Annonce

Annonce

Optimisme blandt økologiske svineproducenter: Noteringen stiger, og efterspørgslen vender tilbage

Noteringen for økologiske slagtesvin er højere end samme tid sidste år, rentepresset er aftagende, og forbrugerne er igen begyndt at efterspørge det økologiske kød.

17. februar 2025
Læsetid: 2 minutter
Grise på en mark

Økologiske svineproducenter har de seneste år været hårdt ramt af inflation og lave afregningspriser, men billedet er ved at vende nu. Arkivfoto: Morten Telling

Efter en lang periode med økonomisk pres og lav efterspørgsel ser situationen nu lysere ud for økologiske slagtesvineproducenter. Noteringen har været svagt stigende siden årsskiftet, og forbrugernes betalingsvillighed ser ud til at være på vej tilbage. Det skriver AgriWatch.

”Mange producenter har været presset i starten af vinteren, men siden nytår er det jo lykkes Friland at holde noteringen oppe, når Danish Crown har sænket, og Friland har endda hævet den lidt på det sidste,” siger Simme Eriksen, chefkonsulent hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug, til AgriWatch.

Noteringen for økologiske slagtesvin ligger nu på 25,75 kr. per kilo, hvilket er en forbedring i forhold til samme tidspunkt sidste år. Samtidig ser rentepresset ud til at aftage, og Friland, der dominerer markedet for økologisk svinekød, har øget sine ambitioner ved at efterlyse 20 pct. flere slagtesvin.

Økologiske svineproducenter har de seneste år været hårdt ramt af inflation og lave afregningspriser, men en kombination af højere noteringer, stigende efterspørgsel og stabiliserede inputpriser kan betyde, at flere producenter igen kan få en sund økonomi i deres bedrifter.

Flere artikler fra samme sektion

De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine

Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.

16-04-2025 6 minutter Mere grønt,   Grøntsager,   Det Økologiske Spisemærke

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager

Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere

Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

15-04-2025 3 minutter Events