Annonce

Annonce

Indgangen til Thise Mejeri

Det økologiske mejeri Thise investerer millioner i at dække taget med solceller, der fra slutningen af i år kan levere knap en tiendedel af virksomhedens strømforbrug. Foto: Thise Mejeri

Thise investerer millioner i solceller på taget

Thise investerer seks mio. kr. i at dække 4.000 m2 af mejeriets tag med solceller. Det skal komme klimaet til gode og samtidig levere knap en tiendedel af strømforbruget.

Et nyt solcelleanlæg på 800 kWp skal levere 8 pct. af mejeriet Thises strømforbrug. Investeringen lyder på seks mio. kr., og solcellerne vil være klar til brug i slutningen af i år. Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Det er fortsat vores drivkraft at være frontløbere i udviklingen af økologiske mejerivarer, ligesom det altid har været. Men vi vil naturligvis også gerne være med i førerfeltet af virksomheder, der arbejder med den grønne omstilling i et bredere perspektiv. Og her passer et aktivt tilvalg af grøn energi helt selvfølgeligt og naturligt ind i hele bæredygtighedsdagsordenen,” siger Thises administrerende direktør Poul J. Pedersen i pressemeddelelsen.

Solcelleanlægget, der skal dække 4.000 m2 af mejeriets tag, bliver omkostningsneutralt for mejeriet, da samtlige udgifter til opførslen af solcellerne over tid er betalt af besparelsen på 666.000 kWh i indkøbt el om året. I kroner svarer det til en månedlig besparelse på 40.500 kr., og derudover vil solcellerne skåne klimaet for 121 ton CO2e om året ifølge pressemeddelelsen.

Thise samarbejder med entreprenørvirksomheden NRGreen, der bygger anlægget, og Merkur Andelskasse, som har stået for finansieringen af projektet.

”Som bæredygtigt pengeinstitut er vi glade for, at vi i samarbejde med Thise og NRGreen kan være med til at støtte op om den grønne udvikling. Skal vi nå Parisaftalens mål, bliver vi nemlig alle nødt til at bidrage. Thise gør i forvejen rigtig meget ift. klimadagsordenen på mejeriområdet, men det her solcelleanlæg og de både klimamæssige og økonomiske fordele, det giver, kan alle – både virksomheder og private – jo blive inspireret af og handle på,” siger Charlotte Skovgaard, adm. direktør i Merkur Andelskasse.

Flere artikler fra samme sektion

Danmarks største madfestival går på jagt efter udstillere 

Food Festival 2023 forventer op mod 30.000 gæster på Tangkrogen i Aarhus, som er et godt udstillingsvindue for økologiske producenter.

25-03-2023 3 minutter Events

Madland inviterer til en snak om mad i byen, på gården, i marken og på Borgen

Gentænk madsystemet! Sådan lyder opfordringen fra det madpolitiske samlingspunkt Madland, som i år for fjerde gang inviterer til Madland Festival med gårdbesøg, fællesfrokost, samtaler og cirkulær fredagsbar i København og omegn.

23-03-2023 2 minutter Events

Økologisk Landsforening efterlyser værter til landsdækkende begivenhed

Om et halvt år afholdes Økologisk Høstmarked, og derfor søger Økologisk Landsforening værter fra hele landet, som vil byde danskerne indenfor og vise den økologiske produktion frem.

22-03-2023 5 minutter Økologisk Høstmarked,   Events