Annonce
Annonce
Gå amok i økologiske oste ved Torvehallerne
Ostefestivalen Cheese Copnehagen frister med 75 forskellige økologiske oste fra danske mejerier, når Mejeriforeningen 21. september inviterer danskerne til at besøge det store ostebord ved Torvehallerne.

Ifølge arrangørerne bliver der mulighed for at at gå 'osteamok' ved Cheese Copenhagen, som giver smagsprøver på nye og gamle øko-oste af mange forskellige typer. Foto: Cheese Copenhagen
Er du en af de ostespisere, som savner et bredere udvalg af økologiske oste i dagligvarebutikkernes kølediske, så er der masser af inspiration at hente på ostefestivalen Cheese Copenhagen.
Den bliver afviklet 21. september på aktivitetspladsen ved Torvehallerne i København, hvor gæsterne får mulighed for at se og smage på de nyeste strømninger inden for ost og ostekultur.
Det er de danske mejeriers brancheorganisation Mejeriforeningen som arrangerer det københavnske osteevent, og arrangørerne lover, at der vil være noget for enhver smag på osteeventet, som præsenterer 75 forskellige økologiske oste fra små og store danske mejerier.
Det er gratis at deltage i osteeventet, hvor der er mulighed for at smage og blive klogere på forskellige ostetyper, og arrangørerne er tæt på at udstede garanti for, at gæster vil støde på oste, som de ikke før kendte til.
”Med 2024-udgaven af Cheese Copenhagen viser vi, hvor langt ostekulturen er kommet inden for de nyeste strømninger - med smagning af udvalgte produkter. Fokus er på de økologiske oste og deres typer, og vi stiller op med mere end 75 nøje udvalgte øko-oste fra hele Danmark,” siger Lars Witt Jensen, senior marketing manager i Mejeriforeningen.
Ostesalget er tredoblet
Faktisk går det udmærket for det hjemlige salg af økologiske oste. Ifølge Kauza shopperdata havde økologiske oste i 2023 en markedsandel på 11 pct. af det samlede ostemarked i Danmark. Den position er opnået via mange års vækst i ostesalget
Ifølge Danmarks Statistik har der siden 2013 været ubrudt vækst i salget af økologisk ost i den hjemlige dagligvarehandel og i 2023 købte danskerne økologisk ost for 669 mio. kr. Det svarer til en vækst på 441 mio. kr. eller næsten en tredobling siden 2013.
Program for Ostefestivalen Cheese Copnehagen:
-
Kl. 10.30-11.00: Økologiske danske oste – smagning med Rasmus Holmgård, osteekspert ved Ost & ko
-
Kl. 11.30-12.00: Grøn og ostet køkkenskole med kogemand Thomas Alcayaga
-
Kl. 12.30-13.10: “Måltidskultur under forandring – Smagen af bæredygtighed er flerdimensionel” - samtale om grønne måltider og forandringsvilje med Louise Beck Brønnum partner og gastrofysiker ved Kost CPH, Marie Hertz, kok og underviser i CulinaH og på Suhrs Højskole og Leif Friis Jørgensen, direktør i Naturmælk
-
Kl. 13.30-14.00: Økologiske danske oste – smagning med Rasmus Holmgård, osteekspert ved Ost & ko
-
Kl. 14.30-15.00: Grøn og ostet køkkenskole med kogemand Thomas Alcayaga
Det er gratis at deltage i Cheese Copenhagen
Flere artikler fra samme sektion
Vild start for Madmarked: Det overgår vores vildeste fantasier
Over 10.000 glade kunder lagde vejen forbi Alma på Sylows Allé i løbet af butikkens første fire åbningsdage.
Irmas afløser åbner med verdensnyheder og en gammel kending på hylderne
Alma Madmarked bliver den første dagligvarekæde, som sælger produktserien Noma Projects, mens det næppe overrasker ret mange, at det københavnske madmarked overtager Irmas passion for det økologiske sortiment hos Thise Mejeri.
Thise Mejeri får nu mælk fra antibiotikafrie besætninger
Som det eneste mejeri i landet har Thise Mejeri nu fået certificerede antibiotikafrie besætninger, som allerede leverer omkring en tredjedel af mejeriets mælk. Produktionen har åbnet for nyt eksportmarked i USA.