Annonce

Annonce

Rapporten fra MAPP Centret fremhæver behovet for, at horeca-branchen i højere grad fortæller om de økologiske valg til sine kunder for at nedbryde fordomme om pris og tilgængelighed. Foto: Colourbox

Danske spisesteder og barer ved for lidt om udbuddet af økologiske drikkevarer

Hoteller, restauranter og caféer i Danmark står ved en skillevej, hvor valget af økologiske drikkevarer ikke blot er et spørgsmål om smag, men også om image, bæredygtighed og fremtidig vækst, mener forskere bag ny rapport fra MAPP Centret.

Rapporten ’Merværdi i HoReCa med Det Økologiske Spisemærke – Fokus på økologiske drikkevarer’ fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet sætter fokus på potentialet og udfordringerne ved at integrere flere økologiske drikkevarer i restaurationsbranchen for at opnå Det Økologiske Spisemærke.

Når hoteller, restauranter og caféer, under ét kaldet horeca-branchen, indkøber fødevarer, så udgør økologien i dag kun otte pct. af det samlede salg.

Den nye MAPP-rapport peger på, at der er et potentiale for at øge denne andel markant, lyder det i en pressemeddelelse om rapporten.

Frygt og fordomme

Men frygten for en besværlig certificeringsproces og kundernes reaktion på højere menupriser, kan ifølge rapporten stå i vejen for økologiens indtog i landets barer og spisesteder.

Omvendt peger rapporten på, at økologiske drikkevarer – fra vin til sodavand – kan spille en afgørende rolle i at løfte et spisesteds grønne profil og appellere til en voksende skare af miljøbevidste forbrugere. Desuden harmonerer et øget fokus på økologiske produkter med mange horeca-virksomheders interne værdier om bæredygtighed og ansvarlighed.

Det mener professor Tino Bech-Larsen fra MAPP Centret, som står bag rapporten.

»At opnå Det Økologiske Spisemærke er ikke kun et kvalitetsstempel, men også et klart signal til forbrugerne om engagement i miljøet,« siger han.

Rapporten betoner derfor behovet for, at Horeca-branchen i højere grad kommunikerer de økologiske valg til sine kunder for at nedbryde fordommene omkring pris og tilgængelighed.

Derudover peger rapporten på, at en styrkelse af samarbejdet mellem leverandører, grossister og horeca-virksomhederne kan fremme et større og mere attraktivt udvalg af økologiske drikkevarer.

Med et øget fokus på økologiens rolle i fremtidens fødevaresystem står horeca-sektoren over for en mulighed for at føre an i den grønne omstilling og samtidig styrke sin konkurrenceevne, lyder budskabet fra Aarhus Universitet.

Flere artikler fra samme sektion

Friland melder om voksende salg og spirende optimisme

Voksende salg i både ind- og udland skaber tro på, at de økologiske kødproducenter går lysere tider i møde, men afregningen skal højere op, oplyser Friland-direktør Søren Tinggaard.

23-05-2024 4 minutter Kødproduktion,   Grise

Smørbar fra Naturli’ lander i Storbritanniens største supermarkedskæde

Naturli’-direktør Henrik Lund betegner aftalen med Tesco som en milepæl for det Dragsbæk-ejede selskab, som har været aktive på det engelske marked siden 2018.

22-05-2024 2 minutter Eksport,   Plantebaserede fødevarer

Vind en overnatning i en grisehytte når økologer søndag fejrer Sofari

På de 11 Sofari-gårde glæder værterne sig til den 26. maj, hvor de byder danskerne velkomne til en god dag på landet. Der er også mulighed for at vinde en overnatning i en grisehytte.

21-05-2024 3 minutter Events,   Grise