Annonce

Annonce

Forsiden på rapporten Fra Foder til Føde II

Rapporten tager fat om roden til alle de problemer, vi står med i landbruget, og fortjener en seriøs debat, mener Kirsten Ramsgaard Bjerge. Illustration: Økologisk Landsforening m.fl.

Kære økologer: Stå fast ved forsigtighedsprincippet

DEBAT: Hvis Økologisk Landsforening siger ja til NGT og trækker sig fra rapporten 'Fra Foder til Føde', vil forbrugerne miste tilliden til foreningen.

Af: Kirsten Ramsgaard Bjerge, forbruger og tidligere køkkenleder på Vestjyllands Højskole

Hvis Økologisk Landsforening (ØL) siger ja til NGT/GMO og nej til den helt fantastiske rapport 'Fra Foder til Føde ll', så mister jeg, som forbruger, tilliden til ØL.

Da jeg læste rapporten 'Fra Foder til Føde ll' var jeg så opløftet og glad. Endelig nogen der turde sætte ord på:

  • Hvad skal der til, for at overholde de planetære grænser?

  • Hvad skal der til, for at bevare og opbygge en landbrugskultur, et kulturlandskab?

  • Hvad skal der til for at opbygge en sund jord, sunde planter, dyr og mennesker?

Rapporten lægger måske op til lidt for hurtige forandringer i landbruget, måske også lidt for stor nedjustering af husdyrholdet, men det kan der jo reguleres på. Rapporten tager fat om roden til alle de problemer, vi står med i landbruget, og fortjener en seriøs debat. Det kan kun gå for langsomt med at komme i gang med de forandringer, den lægger op til.

Jeg bliver skuffet, når Arla og Friland melder sig ud af Økologisk Forening pga. af rapporten 'Fra Foder til Føde ll'.

Jeg er en glad forbruger af lidt kød og mælkeprodukter fra økologiske/biodynamiske dyr. Jeg håber, at også Arla og Friland vil være med til at udvikle et landbrug, der kan overholde de planetære grænser, at de vil støtte op om Økologisk Forening og de forandringer, der skal til for at bevare biodiversitet og et godt klima.

Flere artikler fra samme sektion

Der er ingen grund til at bruge syntetiske pesticider

Danmark kan helt uden brug af pesticider producere mad til mindst lige så mange mennesker som i dag og samtidig stille 680.000 nye ha til rådighed for græsset natur og skov.

29-04-2024 3 minutter Debat,   Pesticider

Økologi er en drivkraft i udviklingen af et bæredygtigt fødevaresystem

DEBAT: Med et økologisk landbrug bliver klimabelastningen i dansk landbrug mindre, drikkevandet er ikke længere i risiko for at blive forurenet med sprøjtegifte, risikoen for antibiotikaresistens vil falde dramatisk, og de vilde plante- og dyrearter, som landbruget skal dele arealer med, vil få bedre muligheder.

26-04-2024 6 minutter Debat

Økologiske arealer og økologiske idealer

LEDER: I stedet for at måle landmænds dygtighed i, hvem der kan producere billigst, eller priskrige på billig rødkål og flæskesteg til jul, skal vores målestok være produktion af næringsrige, højværdiprodukter.

26-04-2024 3 minutter Leder,   Økologisk Landsforening