Annonce

Annonce

Buffet på restaurant

Buffet restaurant kantine. Foto: Colourbox

Hvilken del af økologien er ikke så vigtig?

DEBAT: Det er helt og aldeles uacceptabelt, at Økologisk Landsforening lader sig spise af med en kantine som "sigter efter sølvmærket".

Af Ekstern skribent
07. september 2022, 13:47
Læsetid: 2 minutter

Af: Trine Sund Kammersgaard, økologisk landmand og stifter af Trynen i Jorden

Økologisk Landsforening er flyttet til nye lokaler, og det endda med en kantine som "sigter efter sølvmærket". Ifølge Direktør Helle Borup Friberg er sølvmærket "med til at understøtte den rejse som mange af foreningens køkkenmedlemmer er på…"

Det er helt og aldeles uacceptabelt, at Økologisk Landsforening lader sig spise af med en kantine som "sigter efter sølvmærket". For det naturlige næste spørgsmål at stille direktøren herefter er jo: Hvilke fødevarer er det så, der ikke behøver være økologiske? Hvilke af foreningens dygtige producenter og forarbejdningsvirksomheder er det ikke så vigtigt at støtte op om, så længe kuvertprisen i kantinen bare kan holdes nede?

Kantinen i Økologisk Landsforening skal naturligvis have guldmærket, det kan ingen være i tvivl om. Den skal være et flagskib, som vi alle kan være stolte af. Stil krav Helle Borup Friberg! Eller forsøg om du selv kan give et tilfredsstillende svar på mit spørgsmål.

Læs Helle Borup Fribergs, adm. direktør i Økologisk Landsforening, svar her

Flere artikler fra samme sektion

Selvfølgelig skal vi prioritere økologi – det har for store konsekvenser at lade være

DEBAT: Det konventionelle landbrug har store konsekvenser for miljøet. Derfor skal vi ikke dømme økologi ude, men arbejde mod et større udbytte, skriver Sybille Kyed.

17-09-2022 5 minutter Debat

Hvis ikke Økologisk Landsforening går forrest, hvem skal så?

DEBAT: Hvis vi ikke er ambitiøse og stiller krav til maden i ”eget hus”, hvor så?

13-09-2022 2 minutter Debat

Regenerativt landbrug kan skære en femtedel af jordbrugets samlede årlige CO2-udledning

DEBAT: Klimaforskere har gentagne gange peget på, at vi skal handle nu, og det skal ske med egentlige reduktioner. Det kan regenerative principper i jordbruget hjælpe med. Er der mon nogen politikere og organisationer, der tør gå forrest?

09-09-2022 5 minutter Debat,   Klima