Annonce
Annonce
Ny økologi-anbefaling træder snart i kraft
Nye brancheanbefalinger hos Friland har betydning for kød- og mælkeproducenter

De nye brancheanbefalinger om, at økologiske kreaturer skal have levet hele livet som økologiske, har været varslet siden april 2018 Arkivfoto
Fra 1. januar 2021 skal alle kreaturer, der leverer økologiske produkter til Friland, være født økologiske. Hidtil har det været et krav, at de skulle leve mindst tre fjerdedele af deres liv økologisk, men det er nu skærpet i en brancheanbefaling.
"Vi følger fortsat anbefalingerne på både okse- og grisekødet, og det bliver vi ved med. Forbrugerne stiller hele tiden højere krav til Friland og særligt de økologiske koncepter, så her skal vi selvfølgelig være med helt fremme," siger Frilands direktør, Claus Hein, i en pressemeddelelse.
De nye brancheanbefalinger har været varslet siden april 2018 og blev øjeblikkeligt meldt ud til Frilands leverandører, så de har haft tid til at omstille sig.
Ejvind Kviesgård, afdelingsleder hos Danish Crown Beef, mener derfor, at der har været tilstrækkeligt med varsling til at få omstillet sig, men råder dog alligevel landmændene - særligt nyomlæggere - til at gå besætningen efter.
Flere artikler fra samme sektion
Ingen genveje til flotte økojordbær: ”De skal luges i bund i foråret”
En jordbæravler i Norddjurs er en af de økologiske jordbæravlere, der holder stand trods en generel nedgang i branchen. Jordbæravler Dennis Weigelt Pedersen er samtidig planterådgiver i Innovationscenter for Økologisk Landbrug med ’hands-on’ erfaring fra egen avl. Her er hans bud på, hvordan man sikrer en stabil afgrøde.
Den 22-årige grisehvisker kan stadig lære sin snart 60-årige far noget om grise
Mathilde Munch har lært sin far meget om dyrevelfærd, selv om han har haft griseproduktion i over 25 år. Hun har et helt særligt blik for dyrene, mener hendes forældre.
15 års erfaring har bekræftet husdyrekspert i, at grise sætter pris på en høflig tone
Omsorg for grisene og naturlige forhold giver gode vilkår for, at relationen mellem landmand og dyr trives, men der er også dilemmaer i den økologiske produktion. Heldigvis er der fremskridt i arbejdet med at løse det formentlig største dilemma: Pattegrise, der dør i farehytterne.