Annonce

Annonce

Jens Krogh i stalden

Jens Krogh glæder sig over, at han som ny formand for Naturmælk kommer til at stå i spidsen for et veldrevet mejeri, der er kendt for sin store innovationskraft. Foto: Joachim Plaetner Kjeldsen

Jens Krogh er ny formand for Naturmælk

Naturmælk har fået en klimaneutral formand, som vil arbejde for at fastholde og udbygge den positive udvikling på det sønderjyske mejeri, som efterlyser nye leverandører.

Efter mange år som formand for Naturmælk, valgte Frode Lehmann i år at trække sig helt fra bestyrelsen i det sønderjyske mejeri, da hans to sønner er i færd med at overtage gården.

Posten som formand er overtaget af 56-årige Jens Krogh fra Strellev ved Ølgod, som bl.a. gennem flere år fungerede som næstformand for Økologisk Landsforening.

I dag driver han et klimaneutralt landbrug på slægtsgården Kroghsminde, hvor han er er syvende generation. Gården har 140 køer, og den nye Naturmælk-formand driver ca. 450 hektar, en vindmølle og et biogasanlæg.

”Frode har gjort et godt forarbejde, så jeg overtager et velfungerende mejeri, og min opgave bliver at sikre en afregningspris, som vores landmænd kan leve af,” siger Jens Krogh.

Plads til nye leverandører

Han omlagde driften på Kroghsminde ved Ølgod til økologi i 1995, og i en tid, hvor danske landmænd vælter på stribe, betragter han det som sin vigtigste opgave være med til at sikre, at Naturmælk bliver ved med at være et veldrevet og innovativt mejeri.

”Vi har lige præsteret vores historisk bedste regnskab, og en af vores opgaver bliver at finde nye leverandører, siger Jens Krogh.

Naturmælk har i dag 43 andelshavere, og mejeriet har et mål om at indveje ca. 50 mio. kg mælk i indeværende år.

”Vi har nogle nye leverandører i pipelinen, men hvis der kommer nye, som passer ind i vores koncept, så har vi også plads til dem,” siger den nye formand.

Flere artikler fra samme sektion

Der er ingen grund til at bruge syntetiske pesticider

Danmark kan helt uden brug af pesticider producere mad til mindst lige så mange mennesker som i dag og samtidig stille 680.000 nye ha til rådighed for græsset natur og skov.

29-04-2024 3 minutter Debat,   Pesticider

Økologi er en drivkraft i udviklingen af et bæredygtigt fødevaresystem

DEBAT: Med et økologisk landbrug bliver klimabelastningen i dansk landbrug mindre, drikkevandet er ikke længere i risiko for at blive forurenet med sprøjtegifte, risikoen for antibiotikaresistens vil falde dramatisk, og de vilde plante- og dyrearter, som landbruget skal dele arealer med, vil få bedre muligheder.

26-04-2024 6 minutter Debat

Økologiske arealer og økologiske idealer

LEDER: I stedet for at måle landmænds dygtighed i, hvem der kan producere billigst, eller priskrige på billig rødkål og flæskesteg til jul, skal vores målestok være produktion af næringsrige, højværdiprodukter.

26-04-2024 3 minutter Leder,   Økologisk Landsforening