Annonce
Annonce
Marie Sainabou Jeng og Madland inviterer til en fire dage lang festival, som henvender sig til alle, som interesserer sig for mad med omtanke. Foto: Jakob Brandt
Madland inviterer til en snak om mad i byen, på gården, i marken og på Borgen
Gentænk madsystemet! Sådan lyder opfordringen fra det madpolitiske samlingspunkt Madland, som i år for fjerde gang inviterer til Madland Festival med gårdbesøg, fællesfrokost, samtaler og cirkulær fredagsbar i København og omegn.
Jordbrugere, landmænd, fiskere, producenter, købmænd, kokke, forskere, studerende, mediefolk samt alle madborgere i Danmark, der spiser med omtanke er inviteret med, når Madland Festival i år bliver afviklet over fire dage fra torsdag 20. - søndag 23. april.
Festivalen arbejder i år med de fire temaer:
grøn mad
cirkulær mad
retfærdig mad
madforbindelse mellem land og by og land
“Med Madland Festival vil vi gerne skabe de vigtige inspirerende møder, hvor madborgere såvel som madprofessionelle kan møde hinanden og dem, der går forrest med at gentænke madsystemet. Sammen med medlemmerne i Madland Koalitioner og andre madsystembrydere er festivalen scene for at fremvise løsninger og nye idéer og et samlingspunkt, hvor vi både kan stille spørgsmål og samtidigt drøfte og handle på, hvordan vi i fællesskab kan skabe den nødvendige forandring,” siger Marie Sainabou Jeng, stifter af Madland i en pressemeddelelse.
Hun oplyser, at ambitionen bag festivalen er at give taletid, scene og publikum til både etablerede, nye og spirende stemmer i det danske madlandskab, og favner gæster, talere og værter på tværs af madsystemet. Festivalen foregår derfor både ude i jordbruget, på restauranter, hos Kødbyens madiværksættere og på Christiansborg.
Programmet byder på omkring 25 vidt forskellige begivenheder, samtaler, gårdbesøg, studieture, laboratorier, fællesmiddage, cirkulær fredagsbar og møder med flere økologiske fødevareproducenter og kokke. Blandt dem er Louise Køster, forperson i Økologisk Landsforening, som driver Rabarbergården i Nordsjælland.
Flere artikler fra samme sektion
USA: Næsten 40 pct. af testet babymad indeholder pesticidrester
Babymad med æbler, pærer, jordbær og blåbær havde de højeste rester af pesticider i en ny test. Organisationen bag undersøgelsen råder forældre til at købe økologiske produkter, hvis de vil undgå pesticidrester.
Finanslov støtter grønt topmøde på Madens Folkemøde
Der er afsat en mio. kr. til et grønt topmøde ved Madens Folkemøde, hvor deltagerne skal diskutere, hvordan vi skaber en større mangfoldighed af frugt og grønt i dansk madkultur.
Økologispecialet på skolerne er kommet dårligt fra start
Som noget nyt i år kan landsbrugseleverne for første gang vælge økologi som speciale på deres uddannelse. Men kun fire ud af de 15 danske landbrugsskoler udbyder økologispecialet til deres elever.