Annonce

Annonce

Laboranter kigger på glas med forskellige væsker

Teknologisk Instituts fokus i et nyt projekt er at støtte små- og mellemstore virksomheder i at skabe og producere velsmagende kvalitetsprodukter. Foto: Teknologisk Institut

Projektet PlanteVækst skal støtte små producenter af plantebaserede varer

30 små- og mellemstore producenter af plantebaserede produkter vil over de kommende tre år kunne modtage skræddersyede udviklingsforløb mod mere succes på det danske marked.

Det går stadig langsom med salget af plantebaserede fødevarer i Danmark, og for at sætte mere skub i udviklingen af nye plantebaserede varer, har Teknologisk Instituts projekt, ’planteVækst fået en bevilling på 8,5 mio. kr. fra Plantefonden. Pengene skal bruges til at hjælpe små og mellemstore virksomheder med forskellige former for faglig ekspertise.

 "I forløbet vil vi arbejde tæt sammen med foodservice- og detailsektoren for at sikre markedsegnethed og prissætning for de produkter, vores deltagere arbejder med.  Der vil desuden blive lagt stor vægt på brugen af økologiske råvarer, da vi ser et parallelt potentiale for at styrke den økologiske sektor i Danmark. Endelig vil vi sigte mod at skabe et netværk, hvor virksomhederne kan udveksle erfaringer og støtte hinanden i processen og i fremtiden," siger Gry Carl Terrell, der er projektleder hos Teknologisk Institut. 

Efterspørgsel på faglig ekspertise

En rundspørge hos en række små og mellemstore virksomheder har vist, at de særligt efterspørger test- og opskaleringsfaciliteter med tilhørende faglig ekspertise inden for blandt andet procesoptimering, smagsoptimering, vurdering af fødevaresikkerhed samt fastsættelse af holdbarhed.  

Derfor vil de op mod 30 deltagende virksomheder blive tilbudt skræddersyede udviklingsforløb indenfor fx procesudvikling og opskalering, mikrobiologisk og kemisk fødevaresikkerhed, smagsoptimering, holdbarhed og emballering. 

Fremmer grøn omstilling

Præcis hvilke SMV’er, der kommer på deltagerlisten afgøres af projektets styregruppe, der består af repræsentanter fra Plantebranchen, Planteværket, Planteindustrien, Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO og Dagrofa. 

 "Sammen med virksomhederne fremmer vi den grønne omstilling ved at understøtte en øget produktion af plantebaserede fødevarer. Vores fokus i projektet er at støtte virksomhederne i at skabe og producere velsmagende kvalitetsprodukter, der lever op til detailhandlens forventninger, men endnu vigtigere – produkter, som forbrugerne nyder at spise," siger Gry Carl Terrell. 

Projektet løber over tre år og har officiel opstart 1. april 2025.

Allerede nu kan interesserede virksomheder henvende sig ved at kontakte projektlederen, Gry Carl Terrell.på gte@teknologisk.dk

Flere artikler fra samme sektion

Aarstidernes økologiske produkter flytter fra måltidskasserne til butikshylderne i Meny

Overtagelsen af Aarstiderne betyder, at Dagrofa-koncernen kan styrke det økologiske sortiment i flagskibskæden Meny.

24-01-2025 4 minutter Dagligvarehandel

EU-projekt viser, at det er muligt at øge økologisalget markant via nudging

Et finsk forsøg med nudging fik salget af økologiske gulerødder til at vokse med 253 pct. blot ved at give dem en bedre placering i butikken og skilte med de mange fordele ved økologiske fødevarer.

22-01-2025 3 minutter Dagligvarehandel,   Nudging

Det gik over al forventning, da Aarhus for første gang lagde grund til plantebaseret madmesse

Flere end 3.000 gæster mødte op, da Dansk Vegetarisk Forening afholdt sin plantebaserede fødevaremesse med fokus på økologi, Plant Food Festival, uden for København for første gang.

20-01-2025 3 minutter Plantebaserede fødevarer,   Events