Annonce
Annonce
Freshland-konkursbo bliver genåbnet efter afsløringer i dokumentaren 'Den Sorte Svane'
Advokat Nicolai Dyhrs rolle som kurator for konkursboet efter Freshlands konkurs i 2022 fører nu til, at boet bliver genåbnet efter anmodning fra Gældsstyrelsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra stifterne af Freshland, Mathilde Jakobsen og Filipe Leal, til planerne om at genåbne konkursboet fra 2022. Foto: Keyvan Bamdej / Bamdej Communication
I kølvandet på TV2-dokumentaren 'Den Sorte Svane' er der nu 16 konkursboer, som bliver genåbnet. Det skriver TV2 i artiklen: ”Topadvokats konkurssager skal genåbnes efter TV 2-dokumentar”.
Her fremgår det, at genåbningen af de mange konkurssager sker på baggrund af den tidligere Horten-partner Nicolai Dyhrs udtalelser og ageren på TV2's skjulte optagelser i dokumentarserien. En af sagerne er Freshlands konkurs, som Økologisk Nu tidligere har omtalt.
I den omdiskuterede dokumentar-serie giver advokaten Nicolai Dyhr udtryk for holdninger, som ifølge Ulrik Pedersen, underdirektør i Gældsstyrelsen, kunne tyde på, at ikke alt er kørt helt efter intentionerne i de juridiske lærebøger:
”Der er indikationer på, at der kan være sket svigagt eller økonomisk kriminalitet, og der har vi et behov for at få undersøgt, om der er forhold, der burde politianmeldt eller mulige konkurskarantæner, som ikke er blevet effektueret,” siger han til TV2.
Selv afviser Nicolai Dyhr i dokumentaren, at han har foretaget noget ulovligt i forbindelse med de konkurser, hvor han har været kurator. Det gælder bl.a. konkursboet efter grøntkasseselskabet Freshland, som efterlod flere økologiske producenter med ubetalte regninger
Efterlod gæld på 15,5 mio. kr.
Af listen over de i alt 16 konkursboer, som i første omgang bliver genåbnet, fremgår det ifølge Fødevarewatch, som har fået aktindsigt en kendelse ved Sø- og Handelsretten, at Gældsstyrelsen har anmeldt krav for 15,5 mio. kr. i boet efter Freshland.

I forbindelse med konkursen i 2022 var Økologisk Nu i kontakt med flere danske producenter af økologiske grøntsager, som måtte kigge langt efter de penge, de havde til gode for grøntsager, som de havde leveret til Freshland.
I forbindelse med konkursen kom det siden frem, at stifterne Mathilde Jakobsen og Filipe Leal kort før konkursen solgte Freshland-brandet og selskabets kundekartotek for 300.000 kr. til et nyåbnet selskab i Portugal, hvor de siden genoptog aktiviteterne fra det konkursramte danske selskab, der efterlod en gæld på over 20 mio. kr., hvor Gældsstyrelsen nu øjner muligheden for at forfølge statens tilgodehavende, som udgør 15,5 mio. kr.
Økologisk Nu har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Freshland-stifterne til planerne om at genåbne konkursboet. Freshlands presseside virker ikke. Vi har så kontaktet Freshlands hovednummer, hvor man fortalte, at man ikke har et telefonnummer på talsperson Mathilde Jakobsen. Vi blev i stedet bedt om at sende en mail, som ville blive videresendt til hende. Freshland har kvitteret for modtagelsen, men vi har i skrivende stund ikke hørt mere fra dem.
Flere artikler fra samme sektion
Dyrevenner tropper op med kaffe på OK's hovedkvarter for at få turbokyllingen ud af Coop
Coop har længe vaklet med at udfase turbokyllingen fra sit sortiment, og Anima har derfor sat sig med informationsmateriale og kaffe foran OK's hovedkontor for at komme i dialog med koncernens direktør, som også er næstformand i Coop Danmarks bestyrelse.
Vild start for Madmarked: Det overgår vores vildeste fantasier
Over 10.000 glade kunder lagde vejen forbi Alma på Sylows Allé i løbet af butikkens første fire åbningsdage.
Irmas afløser åbner med verdensnyheder og en gammel kending på hylderne
Alma Madmarked bliver den første dagligvarekæde, som sælger produktserien Noma Projects, mens det næppe overrasker ret mange, at det københavnske madmarked overtager Irmas passion for det økologiske sortiment hos Thise Mejeri.