Annonce

Annonce

Fryser med madrester

Målet med Uge Uden Madspild er at fremme langvarige ændringer i vores daglige adfærd. Initiativet er bygget op omkring små, overskuelige handlinger, som alle kan implementere – uanset livsstil eller madlavningsevner. Foto: Too Good To Go

Kan du klare en uge uden at smide mad ud?

Too Good To Go dedikerer en hel uge til at ændre danskernes madspildsvaner.

Too Good To Go inviterer danskerne til at deltage i ’Uge Uden Madspild’, der lanceres den 23. september. Initiativet, som rulles ud i ni lande, har til formål at skabe konkrete forandringer i vores daglige vaner og give deltagerne de nødvendige redskaber til at reducere madspild, som er en nøgledisciplin i det økologiske køkken.

Uge Uden Madspild kulminerer på FN’s Internationale Madspildsdag, som er en markering af den globale madspildskrise. Madspild er nemlig ikke blot et lokalt problem, men en af de største udfordringer i forhold til at bremse klimaforandringer, skriver Too Good To Go i en omtale af selskabets nye initiativ til at reducere madspildet i de private husholdninger.

Ifølge Project Drawdown fra 2020 er bekæmpelse af madspild en af de mest effektive måder at reducere CO2-udledninger på. Alligevel smider vi i Danmark hele 873.000 tons mad ud årligt, og op mod 30 pct. af dette sker i de private husholdninger.

Det viser ifølge Too Good To Go, hvor meget vi kan gøre ved at ændre små vaner – og det er netop det, Uge Uden Madspild handler om.

Konkrete tips og inspiration

I løbet af Uge Uden Madspild bliver deltagerne præsenteret for praktiske værktøjer og idéer, der gør det let at handle mere bæredygtigt i hverdagen. For eksempel kan man downloade en digital kogebog med opskrifter til syv dage, der viser, hvordan man kan undgå madspild ved at bruge resterne fra køleskabet på nye, kreative måder. Derudover vil der dagligt blive delt tips til, hvordan man kan ændre små vaner i køkkenet som fx at justere køleskabstemperaturen og holde orden i sine madskabe.

Ken Vangoeharden, landechef for Too Good To Go i Danmark, understreger, at kampen mod madspild er noget, vi alle kan være med til – og det behøver ikke at være besværligt:

"Madspild er et område, hvor vi alle kan gøre en forskel. Det kræver ikke store ændringer i vores daglige rutiner. Uge Uden Madspild er skabt for at vise, at små tiltag som at justere køleskabstemperaturen eller bruge resterne til en ny ret kan have en enorm positiv effekt. Vi håber, at danskerne vil gribe muligheden for at deltage og være med til at mindske madspild i hverdagen,” siger han.

Her er ugens temaer:

  • Mandag: Tjek temperaturen i dit køleskab – det kan forlænge holdbarheden af dine fødevarer.

  • Tirsdag: Invitér til restefest – brug dine madrester til lækre, nye retter.

  • Onsdag: Hold orden i køkkenet – systematik kan hjælpe dig med at bruge det, du har.

  • Torsdag: Red mad i lokale butikker – Too Good To Go’s app hjælper dig med at købe mad, der ellers ville blive smidt ud.

  • Fredag: Bliv venner med fryseren – frysning er en af de bedste måder at reducere madspild på.

  • Lørdag: Se, duft, smag – stol på dine sanser fremfor datomærkninger.

  • Søndag: Lær mere om madspild – viden er nøglen til at gøre en forskel.

Kilde: Too Good To Go

Flere artikler fra samme sektion

Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri

Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.

14-10-2024 4 minutter Mejeri,   Foodservice

Danish Crown fyrer 500 ansatte

Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.

11-10-2024 3 minutter Kødproduktion

Øko-pionerer drog til Carlsberg Byen for at tale det økologiske oksekød op

Kvæg bliver i disse år udskammet som klimasyndere, men debatten mangler nuancer, mener Økologisk Landsforening, der argumenterer for, at naturen og biodiversiteten er afhængig af koen på græs. Derfor har foreningen inviteret Danske Madpublicister og en række øko-pionerer på en tur med formålet at sætte fokus på nuancerne.

10-10-2024 12 minutter Kvæg,   Kødproduktion