Annonce

Annonce

Luftfoto af Tjele Gods

Partnerskabet mellem Tjele Gods og Salling Group minder meget om Rema 1000's succesrige mangeårige samarbejde med Gram Slot, og det giver Bilka og Føtex direkte adgang til økologiske grøntsager, mejeri- og kornprodukter med en god historie, om et gods, der har været i Lüttichau-slægtens eje i 10 generationer. Foto: Salling Group

Salling Group laver historisk partnerskab med Tjele Gods for at sætte ekstra skub i økologien

Ønsket om at udvide det økologiske sortiment får Danmarks største dagligvarekoncern til at etablere et partnerskab med et af landets største økologiske landbrug, som bl.a. skal levere grøntsager, mejeriprodukter, kød og brød til Føtex og Bilka.

Med en ambition om at sætte mere skub i økologien, har Salling Group og Tjele Gods indgået et strategisk partnerskab, som skal føre til en ny serie af økologiske produkter fra det jyske gods.

Efter sommerferien i 2025 finder de første økologiske varer fra Tjele Gods efter planen vej til hylder og kølediske i Føtex og Bilka. Det ligner et perfekt match. I en tid hvor det økologiske salg igen oplever medvind, laver landets største dagligvarekoncern et partnerskab med et af landets største og hurtigst voksende økologiske landbrug.

Partnerskabet med det jyske gods betyder, at Føtex og Bilka får mulighed for at opbygge et brand, der omfatter flere forskellige varekategorier. Ifølge Salling Group passer det strategiske samarbejde derfor perfekt til ambitionerne om at udvide det økologiske varesortiment i de to kæder, skriver dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.

Kort om Tjele Gods

  • Godset er en fredet herregård på ca. 4.000 ha, og driften består af landbrug, skovdrift, jagtudlejning og udlejning af værelser samt fest- og konferencelokaler

  • Godset har været i familien Lüttichaus eje siden 1739. I dag ejes og drives godset Ditlev von Lüttichau, som er 10. generation

  • Omlægningen til økologi begyndte i 2017.

  • Siden har godset opkøbt flere landbrug, og udover grøntsager og korn producerer godset også foder til det økologiske malkekvæg, som i dag tæller ca. 1.850 køer.
    _
    Kilde: Tjele Gods_

”Økologi er essentielt, når vi sammensætter vores udvalg af grøntsager, mejeriprodukter, bagerbrød og kød, og netop det parameter er dybt forankret hos Tjele Gods. Vi har igennem flere år tilbudt vores kunder et flot økologisk udvalg i Føtex og Bilka, men med det nye samarbejde med Tjele Gods ønsker vi at tage de næste skridt,” siger Rikke Lynggaard, kategoridirektør for mejeri, ost, brød, kager og egne bagerier i Salling Group.

Varesortimentet fra Tjele Gods spænder bredt, og det kommer bl.a. til at bestå af gulerødder, pastinakker, mejeriprodukter, bagerbrød og oksekød.

Et vildt spændende initiativ

Birgitte Jørgensen, markedschef detail hos Økologisk Landsforening, er begejstret for samarbejdet. For hende er det et tydeligt tegn på, at Salling Group er klar til at tage en ledende rolle i udviklingen af økologien.

”Det er et vildt spændende initiativ,” lyder hendes umiddelbare kommentar.

”Og dejligt, at Salling Group efter to år med meget prisfokus i dansk dagligvarehandel nu er klar til at lancere et nyt økologisk koncept, som kan være med til at løfte det økologiske salg i Føtex og Bilka,” siger Birgitte Jørgensen.

Umiddelbart ligner partnerskabet en ny udgave af en velkendt succeshistorie i dansk dagligvarehandel i form af partnerskabet mellem Gram Slot og discountkæden Rema1000. Gennem årene har de udviklet flere end 30 forskellige økologiske produkter, der har gjort partnerskabet til en god forretning for både Rema og Gram. Birgitte Jørgensen håber, at Salling Group og Tjele Gods kan gentage den bedrift og måske inspirere andre til at gå samme vej.

”Det vil være et vigtigt skridt i retning mod at nå målet om at 25 pct. af fødevaresalget skal være økologisk i 2030,” siger Birgitte Jørgensen, som håber, at Salling Group vil benytte lanceringen af de nye Tjele-produkter til at fortælle kunderne om fordelene ved at handle økologisk.   

Vi er et godt match

”Vi er rigtig spændte på at præsentere kunderne for de økologiske varer fra Tjele Gods. Økologi, kvalitet og sundhed er vigtige kendetegn for Føtex og Bilka, og derfor passer de nye varer fra Tjele Gods perfekt ind i deres sortiment,” siger Rikke Lynggaard.

Historien om Tjele Gods går helt tilbage til 1380, men siden 1739 har godset været ejet af familien Lüttichaus.
Historien om Tjele Gods går helt tilbage til 1380, men siden 1739 har godset været ejet af familien Lüttichaus.. Foto: Salling Group

Grundtanken hos Tjele Gods er at være selvforsynende med næringsstoffer til de økologiske afgrøder. Dette opnås ved brug af husdyrgødning, kompost af plantemateriale og andre restprodukter. Derfor spiller dyrene en central rolle i produktionen, og godset er ikke bange for at gå længere, end kravene i økologireglerne kræver.

”Tjele Gods er innovative i deres tilgang og går ikke på kompromis med hverken økologi eller råvarernes beskaffenhed, og den tankegang passer godt ind i Føtex og Bilka,” siger Rikke Lynggaard.

Værdifuld indsigt

Tjele Gods ligger i hjertet af Jylland tæt ved Tjele Langsø, hvor omlægningen til økologi startede i 2017. I dag dyrkes hele landbruget på Tjele Gods økologisk, og godsejer Ditlev von Lüttichau, glæder sig til at kunne tilbyde en række forskellige økologiske varer direkte fra gården til forbrugerne.

”For os er det vigtigt at dyrke og producere økologiske fødevarer, da vi mener, det er med til at sikre bedre forhold for natur, dyr og mennesker,” siger den jyske godsejer, som gennem flere år har drømt at komme tættere på kunderne.    

”Derfor var det et naturligt skridt at indlede en dialog med Føtex og Bilka, og der har fra start været et match. Værdimæssigt passer vi godt sammen, og forløbet har givet os en meget værdifuld indsigt i, hvad kunderne efterspørger. De informationer arbejder vi nu på at forvandle til gode varer, som kunderne i Føtex og Bilka forhåbentlig bliver glade for,” siger Ditlev von Lüttichau, som har ca. 30 medarbejdere.

De første varer fra Tjele Gods forventes at lande på hylderne i de to kæder i sensommeren 2025.

Flere artikler fra samme sektion

Rapport: Stor risiko for, at der følger pesticidrester med i julemenuen

Næsten alle konventionelle klementiner samt halvdelen af appelsiner og rødvin indeholdt pesticidrester, da DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen tog prøver til den nyeste pesticidrapport. Økologien viser sig igen som det sikreste valg, hvis man vil undgå pesticidrester.

17-12-2024 4 minutter Pesticider

Danmark skal være DACH-regionens foretrukne økologiske spisekammer

Via et toårigt eksportprojekt vil Økologisk Landsforening og Bio Aus Dänemark forsøge at åbne døren til de professionelle køkkener i DACH-landene Tyskland, Østrig og Schweiz.

13-12-2024 6 minutter Eksport,   Foodservice

Ny rapport: Danske måltidskasser lever ikke op til de officielle kostråd

Danske måltidskasser har et stort potentiale for at fremme sundhed og bæredygtighed, men de danske producenter lever endnu ikke op til de officielle kostråd, viser en ny rapport fra Plantebaseret Videnscenter.

10-12-2024 4 minutter Onlinesalg