Annonce

Annonce

Marie Jeng portræt

Marie Sainabou Jeng og Madland inviterer til en fire dage lang festival, som henvender sig til alle, som interesserer sig for mad med omtanke. Foto: Jakob Brandt

Madland inviterer til en snak om mad i byen, på gården, i marken og på Borgen

Gentænk madsystemet! Sådan lyder opfordringen fra det madpolitiske samlingspunkt Madland, som i år for fjerde gang inviterer til Madland Festival med gårdbesøg, fællesfrokost, samtaler og cirkulær fredagsbar i København og omegn.

Jordbrugere, landmænd, fiskere, producenter, købmænd, kokke, forskere, studerende, mediefolk samt alle madborgere i Danmark, der spiser med omtanke er inviteret med, når Madland Festival i år bliver afviklet over fire dage fra torsdag 20. - søndag 23. april.

Festivalen arbejder i år med de fire temaer:

  • grøn mad

  • cirkulær mad

  • retfærdig mad

  • madforbindelse mellem land og by og land

“Med Madland Festival vil vi gerne skabe de vigtige inspirerende møder, hvor madborgere såvel som madprofessionelle kan møde hinanden og dem, der går forrest med at gentænke madsystemet. Sammen med medlemmerne i Madland Koalitioner og andre madsystembrydere er festivalen scene for at fremvise løsninger og nye idéer og et samlingspunkt, hvor vi både kan stille spørgsmål og samtidigt drøfte og handle på, hvordan vi i fællesskab kan skabe den nødvendige forandring,” siger Marie Sainabou Jeng, stifter af Madland i en pressemeddelelse.

Hun oplyser, at ambitionen bag festivalen er at give taletid, scene og publikum til både etablerede, nye og spirende stemmer i det danske madlandskab, og favner gæster, talere og værter på tværs af madsystemet. Festivalen foregår derfor både ude i jordbruget, på restauranter, hos Kødbyens madiværksættere og på Christiansborg.

Programmet byder på omkring 25 vidt forskellige begivenheder, samtaler, gårdbesøg, studieture, laboratorier, fællesmiddage, cirkulær fredagsbar og møder med flere økologiske fødevareproducenter og kokke. Blandt dem er Louise Køster, forperson i Økologisk Landsforening, som driver Rabarbergården i Nordsjælland.

Flere artikler fra samme sektion

Føtex Kokkedal genåbner butik med skærpet sundhedsprofil

Efter en gennemgribende ombygning genåbningen Føtex i Kokkedal i dag og giver samtidig et bud på, hvordan man i fremtiden kan blive bedre til at guide kunderne til at tage det ernæringsrigtige valg.

21-11-2024 4 minutter Detailhandel,   Mærkning

De økologiske chokolader ligger i toppen af ny Tænk-test

Fem af de seks bedste chokolader er økologiske i Forbrugerrådets Tænks nye test af mørk chokolade.

20-11-2024 2 minutter

Økologi styrker dit grønne regnskab

I en ny analyse fra rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO konkluderes det, at økologi kan bidrage i enten ”høj grad” eller ”delvist” med værdiskabelse i ESG-rapporteringen inden for 7 af 10 områder.

15-11-2024 5 minutter