Annonce

Annonce

Bord med smagsprøver på ost

Ifølge arrangørerne bliver der mulighed for at at gå 'osteamok' ved Cheese Copenhagen, som giver smagsprøver på nye og gamle øko-oste af mange forskellige typer. Foto: Cheese Copenhagen

Gå amok i økologiske oste ved Torvehallerne

Ostefestivalen Cheese Copnehagen frister med 75 forskellige økologiske oste fra danske mejerier, når Mejeriforeningen 21. september inviterer danskerne til at besøge det store ostebord ved Torvehallerne.

Er du en af de ostespisere, som savner et bredere udvalg af økologiske oste i dagligvarebutikkernes kølediske, så er der masser af inspiration at hente på ostefestivalen Cheese Copenhagen.

Den bliver afviklet 21. september på aktivitetspladsen ved Torvehallerne i København, hvor gæsterne får mulighed for at se og smage på de nyeste strømninger inden for ost og ostekultur.

Det er de danske mejeriers brancheorganisation Mejeriforeningen som arrangerer det københavnske osteevent, og arrangørerne lover, at der vil være noget for enhver smag på osteeventet, som præsenterer 75 forskellige økologiske oste fra små og store danske mejerier.

Det er gratis at deltage i osteeventet, hvor der er mulighed for at smage og blive klogere på forskellige ostetyper, og arrangørerne er tæt på at udstede garanti for, at gæster vil støde på oste, som de ikke før kendte til.

”Med 2024-udgaven af Cheese Copenhagen viser vi, hvor langt ostekulturen er kommet inden for de nyeste strømninger - med smagning af udvalgte produkter. Fokus er på de økologiske oste og deres typer, og vi stiller op med mere end 75 nøje udvalgte øko-oste fra hele Danmark,” siger Lars Witt Jensen, senior marketing manager i Mejeriforeningen.

Ostesalget er tredoblet

Faktisk går det udmærket for det hjemlige salg af økologiske oste. Ifølge Kauza shopperdata havde økologiske oste i 2023 en markedsandel på 11 pct. af det samlede ostemarked i Danmark. Den position er opnået via mange års vækst i ostesalget

Ifølge Danmarks Statistik har der siden 2013 været ubrudt vækst i salget af økologisk ost i den hjemlige dagligvarehandel og i 2023 købte danskerne økologisk ost for 669 mio. kr. Det svarer til en vækst på 441 mio. kr. eller næsten en tredobling siden 2013.

Program for Ostefestivalen Cheese Copnehagen:

  • Kl. 10.30-11.00: Økologiske danske oste – smagning med Rasmus Holmgård, osteekspert ved Ost & ko

  • Kl. 11.30-12.00: Grøn og ostet køkkenskole med kogemand Thomas Alcayaga

  • Kl. 12.30-13.10: “Måltidskultur under forandring – Smagen af bæredygtighed er flerdimensionel” - samtale om grønne måltider og forandringsvilje med Louise Beck Brønnum partner og gastrofysiker ved Kost CPH, Marie Hertz, kok og underviser i CulinaH og på Suhrs Højskole og Leif Friis Jørgensen, direktør i Naturmælk

  • Kl. 13.30-14.00: Økologiske danske oste – smagning med Rasmus Holmgård, osteekspert ved Ost & ko

  • Kl. 14.30-15.00: Grøn og ostet køkkenskole med kogemand Thomas Alcayaga

Det er gratis at deltage i Cheese Copenhagen

Flere artikler fra samme sektion

Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri

Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.

14-10-2024 4 minutter Mejeri,   Foodservice

Danish Crown fyrer 500 ansatte

Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.

11-10-2024 3 minutter Kødproduktion

Øko-pionerer drog til Carlsberg Byen for at tale det økologiske oksekød op

Kvæg bliver i disse år udskammet som klimasyndere, men debatten mangler nuancer, mener Økologisk Landsforening, der argumenterer for, at naturen og biodiversiteten er afhængig af koen på græs. Derfor har foreningen inviteret Danske Madpublicister og en række øko-pionerer på en tur med formålet at sætte fokus på nuancerne.

10-10-2024 12 minutter Kvæg,   Kødproduktion