Annonce
Annonce
Rapporten tager fat om roden til alle de problemer, vi står med i landbruget, og fortjener en seriøs debat, mener Kirsten Ramsgaard Bjerge. Illustration: Økologisk Landsforening m.fl.
Kære økologer: Stå fast ved forsigtighedsprincippet
DEBAT: Hvis Økologisk Landsforening siger ja til NGT og trækker sig fra rapporten 'Fra Foder til Føde', vil forbrugerne miste tilliden til foreningen.
Af: Kirsten Ramsgaard Bjerge, forbruger og tidligere køkkenleder på Vestjyllands Højskole
Hvis Økologisk Landsforening (ØL) siger ja til NGT/GMO og nej til den helt fantastiske rapport 'Fra Foder til Føde ll', så mister jeg, som forbruger, tilliden til ØL.
Da jeg læste rapporten 'Fra Foder til Føde ll' var jeg så opløftet og glad. Endelig nogen der turde sætte ord på:
Hvad skal der til, for at overholde de planetære grænser?
Hvad skal der til, for at bevare og opbygge en landbrugskultur, et kulturlandskab?
Hvad skal der til for at opbygge en sund jord, sunde planter, dyr og mennesker?
Rapporten lægger måske op til lidt for hurtige forandringer i landbruget, måske også lidt for stor nedjustering af husdyrholdet, men det kan der jo reguleres på. Rapporten tager fat om roden til alle de problemer, vi står med i landbruget, og fortjener en seriøs debat. Det kan kun gå for langsomt med at komme i gang med de forandringer, den lægger op til.
Jeg bliver skuffet, når Arla og Friland melder sig ud af Økologisk Forening pga. af rapporten 'Fra Foder til Føde ll'.
Jeg er en glad forbruger af lidt kød og mælkeprodukter fra økologiske/biodynamiske dyr. Jeg håber, at også Arla og Friland vil være med til at udvikle et landbrug, der kan overholde de planetære grænser, at de vil støtte op om Økologisk Forening og de forandringer, der skal til for at bevare biodiversitet og et godt klima.
Flere artikler fra samme sektion
Tidligere formand takker Helle Borup Friberg: Hun var dedikeret til økologien 24/7
Jeg havde det store privilegium at ansætte Helle, der, selvom hun kom fra kredse langt fra madens verden, kunne tilføre foreningen en ny form for ledelse, som var bydende nødvendig for at bringe foreningen ind i en ny verden med en sund foreningsøkonomi, skriver Per Kølster.
Er økologi bedre for verden?
MARKEDSKLUMME: Efter to-tre år med stagnation er der plads til mere økologi på butikshylderne, men væksten kommer ikke af sig selv, vurderer Thomas Roland, csr-chef i Coop Danmark.
70-års fødselar har været med på økologiens rejse helt fra begyndelsen
Der er ikke mange, som har fulgt økologien så tæt i så mange år som Erik Fog fra Innovationscenter i Økologisk Landbrug. Han har bl.a. deltaget i arbejdet med at udarbejde verdens første lov om økologisk landbrug