Annonce

Annonce

Portræt af Mathilde Jakobsen og Filipe Legal, som sammen har stiftet Fresh.Land.

I stedet for en gæld på nogle få mio. kr. ser det nu ud til, at Freshland-stifterne Mathilde Jakobsen og Filipe Leal efterlod en gæld til staten og leverandørferne på over 18 mio. kr., da de flyttede grøntkassefirmaets aktiviteter over i det protugiske selskab Freshly Nordic. Foto: Fresh.Land

Kurator: Gælden i konkursboet efter Freshland efterlader intet til de simple kreditorer

Da det konkursbegærede Freshland i begyndelsen af året flyttede aktiviteterne til et nyoprettet søsterselskab i Portugal, efterlod selskabet en gæld, som kurator for konkursboet foreløbigt har opgjort til 18,5 mio. kr.

Hverken staten eller Freshlands leverandører af frugt og grønt har udsigt til at få penge fra konkursboet efter Freshland, som blev begæret konkurs i februar. Det skriver FødevareWatch, som har fået aktindsigt i en orientering, der indeholder en foreløbig opgørelse af gælden, som kurator og advokat ved Horten, Nicolai Dyhr har sendt til Sø- og Handelsretten.

Netmediet og Økologisk Nu har uden held forsøgt at få en kommentar fra stifterne af Freshland, Mathilde Jakobsen og Filipe Leal, som i dag servicerer de danske kunder via det nye søsterselskab Freshly Nordic, som har base i Portugal, hvor selskabet i 2015 blev etableret med en ambition om at sikre, at de lokale frugtproducenter ikke blev snydt af internationale indkøbere, som ifølge Mathilde Jakobsen afregnede frugt og grønt til alt for lave priser.

Forud for konkursen købte hun og Filipe Leal Freshland-navnet og selskabets kundearkiv for 307.500 kr., og den pris efterlader ifølge Nicolai Dyhrs beregninger ingen midler til at afregne de danske økologer, som har penge til gode i konkursboet.

Flere artikler fra samme sektion

Danmark satte solidt aftryk på BioFach

Nürnberg-messen cementerede i år sin position som den vigtigste indgang til det europæiske økologimarked for de danske producenter.

23-02-2024 5 minutter Eksport

Grøn bank leverer bedste resultat nogensinde

Merkur Andelskasse overgår sine egne forventninger med flere længder og med et overskud på 54,4 mio. kr. leverer banken sit hidtil bedste årsresultat.

23-02-2024 4 minutter finansiering

Lidl forlænger momsfri kampagne til marts

En stor interesse og et markant øget salg får nu Lidl Danmark til at forlænge deres momsfri-kampagne på frisk frugt og grønt, mens Økologisk Landsforening øjner en ny åbning for differentieret moms på økologiske fødevarer.

22-02-2024 4 minutter Detailhandel