Annonce

Annonce

Ny indretning af Nettos butikker får forbrugerne til at købe mere grønt

Nettos butikskoncept 3.0 får i flere butikker salget af frugt og grønt til at vokse med op til 25 pct.

15. april 2021
Læsetid: 2 minutter
Æbler og pærer i Nettos grøntafdeling

Indretningen af butikkerne kan påvirke kunderne til at handle mere klimavenligt, viser erfaringerne fra Netto, som i gennemsnit har øget salget af frugt og grønt med 10 pct. i de nyrenoverede butikker i 3.0-konceptet. Foto: Netto

De nybyggede og renoverede Netto-butikker under konceptet 3.0 har på flere områder haft succes med at ændre kundernes tankegang og indkøbsmønster. Det fortæller Michael Løve, der er adm. direktør i Netto til FødevareWatch.

I nogle af de ombyggede butikker har han således observeret en stigning i frugt- og grønt salget på 25 pct., og det tilskriver han bl.a. et øget fokus på friskhed.

"Det er sket ved at gøre afdelingen mere fristende og lækker, og ikke fordi vi har sagt til kunderne, at de skal spise mere frugt og grønt. Så stor er væksten ikke alle steder, men på tværs ser vi over 10 pct. vækst på frugt og grønt i de omstillede butikker," siger han til mediet.

I dag er 184 danske Netto-butikker ombygget til 3.0 konceptet, men det er planen at discountkæden, der er Danmarks største salgskanal for økologiske fødevarer, skal ifølge Michael Løve have 600 ombyggede butikker inden 2029.

Ifølge Økologisk Landsforenings markedsnotat stod Netto-kæden i 2020 for 16,9 pct. af det samlede dagligvaresalg af økologi, mens Rema 1000 med 14,4 pct. lå på andenpladsen. Frugt og grønt udgør godt en tredjedel af Danmark detailsalg af økologi.

Flere artikler fra samme sektion

De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine

Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.

16-04-2025 6 minutter Mere grønt,   Grøntsager,   Det Økologiske Spisemærke

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager

Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere

Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

15-04-2025 3 minutter Events