Annonce

Annonce

Grise på en mark

Økologiske svineproducenter har de seneste år været hårdt ramt af inflation og lave afregningspriser, men billedet er ved at vende nu. Arkivfoto: Morten Telling

Optimisme blandt økologiske svineproducenter: Noteringen stiger, og efterspørgslen vender tilbage

Noteringen for økologiske slagtesvin er højere end samme tid sidste år, rentepresset er aftagende, og forbrugerne er igen begyndt at efterspørge det økologiske kød.

Efter en lang periode med økonomisk pres og lav efterspørgsel ser situationen nu lysere ud for økologiske slagtesvineproducenter. Noteringen har været svagt stigende siden årsskiftet, og forbrugernes betalingsvillighed ser ud til at være på vej tilbage. Det skriver AgriWatch.

”Mange producenter har været presset i starten af vinteren, men siden nytår er det jo lykkes Friland at holde noteringen oppe, når Danish Crown har sænket, og Friland har endda hævet den lidt på det sidste,” siger Simme Eriksen, chefkonsulent hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug, til AgriWatch.

Noteringen for økologiske slagtesvin ligger nu på 25,75 kr. per kilo, hvilket er en forbedring i forhold til samme tidspunkt sidste år. Samtidig ser rentepresset ud til at aftage, og Friland, der dominerer markedet for økologisk svinekød, har øget sine ambitioner ved at efterlyse 20 pct. flere slagtesvin.

Økologiske svineproducenter har de seneste år været hårdt ramt af inflation og lave afregningspriser, men en kombination af højere noteringer, stigende efterspørgsel og stabiliserede inputpriser kan betyde, at flere producenter igen kan få en sund økonomi i deres bedrifter.

Flere artikler fra samme sektion

Effektiv markedsføring har givet den økologiske citron mange loyale kunder

Der er stor variation i købsmønstrene for de mest almindelige økologiske basisvarer, og ifølge Økologisk Landsforening kan flere varer lære af øko-citronens succes.

20-02-2025 6 minutter Dagligvarehandel

Tre stærke kandidater er nominerede til årets øko-pris

Økologisk Landsforening har nu sat navne på de tre kandidater, der er med i opløbet til Øko-prisen 2025, og ifølge markedschef for foodservice Torben Blok er der tale om tre stærke kandidater, som på hver sin måde kæmper for at udbrede de økologiske løsninger i landets professionelle køkkener.

19-02-2025 5 minutter Øko-prisen

De danske udstillere tog trætte, men tilfredse hjem efter fire dage på Biofach

Når Biofach-messen lukker fredag, er det en flok tilfredse danske udstillere, som drager hjem fra Nürnberg med nye interessante kontakter og en styrket tro på, at det lysner på de økologiske eksportmarkeder.

14-02-2025 7 minutter Messer,   Events