Annonce

Annonce

Børn leger med en malet træplade, hvor de kan stikke hovederne ud

Økodag bliver i år afviklet for 19. gang og giver ikke mindst børnefamilierne en unik mulighed for at komme helt tæt på økologerne og deres køer. Ud over at gøre gæsterne klogere på økologien, er der på de fleste gårde mulighed for at børnene kan deltage i forskellige forskellige aktiviteter. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Det er allerede nu muligt at booke gratis billetter til Økodag

Hvis du vil være med til at fejre dyrevelfærden kan du fra i dag booke billet til en af de 46 økologiske gårde, som i år danner rammen om forbrugereventet Økodag, der har plads til ca. 150.000 gæster.

Søndag den 16. april åbner 46 økologer rundt om i landet deres gård for danskerne og stalddøren for køerne, som på denne dag kommer på græs for første gang efter en vinter på stald.

Som altid er det de økologiske mejerier og Økologisk Landsforening som arrangerer Økodag, og foreningen opfordrer danskerne til at besøge foreningens danmarkskort og booke billet til en gård i lokalområdet, hvis de vil være med til at fejre dyrevelfærden.

Alle økologiske køer skal på græs i sommerhalvåret, og det fejrer økologerne på Økodag for danskerne og stalddøren for køerne.

Økodag er et tilløbsstykke

Det er 19. gang, Økologisk Landsforening sender dyrene på græs til Økodag for at gøre forbrugerne opmærksomme på, at de økologiske køer skal på græs i stedet for at stå i stalden hele året, og eventet plejer især at være populært blandt landets børnefamilier.

”Det er et fast holdepunkt for os økologer, at køer skal på græs i sommerhalvåret. På Økodag får hele Danmark at se, hvordan køerne nyder at komme ud på græsset. Det er et tilløbsstykke. Derudover håber vi, at økokøernes glæde kan inspirere vores ikke-økologiske kolleger til også at lukke deres køer ud af stalden. Det er bare god dyrevelfærd. Og så har det en masse afledte effekter på biodiversiteten, naturen og drikkevandet,” siger Louise Køster, der er forperson hos Økologisk Landsforening.

De 46 Økodagsgårde er fordelt ud over hele landet, og der er udbudt samlet godt 150.000 billetter til Økodag. Det er de enkelte gårde, som selv vurderer, hvor mange gæster de har plads til, og hvor mange billetter de dermed vil udbyde. Har du en særlig favoritgård, er det ifølge projektleder Malene Jensen fra Økologisk Landsforening en god ide allerede nu at booke en billet.

Hun oplyser, at billetsystemet blev indført sidste år for at sikre at værtsgårdene fik mulighed for at styre antallet af gæster, så det blev tilpasset den enkelte gård. Antallet af gæster, der er plads til på de enkelte gårde varierer fra 250 til flere tusinde, så det kan være en god ide at booke billet i god tid via Danmarkskortet, hvor de enkelte gårde er beskrevet.

Om Økodag

Som dansker er du en del af verdens økologination nummer ét. Ingen andre køber lige så mange økologiske fødevarer, som danskerne. Så når de økologiske landmænd over hele landet hvert år inviterer til Økodag, plejer det at være et stort tilløbsstykke med flere end 150.000 deltagere.

  • Traditionen med at fejre Økodag blev grundlagt i 2005.

  • Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them og Gläserne Meierei.

  • Økodag har fået midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug.

Flere artikler fra samme sektion

Danmarks største madfestival går på jagt efter udstillere 

Food Festival 2023 forventer op mod 30.000 gæster på Tangkrogen i Aarhus, som er et godt udstillingsvindue for økologiske producenter.

25-03-2023 3 minutter Events

Madland inviterer til en snak om mad i byen, på gården, i marken og på Borgen

Gentænk madsystemet! Sådan lyder opfordringen fra det madpolitiske samlingspunkt Madland, som i år for fjerde gang inviterer til Madland Festival med gårdbesøg, fællesfrokost, samtaler og cirkulær fredagsbar i København og omegn.

23-03-2023 2 minutter Events

Økologisk Landsforening efterlyser værter til landsdækkende begivenhed

Om et halvt år afholdes Økologisk Høstmarked, og derfor søger Økologisk Landsforening værter fra hele landet, som vil byde danskerne indenfor og vise den økologiske produktion frem.

22-03-2023 5 minutter Økologisk Høstmarked,   Events