Annonce
Annonce
Økolog ser ind i fremtiden: »Vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt«
PODCAST: I den nye episode af 'Derfor blev jeg økolog' ser Kim Qvist, direktør for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, 10 år ind i fremtiden. Lyt med her.

Lyt til Kim Qvists personlige rejse ind i økologien, hans idé om at lave en økologisk fond, og hvordan landbrugslandskabet tager sig ud i 2029, når fondens visioner er blevet til virkelighed. Foto: Peter Nordholm Andersen
Ligesom fonden Danmarks Økologiske Jordbrugsfond er fondens direktør, Kim Qvist, fuld af visioner for fremtidens landbrugsland.
Det bliver særligt tydeligt, når han i den nyeste episode af 'Derfor blev jeg økolog' får lov at sætte sig ind i en fremtidsmaskine og flyve hen over landskabet, som det tager sig ud i 2029, når fondens visioner har materialiseret sig. Mens han flyver deroppe, og ser ud over landbrugslandskabet i 2029, siger Kim Qvist:
"Vi sad jo med et kæmpe problem tilbage i 2019. Det var jo helt vildt. Vi havde ikke et insekt på forruden af vores bil længere. Nu er de der igen. Og agerhønen er virkelig vækstet. Lærken er vendt tilbage. Og vi har fået så mange vådområder tilbage, at det, vi ser som noget af det mest nationale af alle fugle … vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt. Vi har skaffet et spisekammer til dem".
Find også tidligere episoder af podcastene her
Episoden af økologi-podcasten begynder dog med, at en finger stikkes i jorden for at forstå Kim Qvists økologi-fortid og baggrund. Lyt til hans personlige rejse ind i økologien, hans idé om at lave en øko-fond, og hvordan landbrugslandskabet tager sig ud i 2029, når fondens visioner er blevet til virkelighed.
Lyt til podcasten herunder:
Flere artikler fra samme sektion
Økologisk dyrevelfærd er mere end minimumskrav
FORPERSONENS ORD: Som økologer skal vi stille krav til os selv og til økologien som helhed. Hvis vi kun lever op til minimumskravene, risikerer vi, at økologien bliver uinteressant og sakker bagud.
Efter 10 år i Velas bliver Rasmus Rasmussen ansat som den første direktør på Tjele Gods
Den tidligere Velas-rådgiver kommer med en stærk baggrund i strategi og ledelse, når han 1. maj tiltræder i en nyoprettet stilling som direktør hos det midtjyske gods, som i sensommeren i samarbejde med Salling Group lancerer en ny økologisk produktserie.
Her er ni råd til at gøre skolemadsordningen til en succes
DEBAT: En af måderne at gøre skolemadsordningen til en succes på er ved at trække på erfaringen med at udbrede økologi i offentlige køkkener. Desuden er det vigtigt at gøre ordningen rig på planter og bælgfrugter og samtidig sikre, at det smager godt.