Annonce

Annonce

En flok høner går i noget bevoksning

I et forsøg på at undgå de mange frakturer på brystbenene hos æglæggende høns, vil ægpakkeriet Duelund ændre på lysforholdene i stalden, så hønsene bliver større, inden de begynder at lægge æg. Arkivfoto: Tina Bøje Clausen

Coop og Dueholm vil mindske antallet af frakturer hos økologiske høns

Otte ud af ti æglæggende høns har frakturer på brystbenet, og det er ikke acceptabelt, mener Coop, der sammen med leverandøren af økologiske æg Dueholm nu vil teste en ny metode, der er mere skånsom for hønsene.

Forskere fra Københavns Universitet afslørede i forrige uge, at hønerne i landbruget bliver så pressede, at ca. 85 pct. af dem render rundt med brud på brystbenet, og at skaderne formentlig opstår, fordi hønen er for lille, når den begynder at lægge æg.

Derfor vil Dueholm nu forsøge at udsætte æglægningstidspunktet med to uger ved at ændre i lysprogrammet, så hønsene når at vokse sig større, inden de begynder at lægge æg, fortæller Rolf Poulsen, der er direktør hos det jyske ægpakkeri Dueholm, som leverer økologiske æg til Coop.

”Det er nok ikke en løsning, der fjerner problemet hundrede procent, men vi kan på den anden side ikke bare vente på, at der kommer en løsning. Vi er nødt til at prøve noget af det, som forskerne peger på,” siger Rolf Poulsen i en pressemeddelelse fra Coop.

CSR-chef hos Coop, Thomas Roland, er godt tilfreds med, at problemet, som forskerne pegede på, allerede nu fører til handling hos producenten.

”Det er helt afgørende, at alle, der kan gøre noget ved problemet, forsøger at gøre noget. Og jeg er tilfreds med at vores leverandør af økologiske æg anerkender problemstillingen og allerede nu ændrer i produktionen i håb om at finde nye løsninger,” siger Thomas Roland.

Dueholm er klar til at gå i gang med forsøget ved opstart af næste besætning.

Flere artikler fra samme sektion

Nordeuropas største landbrugsmesse er tilbage

Efter flere års pause er Agromek åbnet i denne uge med rekordstort aktivitetsprogram.

30-11-2022 3 minutter Events

Kontrol: Hver sjette kvægejer giver ikke sine dyr ordentlige udeforhold

Fødevarestyrelsen har givet sanktioner til flere landmænd, som ikke har sørget for ordentlige forhold for deres udegående kvæg.

30-11-2022 3 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg

Økologisk griseproducent fodrer nu 100 pct. sojafrit

I samarbejde med Vestjyllands Andel har Laurs Papsø helt udfaset soja i foderet til sine grise. I stedet får de nu lokalt produceret protein.

23-11-2022 4 minutter Svin,   Foder