Annonce

Annonce

Forsiden på rapporten Fra Foder til Føde II

Rapporten tager fat om roden til alle de problemer, vi står med i landbruget, og fortjener en seriøs debat, mener Kirsten Ramsgaard Bjerge. Illustration: Økologisk Landsforening m.fl.

Kære økologer: Stå fast ved forsigtighedsprincippet

DEBAT: Hvis Økologisk Landsforening siger ja til NGT og trækker sig fra rapporten 'Fra Foder til Føde', vil forbrugerne miste tilliden til foreningen.

Af: Kirsten Ramsgaard Bjerge, forbruger og tidligere køkkenleder på Vestjyllands Højskole

Hvis Økologisk Landsforening (ØL) siger ja til NGT/GMO og nej til den helt fantastiske rapport 'Fra Foder til Føde ll', så mister jeg, som forbruger, tilliden til ØL.

Da jeg læste rapporten 'Fra Foder til Føde ll' var jeg så opløftet og glad. Endelig nogen der turde sætte ord på:

  • Hvad skal der til, for at overholde de planetære grænser?

  • Hvad skal der til, for at bevare og opbygge en landbrugskultur, et kulturlandskab?

  • Hvad skal der til for at opbygge en sund jord, sunde planter, dyr og mennesker?

Rapporten lægger måske op til lidt for hurtige forandringer i landbruget, måske også lidt for stor nedjustering af husdyrholdet, men det kan der jo reguleres på. Rapporten tager fat om roden til alle de problemer, vi står med i landbruget, og fortjener en seriøs debat. Det kan kun gå for langsomt med at komme i gang med de forandringer, den lægger op til.

Jeg bliver skuffet, når Arla og Friland melder sig ud af Økologisk Forening pga. af rapporten 'Fra Foder til Føde ll'.

Jeg er en glad forbruger af lidt kød og mælkeprodukter fra økologiske/biodynamiske dyr. Jeg håber, at også Arla og Friland vil være med til at udvikle et landbrug, der kan overholde de planetære grænser, at de vil støtte op om Økologisk Forening og de forandringer, der skal til for at bevare biodiversitet og et godt klima.

Flere artikler fra samme sektion

Nu står Økologisk Landsforening ikke længere alene med vores ønske om differentieret moms

MARKEDSKLUMME: Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening, ser spændende perspektiver for økologien, i at skatteminister Jeppe Bruus åbner døren for at bruge differentieret moms som et værktøj, der kan bane vej for et grønnere fødevareforbrug.

22-02-2024 3 minutter Klumme

DOK-forsøget - resultaterne undrer og inspirerer

DEBAT: Når man læser det nye hæfte med DOK-forsøgets undersøgelser, er det vanskeligt at finde parametre af jordkvalitet, hvor den biodynamiske praksis ikke giver de bedste resultater.

16-02-2024 3 minutter Debat

Indspark til debatten om DOK-forsøgene: Landmanden skal tage beslutninger på driftsniveau

DEBAT: Jeg medgiver, at det økologiske regelsæt ikke er nogen garanti for at opbygge jordens humusindhold, men grundlaget ligger i de økologiske idealer.

15-02-2024 5 minutter Debat