Annonce

Annonce

Kok anretter bælgfrugter i Hahnemanns Køkken

Økologien har altid stået højt på menukortet i Aamanns Køkken, som er en af de tre nominerede kandidater til Kantineprisen 2024. Foto: Molly Grønberg

Tre køkkener er nomineret til Kantineprisen

Tre kantiner kæmper om Kantineprisen, som går til det køkken, der kan levere på både smag, bæredygtighed og økologi.

Efter en spændende præsentationsdag på Axelborg i København er tre finalister, som alle har det Økologiske Spisemærke i sølv, nomineret til Kantineprisen 2024, der bliver uddelt af Landbrug & Fødevarer.

Det drejer sig om Alfa Work i Søborg, Aamanns Køkken i København og Flerbrugerhuset Søborg.

De vil alle tre i løbet af sommeren få uanmeldt besøg af juryen, og årets pris går til dét køkken, der udviser ekstraordinært styr på smag, bæredygtighed og økologi samt en række andre kriterier, der placerer dem i toppen af kantinefeltet.
Ifølge Anders Nicolajsen, jurymedlem og chefkonsulent for Foodservice hos Landbrug & Fødevarer, var der kamp til stregen om de tre pladser.

”Med så stærkt et indstillingsfelt har det aldrig været mere sandt at sige, at de tre nominerede allerede er vindere,” siger han i en pressemeddelelse.

De nominerede til Kantineprisen 2024:

  • Alfa Work, Søborg, ledet af køkkenchef Sine Andersen og team, Compass Group

  • Aamanns Køkken, København K, ledet af køkkenchef Carsten Hughson og team

  • Flerbrugerhuset Søborg Tower, Søborg, ledet af køkkenchef Kim Bjørklund og team, ISS A/S

”Kriterierne er omfattende og ambitiøse, men det afspejler faktisk det meget høje niveau, som mange kantiner i Danmark leverer på. Det har aldrig været nemt at blive hyldet som landets bedste, men i år er det endnu sværere, og det er helt med vilje. Frokostoplevelsen er blevet en helt essentiel del af virksomheders DNA, og det ses tydeligt, når man beder kantinerne om at sætte ord og handling bag deres koncepter. Det kræver også et format, der favner bredt, men som er gearet til i sandhed at belønne de allerbedste," siger Anders Nicolajsen.

Kåring og Cook-Off på Bornholm

Vinderen af Kantineprisen vil blive kåret til kokkekonkurrencen 'Sol over Gudhjem' den 22. juni 2024 på Gudhjem Havn. Her vil repræsentanter fra de nominerede køkkener dyste i en nervepirrende Cook-Off, der vil sætte deres kulinariske færdigheder på prøve foran et professionelt dommerpanel og en engageret tilskuergruppe.

Med et fokus på lokale og økologiske råvarer vil kokkene konkurrere om at skabe delikate retter til mange, og begivenheden bliver en festlig hyldest til madkunsten og en kilde til gastronomisk inspiration, oplyser arrangørerne.

Flere artikler fra samme sektion

’Smag på Overskuddet' skal lære flere børn, hvordan de undgår madspild

Sidste år deltog 10.345 skoleelever i det gratis undervisningsinitiativ, som er udviklet af Madkulturen, Too Good To Go og Lidl, og i år er det ambitionen at nå endnu flere børn og skoler.

22-10-2024 3 minutter Madspild

Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri

Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.

14-10-2024 4 minutter Mejeri,   Foodservice

Danish Crown fyrer 500 ansatte

Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.

11-10-2024 3 minutter Kødproduktion