Annonce
Annonce
Martin Daasbjerg er efter sit salg af andeslagteriet selv gået til Skifteretten for at få gjort boet op i selskabet Dansk Andeudvikling, DAU ApS., som inden konkursen solgte slagteriet til Dan Duck, hvor han selv sidder med ved bordet. Arkivfoto: Jakob Brandt
Dansk Andeudvikling er konkurs
Martin Daasbjerg får skifteretten til at gøre boet op efter salget af andeslagteriet på havnen i Struer til Dan Duck ApS.
Martin
Daasbjerg, der for nylig solgte andeslagteriet på havnen i Struer, har nu
indsendt en konkursbegæring vedrørende sit eget selskab Dansk Andeudvikling
ApS, som indtil handlen ejede slagteriet, som han selv har etableret.
Dansk Andeudvikling har i forbindelse med konkursen ændret navn til DAU ApS, og
det hele er helt udramatisk, fortæller Martin Daasbjerg til Dagbladet
Holstebro-Struer.
For yderligere oplysninger henviser han til sin økonomiske rådgiver René
Jørgensen, som til dagbladet oplyser, at Martin Daasbjerg er den største
kreditor, og at han således selv påtager sig tabene ved konkursen.
Daasbjerg er stadig med på holdet
Andeslagteriet blev i juni overtaget af fire investorer, som vil drive slagteriet videre under navnet Dan Duck A/S med Hardy Eskildsen fra Viborg som direktør og medejer.
Martin Daasbjerg ejer en fjerdedel af Dan Duck, og ifølge Hardy Eskildsen er det vigtigt, at slagteriets grundlægger stadig sidder med ved bordet.
"Man smider ikke guld på gaden, og Martin sidder inde med en viden, som man ikke kan læse sig til nogen steder," uddyber han over for økologisk.nu.
Kurator forventer ikke kø ved boet
Skifteretten i Holstebro har udpeget advokat Jan Bruun Jørgensen fra
advokatfirmaet Andersen Partners i Kolding som kurator.
- Banken var med i overdragelsen, og jeg har ikke nogen særlig mistanke om, at
der skulle stå en lang kø af kreditorer klar til at melde sig med et krav mod
selskabet. Men som kurator er det min opgave at få handlen udsat for en
syretest, siger han til Dagbladet Holstebro-Struer.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.