Annonce

Annonce

Grise på faremark med store træer

I år er værtsgårdene særligt opsatte på at vise glade grise i inspirerende udendørs miljøer som her, hvor grise kan finde skygge under store træer i farefolden. Foto: Landbrug & Fødevarer

Vind en overnatning i en grisehytte når økologer søndag fejrer Sofari

Pressemeddelelse

På de 11 Sofari-gårde glæder værterne sig til den 26. maj, hvor de byder danskerne velkomne til en god dag på landet. Der er også mulighed for at vinde en overnatning i en grisehytte.

I år er værtsgårdene til Sofari særligt opsatte på at vise glade grise i inspirerende udendørs miljøer som her hos Hestbjerg Økologi, hvor grise kan finde skygge under store træer i farefolden.

”Vi glæder os til Sofari, hvor vi får mulighed for at vise, hvordan vores økologiske grise lever og fortælle om tankerne og visionerne bag vores produktion. Den direkte dialog med forbrugerne er en af vores grundværdier. Derfor håber vi at se mange gæster til Sofari, hvor alle får mulighed for at se grisene på marken og få fortællingen om, hvorfor det er vigtigt, at vi planter træer både i forhold til grisenes velfærd, CO2, biodiversitet og meget mere,” siger Marianne Fløe Hestbjerg fra Hestbjerg Økologi i en pressemeddelelse om forbrugereventet Sofari.

Ifølge Hans Erik Jørgensen, der driver Risbjerg Landbrug på Fyn, er det vigtigere end nogensinde at vise alt det, økologien leverer.

De står bag Sofari

Arrangører: Sofari arrangeres i et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Friland A/S, Organic Pork, Tican, Økologisk Landsforening og foreningen FØKS (Foreningen til Fremme af Økologisk Kvalitetssvinekød)

”Det er selvfølgelig øget dyrevelfærd, men det er også bidraget til mere natur og biodiversitet og en fødevareproduktion uden brug af kunstige pesticider og mindre kvælstof til gavn for vores drikkevand og vandmiljø. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil have forbrugerne til at købe mere økologi. Det er ikke kun for vores skyld, men også fordi økologi har positiv effekt på den grønne omstilling og sikrer en fødevareproduktion i bedre balance,” siger Hans Erik Jørgensen, som er formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

Derfor er der på de enkelte Sofari-gårde i år lagt vægt på at formidle gårdenes bidrag til bl.a. at sikre mere natur, højere biodiversitet og mindre klimaaftryk.

Flere af Sofari-værterne har plantet træer, der giver grisene føde og skygge, men som også sikrer en større biodiversitet, fordi de tilbyder levemuligheder for insekter, fugle og levende natur. Og så er træerne med til at binde CO2 og dermed bidrage til en lavere klimabelastning.

”Vi går op i, at grisene har et godt griseliv, at der er plads til naturen omkring vores grise. Ved at genetablere vandhuller, plante træer og etablere store arealer med bestøver-brak skaber vi plads til de vilde dyr, urter og insekter. Derfor har vi i år særlig fokus på at fortælle vores gæster om biodiversitet, og om hvordan vi sikrer plads til det vilde liv. Det er vigtigt, at vi landmænd tager ansvar i forhold til den natur, som vi en stund har til låns af næste generation,” siger Marianne Fløe Hestbjerg.

Vind en overnatning i en grisehytte

Friland har lavet et spil, hvor en familien kan vinde en overnatning i en grisehytte hos Landmand Jesper Adler. Grisehytten har udsigt til de økologiske grise på faremarken. Der er plads til to voksne og to børn.
Med i præmien er aftensmad på en lokal restaurant.
Deltag i spillet

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Oprindeligt ville hun være arkitekt - nu har hun fået drømmejobbet som Kalø-forstander

Julie Rohde Birk afløste 1. august Nikolaj Houkjær som forstander for Kalø Økologisk Landbrugsskole, hvor hun bl.a. vil arbejde for at integrere tankerne bag det regenerative landbrug endnu mere i undervisningen.

05-09-2024 10 minutter Uddannelse

Rapport: Plantebaserede alternativer er bedre for kloden og ofte sundere end kød

Plantebaserede alternativer til kød er bedre for kloden og på flere parametre sundere end kød, viser en ny rapport. Nogle af køderstatningerne har dog et for højt saltindhold og mangler næringsstoffer, som findes i kødet. Rapporten bør tages med et gran salt, mener ekspert.

04-09-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Bornholms Økojord skifter forpagter på mikrogartneriet Hammersly for tredje gang på tre år

Indtjeningen står langt fra mål med arbejdsindsatsen på mikrogartneriet Hammersly ved Rutsker, men selv om det nuværende forpagterpar siger stop efter sæsonen, vurderer ejerne fra Bornholms Økojord A/S, at deres investering giver et godt afkast på den grønne bundlinje.

04-09-2024 7 minutter Gårdbutikker & direkte salg