Annonce
Annonce
Få tilskud til egen sø
Fra i dag og frem til 4. oktober kan du søge om tilskud til at etablere et minivådområde, og i år er der afsat 195 mio. kr. til ordningen.

Det er nu muligt at søge tilskud til at etablere en lille naturperle - som skal hjælpe med rense drænvand for kvælstof og fosfor. Foto: Seges
Det er altså muligt for private ansøgere at få egen sø eller sumpet naturområde med tilskud, hvis det er etableret, så drænvand bliver renset for kvælstof og fosfor. Man har mulighed for at påbegynde sit projekt allerede fra ansøgningstidspunktet, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.
Placeringen af dit minivådområde skal koordineres med kommunen for at sikre, at det ikke bliver placeret i oplandet til et vådområde- eller lavbundsprojekt og dermed forringer effekten af vådområde- eller lavbundsprojektet. Du skal bruge den blanket, som du finder i ”Tilskudsguiden,” skriver Landbrugsstyrelsen.
Er du forpagter af det areal, hvor minivådområdet skal etableres, skal du indsende dokumentation for, at ejeren af arealet accepterer etableringen af minivådområdet.
Private ansøgere kan søge om tilskud til etablering af et åbent minivådområde. Du skal desuden eje eller forpagte arealer, der er udpeget som egnet eller potentielt egnet på udpegningskortet 2023.
Du kan finde udpegningskortet på miljøgis under fanen ”minivådområder”
Desuden skal du have din lokale udtagningskonsulent til at underskrive en udtagningskonsulenterklæring, der dokumenterer, at en række forhold ved etablering af minivådområdet er i overensstemmelse med de gældende regler. Du skal bruge den erklæring, som du finder i tilskudsguiden.
Udtagningskonsulenten hjælper også med at finde egnede placeringer for minivådområder og facilitere ansøgninger til ordningen og sikrer, at det sker i dialog med kommunen. Konsulenten vil også hjælpe dig med at planlægge din ansøgning til et minivådområde.
Du kan finde information og kontaktoplysninger på oplandskonsulenternes hjemmeside
Minivådområder er altså et teknisk anlæg, der forbedrer vandmiljøet ved at reducere kvælstofbelastningen til det omkringliggende vandmiljø. Men er samtidig også et lille stykke varieret natur med alle de rekreative glæder, det kan medføre.
Minivådområdeordningen er en del af det danske Landdistriktsprogram og er medfinansieret af EU.
Flere artikler fra samme sektion
Årets første tilfælde af fuginfluenza rammer hobbybesætning
I Gundsømagle er en besætning med 24 høns ramt af fugleinfluenza. Alle høns bliver aflivet, og Fødevarestyrelsen har oprettet restriktionszoner for alle ejere af fjerkræ inden for zonerne.
Ko med kalv-systemer vinder indpas i større malkebesætninger: »Det her er meget sjovere at passe«
Flere og flere kvægbesætninger forsøger i disse år at holde kalvene længst muligt hos deres ko eller en ammetante. Det kræver nye måder at indrette staldene på, men kan til gengæld give bedre dyrevelfærd og mere fleksibilitet i arbejdstiden.
Vildsvinebesøg hos økogrise kostede landmand næsten 300.000 kr.
Efter et uventet ornebesøg hos en flok fritgående økogrise måtte en landmand aflive dyrene, og den øvrige besætning fik seks ugers salgsstop. Det kostede op mod 300.000 kr., men kunne være blevet meget dyrere.