Annonce

Annonce

Bestyrelsen for Madens Folkemøde sidder bænket om keffebord.

Mens partierne bag Finansloven var villige til at ofre de økologiske spisemærker, kan bestyrelsen for Madens Folkemøde glæde sig over en million skattekroner til et topmøde, som skal diskutere vejen til en grønnere madkultur. Foto: Madens Folkemøde Foto: Madens Folkemøde

Finanslov støtter grønt topmøde på Madens Folkemøde

Der er afsat en mio. kr. til et grønt topmøde ved Madens Folkemøde, hvor deltagerne skal diskutere, hvordan vi skaber en større mangfoldighed af frugt og grønt i dansk madkultur.

Da Finansloven i dag blev præsenteret, var det en særlig glædelig dag for Madens Folkemøde, da politikerne har afsat en mio. kr. til et nationalt grønt topmøde. Det skal holdes i forbindelse med Madens Folkemøde 31. maj, hvor førende tænkere og beslutningstagere skal drøfte, hvordan vi kan skabe en større mangfoldighed af frugt og grønt i dansk madkultur og samtidig fastholde et stærkt landbrug, der skaber flere arbejdspladser i landområderne.

Topmødet forventes at samle politikere, detailhandel, grossister, gartnere, landmænd, restauranter, hoteller, kantiner, spisesteder, offentlige køkkener, forbrugerorganisationer og mange flere, der alle sammen har indflydelse på, hvordan de danske marker og plantager ser ud, oplyser Madens Folkemøde i en pressemeddelelse.

Fakta om Madens Folkemøde

  • Madens Folkemøde afholdes hvert år på Engestofte Gods på Lolland-Falster

  • Femte udgave af Madens Folkemøde afholdes 31. maj – 1. juni 2024

  • 10.000 gæster forventes at besøge årets folkemøde

  • 200 organisationer, foreninger og virksomheder bidrager med aktiviteter og madoplevelser

Vi glæder os til at samle de vigtigste spillere omkring det store bord og tage en helt nødvendig drøftelse af, hvordan vi kan lave både en grønnere madkultur og et grønnere fødevareland.

— Kasper Fogh, formand, Madens Folkemøde

Formand for Madens Folkemøde, Kasper Fogh glæder sig over at folkemødet er kommet på Finansloven:

”Vi er stolte af, at regeringen og et bredt flertal i Folketinget anerkender Madens Folkemøde som stedet, hvor man kan tage de vigtige diskussioner om, hvor vi skal hen som madland. Vi glæder os til at samle de vigtigste spillere omkring det store bord og tage en helt nødvendig drøftelse af, hvordan vi kan lave både en grønnere madkultur og et grønnere fødevareland,” siger Kasper Fogh, formand i Madens Folkemøde.

Kurs mod en bæredygtig madkultur 

Ida Auken (S), som var blandt Madens Folkemødes deltagere sidste år, forklarer hvorfor regeringen og Folketinget har valgt at bakke op om Madens Folkemøde: 

”Jeg var med på Madens Folkemøde i 2023, og det var stor oplevelse at møde så mange holdninger og ideer til hvordan Danmark skal udvikle sig som madland. Vi mener, det er vigtigt at samle Danmark om en drøftelse om retningen for Danmarks som madland og en mere bæredygtig madkultur - og det indebærer jo et større fokus på frugt og grønt. Vi glæder os til at komme tilbage til Lolland-Falster og Madens Folkemøde,” udtaler Ida Auken.

Flere artikler fra samme sektion

Danmark satte solidt aftryk på BioFach

Nürnberg-messen cementerede i år sin position som den vigtigste indgang til det europæiske økologimarked for de danske producenter.

23-02-2024 5 minutter Eksport

Grøn bank leverer bedste resultat nogensinde

Merkur Andelskasse overgår sine egne forventninger med flere længder og med et overskud på 54,4 mio. kr. leverer banken sit hidtil bedste årsresultat.

23-02-2024 4 minutter finansiering

Lidl forlænger momsfri kampagne til marts

En stor interesse og et markant øget salg får nu Lidl Danmark til at forlænge deres momsfri-kampagne på frisk frugt og grønt, mens Økologisk Landsforening øjner en ny åbning for differentieret moms på økologiske fødevarer.

22-02-2024 4 minutter Detailhandel