Annonce

Annonce

Kim Qvist står i en park og ser på kameraet

Lyt til Kim Qvists personlige rejse ind i økologien, hans idé om at lave en økologisk fond, og hvordan landbrugslandskabet tager sig ud i 2029, når fondens visioner er blevet til virkelighed. Foto: Peter Nordholm Andersen

Økolog ser ind i fremtiden: »Vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt«

PODCAST: I den nye episode af 'Derfor blev jeg økolog' ser Kim Qvist, direktør for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, 10 år ind i fremtiden. Lyt med her.

Ligesom fonden Danmarks Økologiske Jordbrugsfond er fondens direktør, Kim Qvist, fuld af visioner for fremtidens landbrugsland.

Det bliver særligt tydeligt, når han i den nyeste episode af 'Derfor blev jeg økolog' får lov at sætte sig ind i en fremtidsmaskine og flyve hen over landskabet, som det tager sig ud i 2029, når fondens visioner har materialiseret sig. Mens han flyver deroppe, og ser ud over landbrugslandskabet i 2029, siger Kim Qvist:

"Vi sad jo med et kæmpe problem tilbage i 2019. Det var jo helt vildt. Vi havde ikke et insekt på forruden af vores bil længere. Nu er de der igen. Og agerhønen er virkelig vækstet. Lærken er vendt tilbage. Og vi har fået så mange vådområder tilbage, at det, vi ser som noget af det mest nationale af alle fugle … vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt. Vi har skaffet et spisekammer til dem".

Find også tidligere episoder af podcastene her  

Episoden af økologi-podcasten begynder dog med, at en finger stikkes i jorden for at forstå Kim Qvists økologi-fortid og baggrund. Lyt til hans personlige rejse ind i økologien, hans idé om at lave en øko-fond, og hvordan landbrugslandskabet tager sig ud i 2029, når fondens visioner er blevet til virkelighed.

Lyt til podcasten herunder:


Flere artikler fra samme sektion

Dennis Hvam bliver ØL’s nye eksportchef

Økologisk Landsforening har nu sat navn på, hvem der skal stå i spidsen for foreningens fremtidige eksportarbejde, når den nuværende markedschef for eksport, Pernille Bundgård, stopper.

26-05-2023 2 minutter

Det er, som om Danmark har et mål om at afvikle små bedrifter

POLITISK KLUMME: Fremtiden for det danske landbrug ligger næppe i de små landbrugsejendomme, men de spiller en vigtig rolle. Både for bosætning, liv på landet, plads til natur, alsidige landskaber og eksperimenter med nye dyrkningsformer.

27-04-2023 4 minutter Klumme,   Politik

Både store som små bidrager vi til liv på landet

FORPERSONENS ORD: Vores bidrag, hvad enten vi er store eller små økologer, kan samles i et ord; samfundsnytte. De nye vurderingsregler for småskalalandbrugene sætter pludselig spørgsmålstegn ved, om landbrug under 15 ha er samfundsnyttige.

27-04-2023 3 minutter Leder,   Debat