Annonce
Annonce
Bornholms Mosteri er kendt for et bredt sortiment af økologiske drikkevarer, og med fem mio. kr. i egenkapital, ser produktionen ud til at være reddet. Foto: Bornholms Mosteri
Ny kapital sikrer driften af økologisk mosteri
Bornholms Mosteri blev hårdt ramt af coronakrisen, men tre nye medejere har genskabt egenkapitalen, som nu er på cirka fem mio. kr.
Ifølge Bornholms Tidende forsvandt 80-90 procent af omsætningen hos Bornholms Mosteri i begyndelsen af marts i forbindelse med coronanedlukningen, hvilket fik virksomhedens fremtid til at se usikker ud.
Men nu kan både kunderne og de ansatte på mosteriet ånde lettet op, da August Lund, Filip Lau og Lars Nørby Johansen ifølge avisen har købt sig ind i mosteriet, der ligger på havnen i Rønne. De tre investorer er alle velkendte navne i den bornholmske fødevarebranche, blandt andet i forbindelse med Michelin-restauranten Kadeau.
Den Sociale Kapitalfond er fortsat hovedaktionær med knap 20 procent af aktierne i virksomheden, hvis medarbejdere i vid udstrækning har fysiske eller psykiske skavanker, som gør, at de ikke kan varetage et ordinært arbejde.
Flere artikler fra samme sektion
Føtex Kokkedal genåbner butik med skærpet sundhedsprofil
Efter en gennemgribende ombygning genåbningen Føtex i Kokkedal i dag og giver samtidig et bud på, hvordan man i fremtiden kan blive bedre til at guide kunderne til at tage det ernæringsrigtige valg.
De økologiske chokolader ligger i toppen af ny Tænk-test
Fem af de seks bedste chokolader er økologiske i Forbrugerrådets Tænks nye test af mørk chokolade, og testen viser ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet eller certificeringer.
Økologi styrker dit grønne regnskab
I en ny analyse fra rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO konkluderes det, at økologi kan bidrage i enten ”høj grad” eller ”delvist” med værdiskabelse i ESG-rapporteringen inden for 7 af 10 områder.