Presserester fra mosteri ender i bornholmsk gin
Wild Distillery Bornholm lancerer ny gin, som er destilleret på rabarberrester fra Bornholms Mosteri.

Den cirkulære tankegang sniger sig ind over alt. Senest er den nået til Aakirkeby på Bornholm, hvor Wild Distillery hele tiden er på jagt efter nye interessante smage til det økologiske destilleries serie af gin.
For at sikre en mere bæredygtig produktion har virksomheden derfor indledt et samarbejde med Bornholms Mosteri, hvis produktion årligt efterlader mange tons presserester. Wild Distillery Bornholm har netop lanceret en ny rabarber gin, som er destilleret på restprodukter fra Bornholms Mosteri’s fremstilling af den populære økologiske rabarbersaft, og går det som planlagt, ,følger andre smagsvarianter efter.
Til fremstillingen af rabarbersaften, bruger mosteriet årligt mere end 50 t danske rabarber, og ifølge Henrik Nerst, der er stifter af og direktør for Wild Distillery Bornholm, er det ærgerligt, hvis presseresterne, som også omfatter appelsiner, æbler og forskellige bær, går til spilde.
Det er kun knap to år siden, at det bornholmske destilleri lancerede de første flasker med gin, og i jagten på nye smage ser han et spændende potentiale i at bruge presserester som smagsgiver til alkohol.
For at trække flest mulig smagsnuancer ud af presseresterne bliver der både tilsat rabarbersaft og råsprit, inden væsken efter et døgn er klar til at blive destilleret.
"Nu er vi startet med rabarber, men mosteriet bruger mange frugter og bær i produktionen af most og saft, og det er vores mål at udvide samarbejdet til andre smagsvarianter i fremtiden," siger Henrik Nerst, som ikke på nuværende tidspunkt ønsker at løfte sløret for den næste lancering.