Annonce
Annonce
Merete Juhl tiltrådte som direktør i L&F i august 2022 og bliver nu erstattet af Morten Boje Hviid. Foto: L&F
Merete Juhl stopper som direktør i Landbrug & Fødevarer, netop som den grønne trepart er faldet på plads
Landbrug & Fødevarer reorganiserer sin direktion, og formandskabet har i den forbindelse udpeget en ny adm. direktør. Det er uklart, om den afgående direktør selv har taget valget om at stoppe.
Merete Juhl stopper nu som direktør i Landbrug & Fødevarer efter godt to år i stillingen. I stedet har formandskabet valgt Morten Boje Hviid som ny adm. direktør. Flemming Nør-Pedersen bliver forfremmet til viceadministrerende direktør, og Camilla Brehm Suhr indtræder i direktionen.
Formand Søren Søndergaard fortæller i en pressemeddelelse, at det hænger sammen med aftalen om den grønne trepart.
"Vores medlemmer har med den politiske rammeaftale om grøn trepart fået startskuddet til at skrive de næste kapitler i landbrugets og dermed Danmarks historie. Vi skal ikke gøre det alene, men der venter os en enorm opgave. Derfor tilpasser vi vores organisation til den nye tid og virkelighed, vi står i. Opgaverne ændrer sig, så det gør vores ledelse også," siger han og uddyber, at det er et strategisk valg, fordi man ønsker en anden profil fremover.
Økonu.dk har kontaktet Landbrug & Fødevarers presseafdeling for at spørge, om Merete Juhl selv har valgt at stoppe, og hvorfor man ikke længere mener, at hendes profil er den rette, men foreningen har ikke yderligere kommentarer, ud over det der står i pressemeddelelsen.
Sagde hurtigt ja tak
Morten Boje Hviid har siden 2020 været en del af Landbrug & Fødevarers direktion med ansvar for politik, bæredygtighed og kommunikation og tiltræder dags dato som adm. direktør.
"Fremover skal der være lighedstegn mellem den adm. direktør og den politiske strateg," siger Søren Søndergaard og fortsætter:
"Mortens evner i at angive retning, sætte et hold og levere politiske resultater for vores medlemmer har været udslagsgivende. Sådan har det været, siden han trådte ind ad døren. Vi har positioneret os som en ansvarlig organisation, der søger indflydelse i både med- og modvind, og Morten har et fremragende politisk kompas for, hvad der har betydning for vores erhverv på den lange bane. Samtidig har Morten et skarpt blik for den værdi, vores medlemmer leverer for samfundet, så jeg ved, at han er den rette at have i spidsen for vores dygtige medarbejderstab."
Morten Boje Hviid fortæller, at han var hurtig til at sige ja til jobtilbuddet:
"Det krævede ikke mange overvejelser. Jeg vidste, inden jeg blev ansat i L&F, at fødevareerhvervet består af troværdige og hårdtarbejdende mennesker, som tager ansvar og udgør en grundpille i det danske samfund. Alligevel bliver jeg imponeret på daglig basis af de medlemmer og medarbejdere, der udgør Landbrug & Fødevarer."
Flemming Nør-Pedersen har været en del af Landbrug & Fødevarers direktion siden 2012. Han får fremover titlen som viceadministrerende direktør med ansvar for blandt andet internationale forhold, kommercielle aktiviteter og det styrkede energipolitiske område.
Camilla Brehm Suhr har arbejdet med HR, strategi og ledelse i organisationen siden 2013. Hun indtræder i direktionen med ansvar for blandt andet organisationsudvikling, kultur og ledelse.
Flere artikler fra samme sektion
Det er en falsk udlægning at kalde trepartsaftalen for en omstilling af landbruget
DEBAT: Den vækst i det økologiske areal, som regeringen og parterne bag trepartsaftalen ønsker, er lig med omstilling til et landbrug, der samarbejder med naturen. Den omstilling kan vi ikke se i den grønne trepart, skriver Sybille Kyed.
Økologisk Landsforening: Brugen af regenerativt landbrug som begreb kandiderer til greenwashing
DEBAT: Brugen af begrebet regenerativt jordbrug tenderer til greenwashing, når aktører bruger det i flæng med sprøjtegift. Syntetiske sprøjtegifte og kunstgødning er ikke forenelige med et regenerativt landbrug, der beskytter naturen, skriver forperson Michael Kjerkegaard.
Økologi giver en sikker effekt, men det økonomiske system er blindt for det
DEBAT: Jeg tror, vi alle her i Vesten er godt tilfredse med at leve i en markedsbaseret økonomi. Men det forekommer mig, der er en indlejret fejl, som vi ikke må være blinde for, og som Folketinget må tage ansvar for at løse.