Annonce
Annonce
Trine Hahnemann og Kamilla Seidler glæder sig over samarbejdet, som giver førstnævnte mulighed for at trække sig mere fra selve driften, mens Kamilla Seidler bliver direktør for det nye selskab. pr-foto
Lola og Hahnemanns Køkken slår kræfterne sammen
Et allerede frugtbart samarbejde formaliseres nu, når Kamilla Seidler og Trine Hahnemann slår deres kræfter sammen til én virksomhed, og intensiverer deres arbejde for en bæredygtig madkultur.
Restauranterne Lola og Hahnemanns Køkken bliver nu samlet under en fælles hat. Dermed formaliseres et i forvejen frugtbart samarbejde mellem Kamilla Seidler fra Lola og Trine Hahnemann, som samler deres aktiviteter under én fælles virksomhed for at intensiverer deres arbejde for en bæredygtig madkultur med ansvarlige løsninger for mennesker, dyr og jord.
Beslutningen om at forene deres kræfter er kulminationen på et årelangt venskab og en erkendelse af, at de ved at gå sammen, bedre kan udnytte hinandens styrker og vil stå endnu stærkere som forretning. Det er vigtigt i den nye kulinariske verdensorden, som er skabt i kølvandet på corona, hvor mange restauranter kæmper med at finde faguddannet personale i en branche, som stadig er udfordret af høje prisstigninger på råvarer og energi.
”Med sammenlægningen er virksomheden nu leveringsdygtig i et omfattende udvalg af madoplevelser og produkter til både morgen, frokost og aften - til hverdag og weekend,” skriver Kamilla Seidler og Trine Hahnemann i en fælles pressemeddelelse om det nye samarbejde.
Det svinger rigtig godt
Heraf fremgår det, at de sammen vil arbejde for at skabe en både økonomisk og socialt ansvarlig virksomhed, som er baseret på bæredygtige løsninger.
”Det er en opgave, vi løser bedre sammen,” siger Kamilla Seidler, som pointerer, at bæredygtighed handler om meget mere end maden på tallerkenen.
”Det handler ikke mindst om mennesker. Vi føler begge en pligt til, udover at servere dejlig mad, at sætte en dagsorden for en god tone, så alle glæder sig til at komme på arbejde og kan finde et frirum, hvor man passer ind,” siger hun.
Ifølge Trine Hahnemann er det essentielt at de to nye samarbejdspartnere svinger rigtig godt med hinanden og de medarbejdere de omgiver sig med i den nye konstellation, hvor Kamilla Seidler bliver direktør for et nyt selskab, som driver både Lola og Hahnemanns Køkken, der fortsætter som to selvstændige virksomheder.
De seneste år under corona har jeg brugt alt for meget tid på driften, så jeg glæder mig til at give stafetten videre til en kvinde, der kan stå i spidsen for selskabet. Det gør det muligt for mig, gradvist at trække mig tilbage over de kommende år og lave en masse spændende ting under det nye selskab, hvor jeg både er medejer og bestyrelsesmedlem.
— Trine Hahnemann, Hahnemanns Køkken
”Vi samler nu to dygtige teams med en masse energiske mennesker, der er båret af kærlighed til faget og tænker mad døgnet rundt, til ét hold, og jeg glæder mig til at se, hvor vi sammen kan komme hen,” siger 58-årige Trine Hahnemann, som glæder sig over, at Kamilla Seidler er indstillet på at overtage direktørposten for den nye konstellation.
”De seneste år under corona har jeg brugt alt for meget tid på driften, så jeg glæder mig over at kunne give stafetten videre til en kvinde, der kan stå i spidsen for selskabet. Det gør det muligt for mig, gradvist at trække mig tilbage over de kommende år og lave en masse spændende ting under det nye selskab, hvor jeg både er medejer og bestyrelsesmedlem,” siger Trine Hahnemann.
Samme værdier, forskellige kompetencer
De to kvinders gastronomiske rejse har bragt dem vidt forskellige steder hen, og selv om deres mål er det samme; at skabe en bæredygtig fremtid, så kommer de individuelle kompetencer hinanden til gode.
Mens Trine Hahnemann gennem tre årtier har udgivet kogebøger, skabt Hahnemanns Køkken og engageret sig dybt i den bæredygtige omstilling, har Kamilla Seidler excelleret både som entreprenør, kok og køkkenchef på gastronomiens højeste tinder.
”Vi er noget nær et perfekt match”, siger Trine Hahnemann, og fortsætter:
”Jeg er den erfarne kvinde med 30 år i branchen, og Kamilla er den yngre, som bringer stor gastronomisk begavelse og dynamik ind i samspillet. Udsigten er meningsfuld, når vi tager en tur op i helikopteren, og kigger ud over vores madlandskab. Sammen kan vi nemlig nu tilbyde smagsoplevelser til både hverdag og fest, helt bogstaveligt fra morgen til aften, og samtidig undervise folk i alle aldre, der gerne vil lære at lave mad," siger Trine Hahnemann.
To stærke teams bliver til ét
Lola-medejer, Rune Toft, træder ind i den nye konstellation som driftsdirektør, og skal som ansvarlig for selskaber og events løfte opgaven med at styrke arbejdet med mad ud af huset til f.eks. bryllupper, fødselsdage og firmafester samt events med håndplukkede samarbejdspartnere.
Bagerchef Meagan Murray skaber sprødt og økologisk bagværk i form af surdejsbrød, croissanter og mere moderne fortolkninger af klassiske delikatesser i tæt samarbejde med landsholdskonditor, Line Wolter.
I virksomhedens inderste hjerte finder man også Trine Hahnemanns wingman, Cristian Ioniti, der har været med siden Hahnemanns Køkken startede, og styrer det simple cafekøkken, samt Kelly Andersen, Trine Hahenmanns tro væbner i mere end 20 år.
Den internationale profil, som Lola er kendt for, håndhæves af en blanding af både internationale og nationale profiler, Renata Zalles Ballivian, David Selvam og Peter-Emil Hede Madsen, som har været en del af holdet fra starten.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner har samme ernæringskvalitet som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.