Annonce

Annonce

Generalforsamling i Dansk Økojord A/S

Dansk Økojord A/S udbyder igen aktier i en tegningsperiode på fem år med start 1. juni 2019. Det giver potentiale til at investere for mere end 200 mio. kr. Foto: Økologisk Landsforening

Nye aktier på vej i Dansk Økojord

Pressemeddelelse

Aktionærer, der vil bæredygtigheden med øget klimaindsats, drikkevandsbeskyttelse, mere natur og bedre miljø, økologi og generationsskifte i landbruget, mødte talstærkt op til første generalforsamling i Dansk Økojord A/S. Nye aktier sælges fra 1. juni.

Dansk Økojord A/S, som er datterselskab under Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, afviklede 27. maj dets første ordinære generalforsamling. Ikke færre end 103 aktionærer ud af 673 mødte op.

”Det var ganske overvældende at opleve dels det store fremmøde, dels den entusiasme, spørgelyst og glæde fra vores meget dedikerede aktionærer på vores første generalforsamling. Dette kombineret med stor ros og anerkendelse af de resultater, der allerede er opnået, giver grobund for øget optimisme i forhold til vores vigtige og nødvendige sag”, udtaler næstformand i Dansk Økojords bestyrelse Susanne Herfelt.

Dansk Økojord A/S kunne på generalforsamlingen, til alles tilfredshed, præsentere investeringer for over 44 mio. kr. og mere end 390 hektar er nu på vej mod omlægning til økologi – og med nye, yngre kræfter, der forpagter arealerne. Flere investeringer ligger i støbeskeen og den samlede nuværende aktiekapital vil øjensynligt være opbrugt i løbet af 2019.

”Vores forretningsmodel har vi vist sit potentiale i forhold til interesse og relevans. Jeg er derfor meget tilfreds med, at generalforsamlingen gav bestyrelsen mandat til at udvide aktiekapitalen med yderligere 52,7 millioner kroner, så vi kan fortsætte med vores mission og mod vores vision. Vi kan således tilbyde køb af aktier fra 1. juni 2019 og nu med nedsat mindstebeløb til 10.000 kroner,” udtaler formand Lars-Christian Brask.

Dansk Økojord A/S udbyder igen aktier i en tegningsperiode på fem år med start 1. juni 2019. Det giver potentiale til at investere for mere end 200 mio. kr. Og det vil gøre, at mere end 1.400 hektar står overfor omlægning til økologi med klimahandlingsplaner, natur- og vildtplejeplaner og øget opmærksomhed på drikkevandsbeskyttelse.

”Midt i en valgkamp, hvor alle taler om klimaet med mange ord og meget lidt handling, er det herligt tilfredsstillende, at jeg – ud over mit klimakryds på valgdagen – kan skabe regulær forandring for kloden. Og det er jo det, vi gør, ved at investere i aktier i Dansk Økojord,” udtaler aktionær Birte Brorson.

 

Kontaktoplysninger:

Formand Lars-Christian Brask: 25 63 60 00

Næstformand Susanne Herfelt: 30 25 60 56

Direktør Kim Qvist: 40 36 03 09

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Miljøstyrelsen giver igen dispensation til forbudt pesticid, der kobles til Parkinsons

Miljøministeren vil have Miljøstyrelsen til at redegøre for, hvorfor den igen har givet dispensation til, at danske landmænd kan bruge Reglone, der er mærket som både giftigt, miljøfarligt, farligt for bier og kan give kronisk sundhedsskade

21-11-2024 3 minutter Pesticider

Treparten kaldes »en generationsaftale«, men det er bestemt ikke alle unge, der er enige i det

Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer den grønne trepartsaftale for at tabe ungdommen på gulvet. Omvendt er de unge landmænd i LandboUngdom glade for, at aftalen endelig er sikret via et bredt forlig, og formanden er ikke skræmt over, at Danmark indtil videre går enegang på området - tværtimod.

18-11-2024 5 minutter Klima,   Miljø,   Politik

Lettet partileder efter aftale om grøn trepart: »Endelig får vores vandmiljø en fair chance«

Regeringen rykkede sig på kvælstofkravet, og dermed kunne den sammen med et bredt flertal i Folketinget nå til enighed om en grøn trepart efter ugers forsinkelse. Aftalen sikrer næsten én mia. nyplantede træer, skærpede kvælstofkrav til landbruget og ikke mindst en CO2-afgift. Men nogle af aftaleparterne udtrykte alligevel utilfredshed med dele af aftalen.

18-11-2024 5 minutter Miljø,   Klima,   Politik