, at et stigende antal danskere er klar til at betale ekstra for klimabelastende fødevarer som kød og mælk. Man kan godt indføre en afgift, uden det nødvendigvis bliver dyrere at handle, lyder det fra en tænketank.

25-11-2022 2 minutter Klima,   Forbrug,   Politik

Klimarådet foreslår en todelt klimaafgift for at undgå skævvridning af priserne

Et politisk flertal er enige om, at der skal indføres en CO2-afgift på landbruget. Hvordan det skal gøres, står dog stadig uklart. Klimarådet foreslår nu en todelt afgift, der både rammer landmændene og forbrugerne.

25-11-2022 3 minutter Politik,   Klima

Kødgiganter udleder næsten lige så meget metan som hele EU

Verdens udledning af den potente klimagas metan er støt stigende. Verdens 15 største kød- og mejeriproducenter udleder sammenlagt mere metan end Rusland og næsten lige så meget som EU. Se her hvad du som økolog kan gøre.

18-11-2022 7 minutter Klima,   Forbrug