Annonce

Annonce

Kok anretter bælgfrugter i Hahnemanns Køkken

Økologien har altid stået højt på menukortet i Aamanns Køkken, som er en af de tre nominerede kandidater til Kantineprisen 2024. Foto: Molly Grønberg

Tre køkkener er nomineret til Kantineprisen

Tre kantiner kæmper om Kantineprisen, som går til det køkken, der kan levere på både smag, bæredygtighed og økologi.

Efter en spændende præsentationsdag på Axelborg i København er tre finalister, som alle har det Økologiske Spisemærke i sølv, nomineret til Kantineprisen 2024, der bliver uddelt af Landbrug & Fødevarer.

Det drejer sig om Alfa Work i Søborg, Aamanns Køkken i København og Flerbrugerhuset Søborg.

De vil alle tre i løbet af sommeren få uanmeldt besøg af juryen, og årets pris går til dét køkken, der udviser ekstraordinært styr på smag, bæredygtighed og økologi samt en række andre kriterier, der placerer dem i toppen af kantinefeltet.
Ifølge Anders Nicolajsen, jurymedlem og chefkonsulent for Foodservice hos Landbrug & Fødevarer, var der kamp til stregen om de tre pladser.

”Med så stærkt et indstillingsfelt har det aldrig været mere sandt at sige, at de tre nominerede allerede er vindere,” siger han i en pressemeddelelse.

De nominerede til Kantineprisen 2024:

  • Alfa Work, Søborg, ledet af køkkenchef Sine Andersen og team, Compass Group

  • Aamanns Køkken, København K, ledet af køkkenchef Carsten Hughson og team

  • Flerbrugerhuset Søborg Tower, Søborg, ledet af køkkenchef Kim Bjørklund og team, ISS A/S

”Kriterierne er omfattende og ambitiøse, men det afspejler faktisk det meget høje niveau, som mange kantiner i Danmark leverer på. Det har aldrig været nemt at blive hyldet som landets bedste, men i år er det endnu sværere, og det er helt med vilje. Frokostoplevelsen er blevet en helt essentiel del af virksomheders DNA, og det ses tydeligt, når man beder kantinerne om at sætte ord og handling bag deres koncepter. Det kræver også et format, der favner bredt, men som er gearet til i sandhed at belønne de allerbedste," siger Anders Nicolajsen.

Kåring og Cook-Off på Bornholm

Vinderen af Kantineprisen vil blive kåret til kokkekonkurrencen 'Sol over Gudhjem' den 22. juni 2024 på Gudhjem Havn. Her vil repræsentanter fra de nominerede køkkener dyste i en nervepirrende Cook-Off, der vil sætte deres kulinariske færdigheder på prøve foran et professionelt dommerpanel og en engageret tilskuergruppe.

Med et fokus på lokale og økologiske råvarer vil kokkene konkurrere om at skabe delikate retter til mange, og begivenheden bliver en festlig hyldest til madkunsten og en kilde til gastronomisk inspiration, oplyser arrangørerne.

Flere artikler fra samme sektion

Friland melder om voksende salg og spirende optimisme

Voksende salg i både ind- og udland skaber tro på, at de økologiske kødproducenter går lysere tider i møde, men afregningen skal højere op, oplyser Friland-direktør Søren Tinggaard.

23-05-2024 4 minutter Kødproduktion,   Grise

Smørbar fra Naturli’ lander i Storbritanniens største supermarkedskæde

Naturli’-direktør Henrik Lund betegner aftalen med Tesco som en milepæl for det Dragsbæk-ejede selskab, som har været aktive på det engelske marked siden 2018.

22-05-2024 2 minutter Eksport,   Plantebaserede fødevarer

Vind en overnatning i en grisehytte når økologer søndag fejrer Sofari

På de 11 Sofari-gårde glæder værterne sig til den 26. maj, hvor de byder danskerne velkomne til en god dag på landet. Der er også mulighed for at vinde en overnatning i en grisehytte.

21-05-2024 3 minutter Events,   Grise