Annonce
Annonce
Madland inviterer til en snak om mad i byen, på gården, i marken og på Borgen
Gentænk madsystemet! Sådan lyder opfordringen fra det madpolitiske samlingspunkt Madland, som i år for fjerde gang inviterer til Madland Festival med gårdbesøg, fællesfrokost, samtaler og cirkulær fredagsbar i København og omegn.

Marie Sainabou Jeng og Madland inviterer til en fire dage lang festival, som henvender sig til alle, som interesserer sig for mad med omtanke. Foto: Jakob Brandt
Jordbrugere, landmænd, fiskere, producenter, købmænd, kokke, forskere, studerende, mediefolk samt alle madborgere i Danmark, der spiser med omtanke er inviteret med, når Madland Festival i år bliver afviklet over fire dage fra torsdag 20. - søndag 23. april.
Festivalen arbejder i år med de fire temaer:
grøn mad
cirkulær mad
retfærdig mad
madforbindelse mellem land og by og land
“Med Madland Festival vil vi gerne skabe de vigtige inspirerende møder, hvor madborgere såvel som madprofessionelle kan møde hinanden og dem, der går forrest med at gentænke madsystemet. Sammen med medlemmerne i Madland Koalitioner og andre madsystembrydere er festivalen scene for at fremvise løsninger og nye idéer og et samlingspunkt, hvor vi både kan stille spørgsmål og samtidigt drøfte og handle på, hvordan vi i fællesskab kan skabe den nødvendige forandring,” siger Marie Sainabou Jeng, stifter af Madland i en pressemeddelelse.
Hun oplyser, at ambitionen bag festivalen er at give taletid, scene og publikum til både etablerede, nye og spirende stemmer i det danske madlandskab, og favner gæster, talere og værter på tværs af madsystemet. Festivalen foregår derfor både ude i jordbruget, på restauranter, hos Kødbyens madiværksættere og på Christiansborg.
Programmet byder på omkring 25 vidt forskellige begivenheder, samtaler, gårdbesøg, studieture, laboratorier, fællesmiddage, cirkulær fredagsbar og møder med flere økologiske fødevareproducenter og kokke. Blandt dem er Louise Køster, forperson i Økologisk Landsforening, som driver Rabarbergården i Nordsjælland.
Flere artikler fra samme sektion
Sofari har plads til flere værtsgårde
Forbrugereventet Sofari efterlyser flere økologiske griseproducenter, som har lyst til at åbne gården for gæster den 18. maj.
Otte ud af Danmarks ti mest bæredygtige brands er økologiske
Ny analyse fra Sustainable Brand Index viser, at de danske forbrugere i høj grad sætter lighedstegn mellem økologi og bæredygtighed.
Dansk frugt og grønt er under voldsomt pres
Ni ud af ti forbrugere mener, det er vigtigt, at vi har alsidig produktion af frugt og grønt i Danmark. Alligevel er kun en fjerdedel af vores grøntsager danske, og udfordringerne hober sig op for de hårdt pressede producenter. Derfor går 31 aktører fra hele værdikæden nu sammen for at få mere dansk frugt og grønt på tallerkenen.