Annonce
Annonce
Hos Danmarks Naturfredningsforening er præsident Maria Reumert Gjerding chokeret over de blå partiers udmelding, som ifølge foreningen kan få store konsekvenser for naturen i det åbne land. Foto: Colourbox
Blå partier vil gøre det lovligt at sprøjte beskyttet natur igen
Hvis vælgerne giver flere af de blå partier nok indflydelse efter valget, vil de forsøge at tilbagerulle et forbud mod at sprøjte og gødske på beskyttede naturarealer.
Et af den socialdemokratiske regerings mest markante naturresultater er ikke sikret, hvis flere af de blå partier får nok indflydelse efter valget.
Det skriver Altinget.
Både Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti mener nemlig, at det nyligt indførte forbud mod at sprøjte og gødske på naturarealer, der er beskyttet af Naturbeskyttelseslovens paragraf 3, bør tilbagerulles.
”Vi er meget kritiske over for regeringens beslutning. Vi vil rulle det tilbage i det omfang, det er muligt,” siger fødevareordfører Erling Bonnesen (V) til Altinget. Han bakkes op af både Konservatives Per Larsen, Henrik Dahl fra Liberal Alliance og af Dansk Folkepartis miljøordfører, René Christensen.
Forbuddet trådte i kraft i juli i år og påvirker dyrkningen af ca. 37.000 ha fordelt på 9.000 lodsejere. Tilbage under Thorning-regeringen blev et lignede forbud vedtaget, men det nåede at blive rullet tilbage, da Lars Løkke Rasmussen og Venstre overtog regeringsmagten i 2015.
Hos Danmarks Naturfredningsforening er præsident Maria Reumert Gjerding chokeret over kravet fra de blå partier, som ifølge foreningen vil få store konsekvenser for naturen i det åbne land.
”Det er fuldstændig vanvittigt, at det nogensinde har været lovligt at sprøjte fødegrundlaget væk for de mange arter, der lever i den natur, der ellers er beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens paragraf 3. At de blå partier mener, at vi her anno 2022 skal rulle vigtig beskyttelse af naturen tilbage, er chokerende,” siger hun i en pressemeddelelse.
Flere artikler fra samme sektion
Professor: Økologien når ikke fordoblingsmålet uden mere græs og biogas
Danmark skal fordoble det økologiske landbrugsareal inden 2030, og der er kun een vej frem, lyder det fra ny professor på Aarhus Universitet, der i årtier har forsket i biogas, kvælstof og landbrug.
Året der gik i Økologisk Landsforening
Særligt den grønne trepartsaftale står stærkt i bevidstheden, når man ser tilbage på 2024, og der er både gode og dårlige aspekter i aftalen, skriver Sybille Kyed, som her opremser nogle af de vigtigste politiske kampe - og sejre - for Økologisk Landsforening det forgangne år.
Utålmodighed på Gram Slot, konventionelle bananer sneg sig tilbage og glyphosat fundet i sæd: Her er de mest læste artikler i 2024
Det var især artikler om pesticider og en om Økologisk Landsforenings nye repræsentantskab og bestyrelse, der var populære blandt økonu.dk's læsere i det forgangne år.