Annonce
Annonce
Buffet restaurant kantine. Foto: Colourbox
Hvilken del af økologien er ikke så vigtig?
DEBAT: Det er helt og aldeles uacceptabelt, at Økologisk Landsforening lader sig spise af med en kantine som "sigter efter sølvmærket".
Af: Trine Sund Kammersgaard, økologisk landmand og stifter af Trynen i Jorden
Økologisk Landsforening er flyttet til nye lokaler, og det endda med en kantine som "sigter efter sølvmærket". Ifølge Direktør Helle Borup Friberg er sølvmærket "med til at understøtte den rejse som mange af foreningens køkkenmedlemmer er på…"
Det er helt og aldeles uacceptabelt, at Økologisk Landsforening lader sig spise af med en kantine som "sigter efter sølvmærket". For det naturlige næste spørgsmål at stille direktøren herefter er jo: Hvilke fødevarer er det så, der ikke behøver være økologiske? Hvilke af foreningens dygtige producenter og forarbejdningsvirksomheder er det ikke så vigtigt at støtte op om, så længe kuvertprisen i kantinen bare kan holdes nede?
Kantinen i Økologisk Landsforening skal naturligvis have guldmærket, det kan ingen være i tvivl om. Den skal være et flagskib, som vi alle kan være stolte af. Stil krav Helle Borup Friberg! Eller forsøg om du selv kan give et tilfredsstillende svar på mit spørgsmål.
Læs Helle Borup Fribergs, adm. direktør i Økologisk Landsforening, svar her
Flere artikler fra samme sektion
Det er en falsk udlægning at kalde trepartsaftalen for en omstilling af landbruget
DEBAT: Den vækst i det økologiske areal, som regeringen og parterne bag trepartsaftalen ønsker, er lig med omstilling til et landbrug, der samarbejder med naturen. Den omstilling kan vi ikke se i den grønne trepart, skriver Sybille Kyed.
Merete Juhl stopper som direktør i Landbrug & Fødevarer, netop som den grønne trepart er faldet på plads
Landbrug & Fødevarer reorganiserer sin direktion, og formandskabet har i den forbindelse udpeget en ny adm. direktør. Det er uklart, om den afgående direktør selv har taget valget om at stoppe.
Økologisk Landsforening: Brugen af regenerativt landbrug som begreb kandiderer til greenwashing
DEBAT: Brugen af begrebet regenerativt jordbrug tenderer til greenwashing, når aktører bruger det i flæng med sprøjtegift. Syntetiske sprøjtegifte og kunstgødning er ikke forenelige med et regenerativt landbrug, der beskytter naturen, skriver forperson Michael Kjerkegaard.