Annonce
Annonce

Europa forventes at stå for 78 pct. af verdens samlede forbrug af økologisk vin i 2022. Foto: Daniel Spiess/flickr/CC BY SA 2.0
Økologisk vinproduktion står foran massiv vækst
En ny rapport viser, at den økologiske vinproduktion vil vokse massivt de kommende år - markedsandelen vil dog stadig være beskeden.
Næsten en tredobling i det årlige salg af vin på 10 år. Det er, hvad den økologiske vinbranche kan forvente i 2022 sammenlignet med salget i 2012, viser en ny rapport fra branche- analysebureauet IWSR.
Salget af økologiske vine lå på 349 mio. flasker i 2012, og IWSR’s prognose lyder, at salget vil runde én milliard flasker i 2022.
»Overordnet set er der en lille forøgelse af den totale volumen af vin, men udviklingen er groft sagt fl ad, mens det økologiske vinmarked vurderes at nå 87,5 mio. solgte kasser (med indholt på ni liter, red.) i 2022,« siger Mark Meek, der er CEO for IWSR, i en pressemeddelelse.
Det er dog stadig en lille andel, når det samlede vinforbrug forventes at være på 2,43 mia. kasser. Det meste af øko-væksten vil ske i Europa, der forventes at stå for 78 pct. af verdens samlede forbrug af økologisk vin i 2022, mens USA ventes at stå for 12 pct. I 2017 rundede den økologiske vinproduktion 400.000 ha på verdensplan.
Flere artikler fra samme sektion
Effektiv markedsføring har givet den økologiske citron mange loyale kunder
Der er stor variation i købsmønstrene for de mest almindelige økologiske basisvarer, og ifølge Økologisk Landsforening kan flere varer lære af øko-citronens succes.
Tre stærke kandidater er nominerede til årets øko-pris
Økologisk Landsforening har nu sat navne på de tre kandidater, der er med i opløbet til Øko-prisen 2025, og ifølge markedschef for foodservice Torben Blok er der tale om tre stærke kandidater, som på hver sin måde kæmper for at udbrede de økologiske løsninger i landets professionelle køkkener.
Optimisme blandt økologiske svineproducenter: Noteringen stiger, og efterspørgslen vender tilbage
Noteringen for økologiske slagtesvin er højere end samme tid sidste år, rentepresset er aftagende, og forbrugerne er igen begyndt at efterspørge det økologiske kød.