Annonce
Annonce
Miljøminister Lea Wermelin glæder sig over den store folkelige opbakning bag ambitionen om at skabe mere natur og større biodiversitet, og hun håber, at danskerne vil være med til at stemme på et af de ti naturprojekter, som har nået finalen i den landsdækkende konkurrence.
11 kommuner er med i opløbet om at blive landets vildeste kommune
Landets borgere kan nu stemme på den kommune, som efter deres vurdering har gjort mest for biodiversiteten og den vilde natur og dermed fortjener belønningen på en mio. kr.
I halvandet år har alle landets 98 kommuner knoklet for at skabe mere vild natur både til lands og til vands i kampen for at vinde titlen som Landets vildeste kommune. I den forbindelse har alle kommunerne indsendt en ”finale grønbog”, hvor de beskriver, hvad de har gjort af vilde tiltag i deres kommune.
De er nu blevet bedømt af en jury og mandag aften satte miljøminister Lea Wermelin (S) og juryen navne på de 11 kommuner, som er med i opløbet om præmien på en mio. kr., som skal gå til at gennemføre et naturprojekt i kommunen i samarbejde med Den Danske Naturfond.
Mange af projekter handler om at skabe større sammenhængende skov- og naturområder, som bliver drevet på naturens præmisser, men kreativiteten har været stor rundt om i landets kommuner.
De har nået finalen
- Albertslund Kommune
- Fredensborg Kommune
- Herning Kommune
- Kolding Kommune/ Middelfart Kommune (fælles projekt)
- Lolland Kommune
- Odense Kommune
- Odsherred Kommune
- Syddjurs Kommune
- Vejle Kommune
- Vordingborg Kommune
Miljøminister Lea Wermelin (S) og Morten DD Hansen, museumsinspektør for Naturhistorisk Museum i Aarhus kårer vinderkommunen ved et event d. 19. september.
”Jeg er blæst fuldstændig bagover af den folkebevægelse, vi har sat i gang for mere vild natur i Danmark. Alle har været med til at give naturen mere plads, lige fra plejehjem og skoler til folks egne baghaver. Det bliver svært at finde en vinder blandt 10 så gode naturprojekter. Derfor vil vi meget gerne høre, hvem danskerne synes fortjener at vinde titlen som Danmarks vildeste kommune,” siger miljøminister Lea Wermelin i en pressemeddelelse, hvor naturprojekterne fra de 11 kommuner er beskrevet.
Projekterne bedømmes blandt andet på idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden om vild natur og naturens egenskaber.
"Selvfølgelig var det svært at vælge, for når man vælger, er man også nødt til at vælge fra, og vi har valgt nogle virkelig gode projekter fra. Det gjorde lidt ondt," siger meddommer og biolog Morten DD Hansen om arbejdet med at udvælge finalisterne.
Den Danske Naturfond giver vinderen af konkurrencen en million kr., som skal bruges til et vildt naturprojekt i vinderkommunen. Her kan du stemme på den kommune, som efter din vurdering er landets vildeste.
Flere artikler fra samme sektion
Forskere vil undersøge mulig sammenhæng mellem pesticider og Alzheimers
Med mere end tre årtiers data fra 5.000 personer vil amerikanske forskere nu undersøge, om der er en sammenhæng mellem eksponeringen for bl.a. pesticider og udviklingen af demenssygdomme som Alzheimers.
Engang vidste de, hvornår og hvor længe regnen faldt. Sådan er det ikke længere
At øge jordens frugtbarhed ved at udbrede økologiske metoder er et centralt komponent i Økologisk Landsforenings projektarbejde i Østafrika. Men nye vejrmønstre med højere temperaturer, længere tørketider og kraftigere nedbør gør, at metoderne holder hårdt.
Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen
Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.