Annonce
Annonce
Økologiandelen i kantinen på den adresse, som Økologisk Landsforening har lejet sig ind i, er på mellem 60 og 90 pct. Den bør være højere, mener skribenten bag dette debatindlæg. Foto: Jakob Brandt
Hvis ikke Økologisk Landsforening går forrest, hvem skal så?
DEBAT: Hvis vi ikke er ambitiøse og stiller krav til maden i ”eget hus”, hvor så?
Af: Trine Sund Kammersgaard, økologisk landmand og stifter af Trynen i Jorden
Helle Borup Friberg, du har end ikke forsøgt at svare på spørgsmålet i overskriften, så lad mig gentage: Hvilken del af økologien er så ikke så vigtig?
Hvis ikke Økologisk Landsforening går forrest, hvem skal så? Hvis vi ikke er ambitiøse og stiller krav til maden i ”eget hus” hvor så? Snakken om byggeriets bæredygtighed var fin, hvis det var Dansk Byggeri, du stod i spidsen for, men du er direktør for en organisation, som først og fremmest handler om økologisk fødevareproduktion og forbrug. Huset kan aldrig blive så bæredygtigt, at vi stopper med at interessere os for, hvad der er på tallerkenen, for så er vi, på alle planer, det forkerte sted.
Vores omdrejningspunkt er netop den tallerken, som du selv har præsenteret ved flere lejligheder, og som viser, hvordan vi i fællesskab skal ændre tallerkenens og landbrugets sammensætning for at skabe en mere bæredygtig verden.
Kantinemaden i Økologisk landsforening skal være noget vi kan være stolte af, fremhæve og se op til. Et vaskeægte økologisk fyrtårn. Det er NU, vi skal stille krav, for det er nemmere at ændre kantinemaden NU, end at skulle ændre adressen for foreningen en gang til.
Og så tænk dig rigtigt grundigt om, hvorvidt det er muligt at svare på mit første spørgsmål.
Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.
Flere artikler fra samme sektion
Landbruget laver samme fejl, som bilindustrien gjorde
DEBAT: Landbrugslobbyens kamp mod en CO2-afgift er en bjørnetjeneste, der kun bremser en uundgåelig omstilling. Bilindustrien i Europa begik samme fejl med elbiler, og må nu se sig slået af Kina, skriver Connie Hedegaard.
Lyt til flertallet og sænk momsen på frugt og grønt
MARKEDSKLUMME: Det er godt for både folkesundhed, klima og miljø, hvis vi øger vores indtag af grønt. Desværre spiser danskerne stadig alt for få af de gode, sunde og grønne fødevarer, og kostændringerne sker ikke hurtigt nok af sig selv. Politikerne nøler med at sætte handling bag de grønne ambitioner.
Godt landmandskab kan ikke forkortes
LEDER: Når en tendens varer seks år, så er det ikke længere noget enkeltstående. Så kan vi ikke bare læne os op ad, at vind og vejr bestemmer, eller gentage, at nogle år bare er svære. Det, vi ser nu, og det forskerne helt kontant melder ud er, at klimaets ustabilitet forårsager de ekstremer, vi ser i år, og som gradvist er blevet værre de seneste seks dyrkningsår.