Annonce
Annonce
I stedet for en gæld på nogle få mio. kr. ser det nu ud til, at Freshland-stifterne Mathilde Jakobsen og Filipe Leal efterlod en gæld til staten og leverandørerne på over 18 mio. kr., da de flyttede grøntkassefirmaets aktiviteter over i det portugisiske selskab Freshly Nordic. Foto: Fresh.Land
Kurator: Gælden i konkursboet efter Freshland efterlader intet til de simple kreditorer
Da det konkursbegærede Freshland i begyndelsen af året flyttede aktiviteterne til et nyoprettet søsterselskab i Portugal, efterlod selskabet en gæld, som kurator for konkursboet foreløbigt har opgjort til 18,5 mio. kr.
Hverken staten eller Freshlands leverandører af frugt og grønt har udsigt til at få penge fra konkursboet efter Freshland, som blev begæret konkurs i februar. Det skriver FødevareWatch, som har fået aktindsigt i en orientering, der indeholder en foreløbig opgørelse af gælden, som kurator og advokat ved Horten, Nicolai Dyhr har sendt til Sø- og Handelsretten.
Netmediet og Økologisk Nu har uden held forsøgt at få en kommentar fra stifterne af Freshland, Mathilde Jakobsen og Filipe Leal, som i dag servicerer de danske kunder via det nye søsterselskab Freshly Nordic, som har base i Portugal, hvor selskabet i 2015 blev etableret med en ambition om at sikre, at de lokale frugtproducenter ikke blev snydt af internationale indkøbere, som ifølge Mathilde Jakobsen afregnede frugt og grønt til alt for lave priser.
Forud for konkursen købte hun og Filipe Leal Freshland-navnet og selskabets kundearkiv for 307.500 kr., og den pris efterlader ifølge Nicolai Dyhrs beregninger ingen midler til at afregne de danske økologer, som har penge til gode i konkursboet.
Flere artikler fra samme sektion
Der var økologi i gryderne, da nordsjællandske spejdere tog på sommerlejr
550 spejdere fra Ege Divisionen satte økologien øverst på menukortet, da de indledte sommerferien med en uge i det fri.
Forbrugerekspert: Økologi skal være en hverdagsven i klimakampen
Økologien skal oppe sig på convenience og være mere tydelig i sit klimabudskab, mener Flemming Birch, analytiker og forbrugerekspert i Birch & Birch.
Rødt kød og kaffe kan øge dit indtag af PFAS-stoffer
Gravide, som indtog høje mængder af bl.a. hvide ris, æg, rødt kød og kaffe, havde typisk et højere niveau af PFAS-stoffer i deres brystmælk og blod end dem, som havde et lavere indtag, viser en ny undersøgelse.