Annonce

Annonce

Indgangen til Thise Mejeri

Det økologiske mejeri Thise investerer millioner i at dække taget med solceller, der fra slutningen af i år kan levere knap en tiendedel af virksomhedens strømforbrug. Foto: Thise Mejeri

Thise investerer millioner i solceller på taget

Thise investerer seks mio. kr. i at dække 4.000 m2 af mejeriets tag med solceller. Det skal komme klimaet til gode og samtidig levere knap en tiendedel af strømforbruget.

Et nyt solcelleanlæg på 800 kWp skal levere 8 pct. af mejeriet Thises strømforbrug. Investeringen lyder på seks mio. kr., og solcellerne vil være klar til brug i slutningen af i år. Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Det er fortsat vores drivkraft at være frontløbere i udviklingen af økologiske mejerivarer, ligesom det altid har været. Men vi vil naturligvis også gerne være med i førerfeltet af virksomheder, der arbejder med den grønne omstilling i et bredere perspektiv. Og her passer et aktivt tilvalg af grøn energi helt selvfølgeligt og naturligt ind i hele bæredygtighedsdagsordenen,” siger Thises administrerende direktør Poul J. Pedersen i pressemeddelelsen.

Solcelleanlægget, der skal dække 4.000 m2 af mejeriets tag, bliver omkostningsneutralt for mejeriet, da samtlige udgifter til opførslen af solcellerne over tid er betalt af besparelsen på 666.000 kWh i indkøbt el om året. I kroner svarer det til en månedlig besparelse på 40.500 kr., og derudover vil solcellerne skåne klimaet for 121 ton CO2e om året ifølge pressemeddelelsen.

Thise samarbejder med entreprenørvirksomheden NRGreen, der bygger anlægget, og Merkur Andelskasse, som har stået for finansieringen af projektet.

”Som bæredygtigt pengeinstitut er vi glade for, at vi i samarbejde med Thise og NRGreen kan være med til at støtte op om den grønne udvikling. Skal vi nå Parisaftalens mål, bliver vi nemlig alle nødt til at bidrage. Thise gør i forvejen rigtig meget ift. klimadagsordenen på mejeriområdet, men det her solcelleanlæg og de både klimamæssige og økonomiske fordele, det giver, kan alle – både virksomheder og private – jo blive inspireret af og handle på,” siger Charlotte Skovgaard, adm. direktør i Merkur Andelskasse.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel