Annonce
Annonce
Danske øko-delikatesser indtager messe-scenen i London
Syv ud af de otte danske udstillere på Speciality & Fine Food Fair i London er økologiske producenter, og de repræsenterer over 40 års ubrudt fokus på bæredygtig produktion af kvalitetsfødevarer i Danmark.

Birkestammer er med til at give den danske stand et nordisk look. Her er Planteslagterne fra København i færd med salgstalen om behovet for at skifte kødet ud med plantebaserede og mere klimavenlige alternativer. Foto: Malene Aaris
Efter en lang og ufrivillig corona-pause, hvor de danske fødevareproducenter har været tvunget til at sætte eksportarbejdet mere eller mindre på standby, er det nu endelig igen er blevet muligt at deltage i de store internationale fødevaremesser.
Det udnytter Danmarks økologiske producenter, og ikke færre end syv ud af de otte danske udstillere på Speciality & Fine Food Fair i London er økologiske.
Udstillerne tæller både nogle af økologiens garvede pionerer samt spritnye madentusiaster, som er i færd med at tage de første forsigtige skridt ud på eksportmarkedet.
Mix af garvede øko-pionerer og grønne startups
Udstillerne på standen tæller bl.a. familien Rømer, som er blandt nogle af økologiens mest erfarne kræfter med en produktionshistorie, der går tilbage til 1977 og mange års erfaring med eksport.
Rømer-familien har ikke mindre end tre virksomheder med på messen. Det drejer sig om snack- og chokoladeproducenten Mols Organic, butikskonceptet Rømer Produkt og familiens nye satsning i form af Rømer Vegan, der producerer en lang række plantebaserede, økologiske færdigvarer til det voksende veganske publikum.
Blandt de nyeste tilkomne producenter på den økologiske bane er virksomheden Agrain, som genanvender mask fra produktion af øl og whisky, som bliver omsat til en lang række protein- og fiberrige produkter som mel, snacks, granola og kiks i flere smagsvarianter.
Bæredygtighed spiller en stor rolle
Med de grønne profiler på standen matcher de danske virksomheder forbrugernes voksende krav om bæredygtige varer – også når det gælder specialiteter, vurderer Malene Aaris fra eksportnetværket Bio Aus Dänemark, som står for den danske stand sammen med Erhvervshus Sydjylland og Danish Trade Council.
”Messen har ikke som sådan et bæredygtighedsfokus, men vi kan se, at bæredygtigheden spiller en virkelig stor rolle på messen, både i form af den store portefølje af produkter, der indtænker det grønne aspekt, men også i indretningen af en særlig ’Sustainability Zone,’ hvor messestandene opbygges af naturlige eller genanvendelige materialer, så standene ikke producerer uanvendeligt affald,” siger Malene Aaris.
De øvrige udstillere på den danske stand er: Planteslagterne, Northern Greens, Selected Gourmet Group og The Organic Crave.
Flere af de danske udstillere er også med, når Organic Denmark senere på året etablerer stande på private label-messen PLMA i Amsterdam og Nordic Organic Food Fair i Malmø.
Flere artikler fra samme sektion
Midt i maj sætter Madens Folkemøde sundhed og bæredygtighed på menuen, og det er gratis at deltage
Madens Folkemøde er i år flyttet til nye rammer i Nykøbing Falster, men som altid handler det folkelige madmøde om det, der ligger på vores tallerkener, og måden, vi producerer det på.
Tre nominerede dyster om Kantineprisen 2025
To jyske og en københavnsk kantine er nomineret til Kantineprisen 2025, og du kan møde dem på Madens Folkemøde, hvor de deltager i en 'Cook Off'.
Danskerne køber nu økologi for 16 mia. kr.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at detailsalget af økologiske fødevarer i 2024 voksede med 3 pct. Men trods fremgangen faldt økologiprocenten en anelse fra 11,8 pct. til 11,6 pct., da det konventionelle fødevaresalg sidste år voksede endnu hurtigere.