Annonce
Annonce
Buffet restaurant kantine. Foto: Colourbox
Hvilken del af økologien er ikke så vigtig?
DEBAT: Det er helt og aldeles uacceptabelt, at Økologisk Landsforening lader sig spise af med en kantine som "sigter efter sølvmærket".
Af: Trine Sund Kammersgaard, økologisk landmand og stifter af Trynen i Jorden
Økologisk Landsforening er flyttet til nye lokaler, og det endda med en kantine som "sigter efter sølvmærket". Ifølge Direktør Helle Borup Friberg er sølvmærket "med til at understøtte den rejse som mange af foreningens køkkenmedlemmer er på…"
Det er helt og aldeles uacceptabelt, at Økologisk Landsforening lader sig spise af med en kantine som "sigter efter sølvmærket". For det naturlige næste spørgsmål at stille direktøren herefter er jo: Hvilke fødevarer er det så, der ikke behøver være økologiske? Hvilke af foreningens dygtige producenter og forarbejdningsvirksomheder er det ikke så vigtigt at støtte op om, så længe kuvertprisen i kantinen bare kan holdes nede?
Kantinen i Økologisk Landsforening skal naturligvis have guldmærket, det kan ingen være i tvivl om. Den skal være et flagskib, som vi alle kan være stolte af. Stil krav Helle Borup Friberg! Eller forsøg om du selv kan give et tilfredsstillende svar på mit spørgsmål.
Læs Helle Borup Fribergs, adm. direktør i Økologisk Landsforening, svar her
Flere artikler fra samme sektion
Danmarks "grønne" tænketank Concito har skiftet farve
Den grønne tænketank Concito er nu blevet til Danmarks sorte tænketank, når den argumenterer for, at pesticider er nødvendige også i fremtidens landbrug. Men muldlaget i jorden udpines, hver gang der sprøjtes imod svampe, uønskede planter og insekter.
Vi skal finde de gamle dyder frem igen
LEDER: Der er efterhånden en bred enighed i samfundet om, at vi skal spise en langt mere plantebaseret kost. Vi, der har været længe i gamet, kan jo huske tilbage på en barndom, hvor kødet var en luksusvare.
Æg skal ud af køledisken
POLITISK KLUMME: Økologisk Landsforening er ikke imod et kølekrav, hvis det er nødvendigt for fødevaresikkerheden, men omvendt vil vi gerne udfordre alle ressourcespild i vores fødevarekæde.