Annonce
Annonce
Møn Vin har brug for støtte til at udvide
Efter en fantastisk vinhøst i 2018 har Møn Vin brug for kapital til at forvandle danske druer til vin.

Eva Bøtker fra Møn Vin søger 48.000 kr. til at producere mousserende, økologisk vin fra det lille landbrug, som også er kendt for sine grønne asparges. Foto: Jakob Carlsen
Med afsæt i det fantastiske vinår 2018 står Møn Økologisk nu foran en udvidelse af produktionen af økologisk dansk vin. Produktionen foregår i samarbejde med Østergård Vinmageri i Stokkemarke på Lolland, som har flere års erfaring med vinproduktion.
Men selv om klimaet de seneste år er blevet mere vinvenligt, er det stadig relativt dyrt at producere vin i Danmark, og det er baggrunden for, at Eva Bøtker fra Møn Vin nu forsøger at rejse 48.000 kr. via Coop Crowdfunding.
”Vi har derfor brug for hjælp til at medfinansiere vores nye rosévin og - ikke mindst - mousserende rødvin, og naturligvis også at øge kendskabet til Møn Økologisk og vores produkter,” fortæller hun.
Plantede 2.500 vinstokke
Møn Økologisk er et lille økologisk landbrug og gartneri beliggende i den lille landsby Askeby på Vestmøn. Gården har siden 1998 produceret økologiske nicheprodukter, og for 10 år siden hjalp lokale ildsjæle med at etablere 1,4 ha økologisk vinmark med ni forskellige sorter vindruer.
”Vi plantede 2.500 vinplanter med en ligelig fordeling af grønne og røde druer, og nu er tiden kommet til at udvide produktion og samarbejdet med Østergård Vinmageri, siger Eva Bøtker.
Pengene skal primært bruges til at færdiggøre produktionen af økologisk rosévin fra druehøsten i 2018. Den bliver lavet af druesorterne Rondo, Regent og Cabernet Cortis.
Druerne blev solskoldet
Hos Møn Vin, som ved siden af vinmarken driver et lille økologisk landbrug med asparges og æbler samt bed & breakfast, foregår vinhøsten altid med masser af hjælp fra familie og venner, og straks efter høsten transporteres druerne direkte til Østergård Vinmageri i Stokkemarke, hvor Henrik Ploug presser saften ud af druerne.
Hvis han skal sætte tre ord på sidste års høst, lyder det:
”Fantastisk, fantastisk og fantastisk. Der var så meget sol, at vi oplevede at have druer, der blev solskoldet. Det er aldrig sket før,” siger han.
Rosévin adskiller sig fra andre vinproduktioner, idet vindruerne presses som hele klaser, og derefter straks sættes til gæring. Den følgende overvågning af vinens kvalitet og udvikling varetages derefter af Østergård Vinmageri og Møn Økologisk i samarbejde.
Vinen sælges under navnet Meonia, der er latinsk og betyder Møn.
Flere artikler fra samme sektion
Dyrevenner tropper op med kaffe på OK's hovedkvarter for at få turbokyllingen ud af Coop
Coop har længe vaklet med at udfase turbokyllingen fra sit sortiment, og Anima har derfor sat sig med informationsmateriale og kaffe foran OK's hovedkontor for at komme i dialog med koncernens direktør, som også er næstformand i Coop Danmarks bestyrelse.
Vild start for Madmarked: Det overgår vores vildeste fantasier
Over 10.000 glade kunder lagde vejen forbi Alma på Sylows Allé i løbet af butikkens første fire åbningsdage.
Irmas afløser åbner med verdensnyheder og en gammel kending på hylderne
Alma Madmarked bliver den første dagligvarekæde, som sælger produktserien Noma Projects, mens det næppe overrasker ret mange, at det københavnske madmarked overtager Irmas passion for det økologiske sortiment hos Thise Mejeri.