Annonce
Annonce
Ifølge Biogas Danmark vil en fremrykning af allerede vedtagne puljer og højere kapacitetsudnyttelse i eksisterende biogasanlæg betyde, at biogasproduktionen kan understøtte hele Danmarks gasforbrug i 2027. Foto: Marendine Ladegaard
Venstre vil have sat turbo på udbygningen af biogasanlæg
"Vi har en SOS-situation," siger Venstres energiordfører, som vil have fremrykket støttepuljerne til nye biogasanlæg for at gøre Danmark uafhængig af russisk gas.
Venstre foreslår nu, at man fremrykker støttepuljerne til biogas for at kunne blive uafhængig af den russiske gas. Det skriver AgriWatch.
Udmeldingen kommer, efter at brancheforeningen Biogas Danmark har sagt, at en udbygning af biogassen kan dække det danske gasbehov inden for få år.
”Vi har en SOS-situation, hvor vi hurtigst muligt skal blive fri af russisk gas. Derfor mener vi, at vi skal fremrykke støttepuljerne til biogas,” siger Carsten Kissmeyer, energiordfører (V), til AgriWatch.
Han ønsker en politisk drøftelse af muligheden "hurtigst muligt", men har en forventning om, at det bliver klima- og energiminister Dan Jørgensen (S), der tager initiativet til det.
Ifølge Biogas Danmark vil en fremrykning af allerede vedtagne puljer og højere kapacitetsudnyttelse i eksisterende biogasanlæg betyde, at biogasproduktionen kan dække 75 pct. af det danske gasforbrug i fyringsåret 2025-2026 og sikre et 100 procent grønt gasforbrug allerede fra 2027. Det forudsætter dog, at gasforbruget falder som ventet.
Flere artikler fra samme sektion
Treparten kaldes »en generationsaftale«, men det er bestemt ikke alle unge, der er enige i det
Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer den grønne trepartsaftale for at tabe ungdommen på gulvet. Omvendt er de unge landmænd i LandboUngdom glade for, at aftalen endelig er sikret via et bredt forlig, og formanden er ikke skræmt over, at Danmark indtil videre går enegang på området - tværtimod.
Lettet partileder efter aftale om grøn trepart: »Endelig får vores vandmiljø en fair chance«
Regeringen rykkede sig på kvælstofkravet, og dermed kunne den sammen med et bredt flertal i Folketinget nå til enighed om en grøn trepart efter ugers forsinkelse. Aftalen sikrer næsten én mia. nyplantede træer, skærpede kvælstofkrav til landbruget og ikke mindst en CO2-afgift. Men nogle af aftaleparterne udtrykte alligevel utilfredshed med dele af aftalen.
Nye formuleringer i den grønne trepartsaftale giver Økologisk Landsforening fornyet håb
Den endelige trepartsaftale indeholder nogle formuleringer, som giver Økologisk Landsforening fornyet håb om, at økologerne måske ikke alligevel stilles dårligere end deres konventionelle kolleger, og at foreningens forslag til en klimaafgift kan blive til virkelighed.