Annonce

Annonce

Portrætfoto af Merete Juhl

Merete Juhl tiltrådte som direktør i L&F i august 2022 og bliver nu erstattet af Morten Boje Hviid. Foto: L&F

Merete Juhl stopper som direktør i Landbrug & Fødevarer, netop som den grønne trepart er faldet på plads

Landbrug & Fødevarer reorganiserer sin direktion, og formandskabet har i den forbindelse udpeget en ny adm. direktør. Det er uklart, om den afgående direktør selv har taget valget om at stoppe.

Merete Juhl stopper nu som direktør i Landbrug & Fødevarer efter godt to år i stillingen. I stedet har formandskabet valgt Morten Boje Hviid som ny adm. direktør. Flemming Nør-Pedersen bliver forfremmet til viceadministrerende direktør, og Camilla Brehm Suhr indtræder i direktionen.

Formand Søren Søndergaard fortæller i en pressemeddelelse, at det hænger sammen med aftalen om den grønne trepart.

"Vores medlemmer har med den politiske rammeaftale om grøn trepart fået startskuddet til at skrive de næste kapitler i landbrugets og dermed Danmarks historie. Vi skal ikke gøre det alene, men der venter os en enorm opgave. Derfor tilpasser vi vores organisation til den nye tid og virkelighed, vi står i. Opgaverne ændrer sig, så det gør vores ledelse også," siger han og uddyber, at det er et strategisk valg, fordi man ønsker en anden profil fremover.

Økonu.dk har kontaktet Landbrug & Fødevarers presseafdeling for at spørge, om Merete Juhl selv har valgt at stoppe, og hvorfor man ikke længere mener, at hendes profil er den rette, men foreningen har ikke yderligere kommentarer, ud over det der står i pressemeddelelsen.

Morten Boje Hviid er ny adm. direktør i L&F. Han har hidtil været foreningens ansvarlige for politik, bæredygtighed og kommunikation
Morten Boje Hviid er ny adm. direktør i L&F. Han har hidtil været foreningens ansvarlige for politik, bæredygtighed og kommunikation. Foto: L&F

Sagde hurtigt ja tak

Morten Boje Hviid har siden 2020 været en del af Landbrug & Fødevarers direktion med ansvar for politik, bæredygtighed og kommunikation og tiltræder dags dato som adm. direktør.

"Fremover skal der være lighedstegn mellem den adm. direktør og den politiske strateg," siger Søren Søndergaard og fortsætter:

"Mortens evner i at angive retning, sætte et hold og levere politiske resultater for vores medlemmer har været udslagsgivende. Sådan har det været, siden han trådte ind ad døren. Vi har positioneret os som en ansvarlig organisation, der søger indflydelse i både med- og modvind, og Morten har et fremragende politisk kompas for, hvad der har betydning for vores erhverv på den lange bane. Samtidig har Morten et skarpt blik for den værdi, vores medlemmer leverer for samfundet, så jeg ved, at han er den rette at have i spidsen for vores dygtige medarbejderstab."

Morten Boje Hviid fortæller, at han var hurtig til at sige ja til jobtilbuddet:

"Det krævede ikke mange overvejelser. Jeg vidste, inden jeg blev ansat i L&F, at fødevareerhvervet består af troværdige og hårdtarbejdende mennesker, som tager ansvar og udgør en grundpille i det danske samfund. Alligevel bliver jeg imponeret på daglig basis af de medlemmer og medarbejdere, der udgør Landbrug & Fødevarer."

Flemming Nør-Pedersen har været en del af Landbrug & Fødevarers direktion siden 2012. Han får fremover titlen som viceadministrerende direktør med ansvar for blandt andet internationale forhold, kommercielle aktiviteter og det styrkede energipolitiske område.

Camilla Brehm Suhr har arbejdet med HR, strategi og ledelse i organisationen siden 2013. Hun indtræder i direktionen med ansvar for blandt andet organisationsudvikling, kultur og ledelse.

Flere artikler fra samme sektion

Skolemaden skal være økologisk for børnenes skyld

DEBAT: Når staten står for skolemaden, må økologien være førstevalg. Det sikrer børnene mod pesticidrester og bidrager til den grønne omstilling af Danmark, skriver forperson Michael Kjerkegaard.

15-01-2025 3 minutter Debat,   Kostvaner,   Politik

Træbranchen: Regeringens ambitiøse plan om mere skov kræver en gennemtænkt plan med blik for de eksisterende skove

DEBAT: Den grønne trepartsaftale indeholder en ambitiøs plan om at omlægge 250.000 ha landbrugsjord til ny skov over de næste 20 år. Skal det lykkes, kræver det omhyggelig planlægning, som også tager hensyn til eksisterende skov.

09-01-2025 4 minutter Debat,   Skovbrug og juletræer,   Klima,   Biodiversitet

Et ganske positivt økologisk år går på hæld - et nyt udfordrende år venter forude

MARKEDSKLUMME: Selv om det økologiske salg er tilbage på vækstsporet, pointerer Carsten Ahrenfeldt, at der er en en række oplagte indsatser at kaste sig over i det nye år.

02-01-2025 4 minutter