Annonce

Annonce

Lea Wermelin og Mogens Jensen står med bl.a. Jais Valeur, da regeringen præsenterede klimapartnerskaberne på Marienborg

Miljøminister Lea Wermelin og nu forhenværende fødevareminister Mogens Jensen (begge til højre) arbejdede som to ministre i et og samme ministerium. Nu bliver ministeriet opdelt i to separate enheder. Foto: PR

Miljø- og Fødevareministeriet bliver atter delt i to

Efter fødevareminister Mogens Jensens afgang, vil statsminister Mette Frederiksen nu dele Miljø- og Fødevareministeriet op i to separate ministerier.

Da V overtog regeringsmagten i 2015, betød det samtidig, at Miljøministeriet og Fødevareministeriet blev lagt sammen til ét ministerium under samme minister.

Da Socialdemokratiet vandt valget i 2019, valgte statsminister Mette Frederiksen at fastholde ministeriet under ét, men med to ministre i form af Mogens Jensen, minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, og miljøminister Lea Wermelin.

Nu bliver ministeriet imidlertid delt op igen, så der kommer et selvstændigt Miljøministerium og et Ministerium for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Det betyder samtidig, at området for ligestilling og nordisk samarbejde bliver flyttet fra fødevareministerens område.

Det sker, efter at fødevareminister Mogens Jensen (S) onsdag valgte at trække sig på baggrund af kritikken af hans håndtering af corona-smitten blandt mink.

Onsdag krævede SF's formand, Pia Olsen Dyhr, også, at Mette Frederiksen delte ministeriet op. Til Politiken udtalte SF-lederen:

"Det er ikke første gang, at Fødevareministeriet har rodet rundt i den. Vi har set adskillige ministre været nødt til enten at gå eller se noget af deres ministerium blive taget fra dem. Det har vi set med Esben Lunde (V), vi så det med Eva Kjer (V), og det er jo kun otte dage siden, at de havde en pesticidsag. Så Fødevareministeriet generelt har udvist meget, meget kritisabel adfærd."

Flere artikler fra samme sektion

Året der gik i Økologisk Landsforening

Særligt den grønne trepartsaftale står stærkt i bevidstheden, når man ser tilbage på 2024, og der er både gode og dårlige aspekter i aftalen, skriver Sybille Kyed, som her opremser nogle af de vigtigste politiske kampe - og sejre - for Økologisk Landsforening det forgangne år.

26-12-2024 7 minutter Klumme,   Politik,   Økologisk Landsforening

Utålmodighed på Gram Slot, konventionelle bananer sneg sig tilbage og glyphosat fundet i sæd: Her er de mest læste artikler i 2024

Det var især artikler om pesticider og en om Økologisk Landsforenings nye repræsentantskab og bestyrelse, der var populære blandt økonu.dk's læsere i det forgangne år.

25-12-2024 6 minutter Pesticider,   Økologisk Landsforening

Er dit juletræ konventionelt? Så er det sandsynligvis sprøjtet med PFAS-pesticider

Over halvdelen af de producenter, der har sprøjtet juletræerne med pesticider, har brugt PFAS-pesticider. Lektor og PFAS-ekspert holder sig til økologiske juletræer: "Jeg vil ikke have et kemitræ stående, hvor børn og familie opholder sig".

20-12-2024 3 minutter Skovbrug og juletræer,   Pesticider,   PFAS