Annonce

Annonce

Frokostbuffet med masser af grønt i Agro Food Park 26

Økologiandelen i kantinen på den adresse, som Økologisk Landsforening har lejet sig ind i, er på mellem 60 og 90 pct. Den bør være højere, mener skribenten bag dette debatindlæg. Foto: Jakob Brandt

Hvis ikke Økologisk Landsforening går forrest, hvem skal så?

DEBAT: Hvis vi ikke er ambitiøse og stiller krav til maden i ”eget hus”, hvor så?

Af: Trine Sund Kammersgaard, økologisk landmand og stifter af Trynen i Jorden

Helle Borup Friberg, du har end ikke forsøgt at svare på spørgsmålet i overskriften, så lad mig gentage: Hvilken del af økologien er så ikke så vigtig?

Hvis ikke Økologisk Landsforening går forrest, hvem skal så? Hvis vi ikke er ambitiøse og stiller krav til maden i ”eget hus” hvor så? Snakken om byggeriets bæredygtighed var fin, hvis det var Dansk Byggeri, du stod i spidsen for, men du er direktør for en organisation, som først og fremmest handler om økologisk fødevareproduktion og forbrug. Huset kan aldrig blive så bæredygtigt, at vi stopper med at interessere os for, hvad der er på tallerkenen, for så er vi, på alle planer, det forkerte sted.

Vores omdrejningspunkt er netop den tallerken, som du selv har præsenteret ved flere lejligheder, og som viser, hvordan vi i fællesskab skal ændre tallerkenens og landbrugets sammensætning for at skabe en mere bæredygtig verden.

Kantinemaden i Økologisk landsforening skal være noget vi kan være stolte af, fremhæve og se op til. Et vaskeægte økologisk fyrtårn. Det er NU, vi skal stille krav, for det er nemmere at ændre kantinemaden NU, end at skulle ændre adressen for foreningen en gang til.

Og så tænk dig rigtigt grundigt om, hvorvidt det er muligt at svare på mit første spørgsmål.

Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.

Flere artikler fra samme sektion

Selvfølgelig skal vi prioritere økologi – det har for store konsekvenser at lade være

DEBAT: Det konventionelle landbrug har store konsekvenser for miljøet. Derfor skal vi ikke dømme økologi ude, men arbejde mod et større udbytte, skriver Sybille Kyed.

17-09-2022 5 minutter Debat

Regenerativt landbrug kan skære en femtedel af jordbrugets samlede årlige CO2-udledning

DEBAT: Klimaforskere har gentagne gange peget på, at vi skal handle nu, og det skal ske med egentlige reduktioner. Det kan regenerative principper i jordbruget hjælpe med. Er der mon nogen politikere og organisationer, der tør gå forrest?

09-09-2022 5 minutter Debat,   Klima

En økologisk fremtid kræver, at vi får alle med

DEBAT: Økologisk Landsforenings tilknyttede kantine har Det Økologiske Spisemærke i sølv - ikke guld - og det har fået kritik fra foreningens medlemmer. Adm. direktør Helle Borup Friberg svarer her på kritikken.

07-09-2022 5 minutter Debat