Annonce

Annonce

Indgangen til Thise Mejeri

Det økologiske mejeri Thise investerer millioner i at dække taget med solceller, der fra slutningen af i år kan levere knap en tiendedel af virksomhedens strømforbrug. Foto: Thise Mejeri

Thise investerer millioner i solceller på taget

Thise investerer seks mio. kr. i at dække 4.000 m2 af mejeriets tag med solceller. Det skal komme klimaet til gode og samtidig levere knap en tiendedel af strømforbruget.

Et nyt solcelleanlæg på 800 kWp skal levere 8 pct. af mejeriet Thises strømforbrug. Investeringen lyder på seks mio. kr., og solcellerne vil være klar til brug i slutningen af i år. Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Det er fortsat vores drivkraft at være frontløbere i udviklingen af økologiske mejerivarer, ligesom det altid har været. Men vi vil naturligvis også gerne være med i førerfeltet af virksomheder, der arbejder med den grønne omstilling i et bredere perspektiv. Og her passer et aktivt tilvalg af grøn energi helt selvfølgeligt og naturligt ind i hele bæredygtighedsdagsordenen,” siger Thises administrerende direktør Poul J. Pedersen i pressemeddelelsen.

Solcelleanlægget, der skal dække 4.000 m2 af mejeriets tag, bliver omkostningsneutralt for mejeriet, da samtlige udgifter til opførslen af solcellerne over tid er betalt af besparelsen på 666.000 kWh i indkøbt el om året. I kroner svarer det til en månedlig besparelse på 40.500 kr., og derudover vil solcellerne skåne klimaet for 121 ton CO2e om året ifølge pressemeddelelsen.

Thise samarbejder med entreprenørvirksomheden NRGreen, der bygger anlægget, og Merkur Andelskasse, som har stået for finansieringen af projektet.

”Som bæredygtigt pengeinstitut er vi glade for, at vi i samarbejde med Thise og NRGreen kan være med til at støtte op om den grønne udvikling. Skal vi nå Parisaftalens mål, bliver vi nemlig alle nødt til at bidrage. Thise gør i forvejen rigtig meget ift. klimadagsordenen på mejeriområdet, men det her solcelleanlæg og de både klimamæssige og økonomiske fordele, det giver, kan alle – både virksomheder og private – jo blive inspireret af og handle på,” siger Charlotte Skovgaard, adm. direktør i Merkur Andelskasse.

Flere artikler fra samme sektion

Fødevarestyrelsen laver kontrol hos landmænd med direkte salg

Økologer som sælger fødevarer via stalddørssalg eller gårdbutik, kan se frem til, at kontrollanter fra Fødevarestyrelsen banker på stalddøren i løbet af årets sidste måneder.

25-09-2023 2 minutter Kontrol,   Gårdbutikker & direkte salg

Økologerne har haft en historisk dårlig høst af korn og bælgfrugter til konsum

Årets miserable høstudbytte viser, at det bliver nødvendigt at skabe større robusthed ude på de landbrug, som ønsker at dyrke korn og bælgfrugter til konsum, lyder vurderingen fra Aurion.

25-09-2023 5 minutter Høst

Yderligere to danske firmaer dropper salget af grøntsagskasser

I denne uge stoppede både Eat Grim og Den Grønne Asparges med at levere grøntsagskasser direkte til danskernes køkkendør.

21-09-2023 4 minutter Frugt, bær, grønt,   Onlinesalg