Annonce

Annonce

Kok anretter bælgfrugter i Hahnemanns Køkken

Økologien har altid stået højt på menukortet i Aamanns Køkken, som er en af de tre nominerede kandidater til Kantineprisen 2024. Foto: Molly Grønberg

Tre køkkener er nomineret til Kantineprisen

Tre kantiner kæmper om Kantineprisen, som går til det køkken, der kan levere på både smag, bæredygtighed og økologi.

Efter en spændende præsentationsdag på Axelborg i København er tre finalister, som alle har det Økologiske Spisemærke i sølv, nomineret til Kantineprisen 2024, der bliver uddelt af Landbrug & Fødevarer.

Det drejer sig om Alfa Work i Søborg, Aamanns Køkken i København og Flerbrugerhuset Søborg.

De vil alle tre i løbet af sommeren få uanmeldt besøg af juryen, og årets pris går til dét køkken, der udviser ekstraordinært styr på smag, bæredygtighed og økologi samt en række andre kriterier, der placerer dem i toppen af kantinefeltet.
Ifølge Anders Nicolajsen, jurymedlem og chefkonsulent for Foodservice hos Landbrug & Fødevarer, var der kamp til stregen om de tre pladser.

”Med så stærkt et indstillingsfelt har det aldrig været mere sandt at sige, at de tre nominerede allerede er vindere,” siger han i en pressemeddelelse.

De nominerede til Kantineprisen 2024:

  • Alfa Work, Søborg, ledet af køkkenchef Sine Andersen og team, Compass Group

  • Aamanns Køkken, København K, ledet af køkkenchef Carsten Hughson og team

  • Flerbrugerhuset Søborg Tower, Søborg, ledet af køkkenchef Kim Bjørklund og team, ISS A/S

”Kriterierne er omfattende og ambitiøse, men det afspejler faktisk det meget høje niveau, som mange kantiner i Danmark leverer på. Det har aldrig været nemt at blive hyldet som landets bedste, men i år er det endnu sværere, og det er helt med vilje. Frokostoplevelsen er blevet en helt essentiel del af virksomheders DNA, og det ses tydeligt, når man beder kantinerne om at sætte ord og handling bag deres koncepter. Det kræver også et format, der favner bredt, men som er gearet til i sandhed at belønne de allerbedste," siger Anders Nicolajsen.

Kåring og Cook-Off på Bornholm

Vinderen af Kantineprisen vil blive kåret til kokkekonkurrencen 'Sol over Gudhjem' den 22. juni 2024 på Gudhjem Havn. Her vil repræsentanter fra de nominerede køkkener dyste i en nervepirrende Cook-Off, der vil sætte deres kulinariske færdigheder på prøve foran et professionelt dommerpanel og en engageret tilskuergruppe.

Med et fokus på lokale og økologiske råvarer vil kokkene konkurrere om at skabe delikate retter til mange, og begivenheden bliver en festlig hyldest til madkunsten og en kilde til gastronomisk inspiration, oplyser arrangørerne.

Flere artikler fra samme sektion

Der var økologi i gryderne, da nordsjællandske spejdere tog på sommerlejr

550 spejdere fra Ege Divisionen satte økologien øverst på menukortet, da de indledte sommerferien med en uge i det fri.

08-07-2024 3 minutter Foodservice

Forbrugerekspert: Økologi skal være en hverdagsven i klimakampen

Økologien skal oppe sig på convenience og være mere tydelig i sit klimabudskab, mener Flemming Birch, analytiker og forbrugerekspert i Birch & Birch.

08-07-2024 5 minutter

Rødt kød og kaffe kan øge dit indtag af PFAS-stoffer

Gravide, som indtog høje mængder af bl.a. hvide ris, æg, rødt kød og kaffe, havde typisk et højere niveau af PFAS-stoffer i deres brystmælk og blod end dem, som havde et lavere indtag, viser en ny undersøgelse.

05-07-2024 3 minutter PFAS,   Forskning