Annonce

Annonce

Martin Daasbjerg

Martin Daasbjerg er efter sit salg af andeslagteriet selv gået til Skifteretten for at få gjort boet op i selskabet Dansk Andeudvikling, DAU ApS., som inden konkursen solgte slagteriet til Dan Duck, hvor han selv sidder med ved bordet. Arkivfoto: Jakob Brandt

Dansk Andeudvikling er konkurs

Martin Daasbjerg får skifteretten til at gøre boet op efter salget af andeslagteriet på havnen i Struer til Dan Duck ApS.

Martin Daasbjerg, der for nylig solgte andeslagteriet på havnen i Struer, har nu indsendt en konkursbegæring vedrørende sit eget selskab Dansk Andeudvikling ApS, som indtil handlen ejede slagteriet, som han selv har etableret.
Dansk Andeudvikling har i forbindelse med konkursen ændret navn til DAU ApS, og det hele er helt udramatisk, fortæller Martin Daasbjerg til Dagbladet Holstebro-Struer.
For yderligere oplysninger henviser han til sin økonomiske rådgiver René Jørgensen, som til dagbladet oplyser, at Martin Daasbjerg er den største kreditor, og at han således selv påtager sig tabene ved konkursen.

Daasbjerg er stadig med på holdet

Andeslagteriet blev i juni overtaget af fire investorer, som vil drive slagteriet videre under navnet Dan Duck A/S med Hardy Eskildsen fra Viborg som direktør og medejer.

Martin Daasbjerg ejer en fjerdedel af Dan Duck, og ifølge Hardy Eskildsen er det vigtigt, at slagteriets grundlægger stadig sidder med ved bordet.

"Man smider ikke guld på gaden, og Martin sidder inde med en viden, som man ikke kan læse sig til nogen steder," uddyber han over for økologisk.nu.

Kurator forventer ikke kø ved boet

Skifteretten i Holstebro har udpeget advokat Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners i Kolding som kurator.
- Banken var med i overdragelsen, og jeg har ikke nogen særlig mistanke om, at der skulle stå en lang kø af kreditorer klar til at melde sig med et krav mod selskabet. Men som kurator er det min opgave at få handlen udsat for en syretest, siger han til Dagbladet Holstebro-Struer.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion