Annonce

Annonce

Marie Jeng portræt

Marie Sainabou Jeng og Madland inviterer til en fire dage lang festival, som henvender sig til alle, som interesserer sig for mad med omtanke. Foto: Jakob Brandt

Madland inviterer til en snak om mad i byen, på gården, i marken og på Borgen

Gentænk madsystemet! Sådan lyder opfordringen fra det madpolitiske samlingspunkt Madland, som i år for fjerde gang inviterer til Madland Festival med gårdbesøg, fællesfrokost, samtaler og cirkulær fredagsbar i København og omegn.

Jordbrugere, landmænd, fiskere, producenter, købmænd, kokke, forskere, studerende, mediefolk samt alle madborgere i Danmark, der spiser med omtanke er inviteret med, når Madland Festival i år bliver afviklet over fire dage fra torsdag 20. - søndag 23. april.

Festivalen arbejder i år med de fire temaer:

  • grøn mad

  • cirkulær mad

  • retfærdig mad

  • madforbindelse mellem land og by og land

“Med Madland Festival vil vi gerne skabe de vigtige inspirerende møder, hvor madborgere såvel som madprofessionelle kan møde hinanden og dem, der går forrest med at gentænke madsystemet. Sammen med medlemmerne i Madland Koalitioner og andre madsystembrydere er festivalen scene for at fremvise løsninger og nye idéer og et samlingspunkt, hvor vi både kan stille spørgsmål og samtidigt drøfte og handle på, hvordan vi i fællesskab kan skabe den nødvendige forandring,” siger Marie Sainabou Jeng, stifter af Madland i en pressemeddelelse.

Hun oplyser, at ambitionen bag festivalen er at give taletid, scene og publikum til både etablerede, nye og spirende stemmer i det danske madlandskab, og favner gæster, talere og værter på tværs af madsystemet. Festivalen foregår derfor både ude i jordbruget, på restauranter, hos Kødbyens madiværksættere og på Christiansborg.

Programmet byder på omkring 25 vidt forskellige begivenheder, samtaler, gårdbesøg, studieture, laboratorier, fællesmiddage, cirkulær fredagsbar og møder med flere økologiske fødevareproducenter og kokke. Blandt dem er Louise Køster, forperson i Økologisk Landsforening, som driver Rabarbergården i Nordsjælland.

Flere artikler fra samme sektion

Unik økologisk drik snupper Gourmetprisen

Naturmælks nye drik Ferm, som består af 70 pct. æblemost og 30 pct. upcyclet ostevalle kom helt til tops, da Gourmetprisen 2023 blev uddelt i dag.

07-06-2023 5 minutter Mejeri

350 festivalgæster testede deres viden om musik og bælgfrugter

Plantebaseret Videnscenter var til stede på Northside Festival for at udbrede kendskabet til økologiske bælgfrugter, og flere hundrede gæster dystede i viden om musik og plantebaseret mad.

06-06-2023 3 minutter Events,   Plantebaserede fødevarer

DC-topchef: Friland risikerer at ende som Irma

Hvis ikke forbrugerne snart begynder at hale mere økologisk grisekød op af kølediskene i de danske dagligvarebutikker, frygter adm. direktør i slagteri- og forædlingsvirksomheden Danish Crown, Jais Valeur, at Friland risikerer at ende som Irma.

06-06-2023 2 minutter Kødproduktion