Annonce

Annonce

Kobberkedler hos Wild Distillery Bornholm

Presserester fra frugt og bær indeholder stadig en masser smagsstoffer, som Wild Distillery Bornholm ser frem til at benytte som smaggiver til virksomhedens voksende gin-serie. Foto: Wild Distillery Bornholm

Presserester fra mosteri ender i bornholmsk gin

Wild Distillery Bornholm lancerer ny gin, som er destilleret på rabarberrester fra Bornholms Mosteri.

Den cirkulære tankegang sniger sig ind over alt. Senest er den nået til Aakirkeby på Bornholm, hvor Wild Distillery hele tiden er på jagt efter nye interessante smage til det økologiske destilleries serie af gin.

For at sikre en mere bæredygtig produktion har virksomheden derfor indledt et samarbejde med Bornholms Mosteri, hvis produktion årligt efterlader mange tons presserester. Wild Distillery Bornholm har netop lanceret en ny rabarber gin, som er destilleret på restprodukter fra Bornholms Mosteri’s fremstilling af den populære økologiske rabarbersaft, og går det som planlagt, ,følger andre smagsvarianter efter.

Til fremstillingen af rabarbersaften, bruger mosteriet årligt mere end 50 t danske rabarber, og ifølge Henrik Nerst, der er stifter af og direktør for Wild Distillery Bornholm, er det ærgerligt, hvis presseresterne, som også omfatter appelsiner, æbler og forskellige bær, går til spilde.

Det er kun knap to år siden, at det bornholmske destilleri lancerede de første flasker med gin, og i jagten på nye smage ser han et spændende potentiale i at bruge presserester som smagsgiver til alkohol.

For at trække flest mulig smagsnuancer ud af presseresterne bliver der både tilsat rabarbersaft og råsprit, inden væsken efter et døgn er klar til at blive destilleret.

"Nu er vi startet med rabarber, men mosteriet bruger mange frugter og bær i produktionen af most og saft, og det er vores mål at udvide samarbejdet til andre smagsvarianter i fremtiden," siger Henrik Nerst, som ikke på nuværende tidspunkt ønsker at løfte sløret for den næste lancering.

Flere artikler fra samme sektion

Salget af økologi har stabiliseret sig

Efter et år med fald i salget af økologiske fødevarer viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, at salget i 2023 har stabiliseret sig. Økologien har, som andre fødevarer, været udfordret af inflation og stigende omkostninger. Men nu ser det ud til at vende.

26-04-2024 3 minutter Detailhandel

Flest sanktioner til gårdsalg af æg

Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.

25-04-2024 2 minutter Kontrol,   Gårdbutikker & direkte salg

Nu kommer der pant på de tyske dåser

EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil begrænse forureningen med dåser i den danske natur.

24-04-2024 3 minutter Emballage