Annonce

Annonce

Tre køer på marken

De nye brancheanbefalinger om, at økologiske kreaturer skal have levet hele livet som økologiske, har været varslet siden april 2018 Arkivfoto

Ny økologi-anbefaling træder snart i kraft

Nye brancheanbefalinger hos Friland har betydning for kød- og mælkeproducenter

Fra 1. januar 2021 skal alle kreaturer, der leverer økologiske produkter til Friland, være født økologiske. Hidtil har det været et krav, at de skulle leve mindst tre fjerdedele af deres liv økologisk, men det er nu skærpet i en brancheanbefaling.

"Vi følger fortsat anbefalingerne på både okse- og grisekødet, og det bliver vi ved med. Forbrugerne stiller hele tiden højere krav til Friland og særligt de økologiske koncepter, så her skal vi selvfølgelig være med helt fremme," siger Frilands direktør, Claus Hein, i en pressemeddelelse.

De nye brancheanbefalinger har været varslet siden april 2018 og blev øjeblikkeligt meldt ud til Frilands leverandører, så de har haft tid til at omstille sig.

Ejvind Kviesgård, afdelingsleder hos Danish Crown Beef, mener derfor, at der har været tilstrækkeligt med varsling til at få omstillet sig, men råder dog alligevel landmændene - særligt nyomlæggere - til at gå besætningen efter.

Flere artikler fra samme sektion

Ny dyrevelfærdsrapport viser en stigning i antallet af politianmeldelser

Fra 2021 til 2022 skete der en fordobling i antallet af politianmeldelser mod kvægproducenter og en stigning på knap 30 pct. mod griseproducenter. Det skyldtes især manglende pleje af syge eller tilskadekomne dyr.

03-05-2024 5 minutter Dyrevelfærd

Debat om oksens fremtid: Skal oksekød være det nye champagne?

Det er kun godt, at koen bliver udskældt for tiden, mener Rune Sørensen, indehaver af restaurant Hærværk. Her serveres der oksekød, men kun i små mængder og kun fra kvæg, der har ydet naturpleje. Rune Sørensen mener, at udskældningen er nødvendig for at rejse en debat om vores madvaner.

03-05-2024 8 minutter Kvæg,   Forbrug,   Klima

Røde alger kan blive økologiens svar på Bovaer

Ved at tilsætte et mix af forskellige alger til malkekøernes foder, håber forskere fra Aarhus Universitet at kunne opnå samme metan-reducerende effekt, som Bovaer giver i de konventionelle kostalle.

03-05-2024 3 minutter Klima,   Kvæg