Midt i maj sætter Madens Folkemøde sundhed og bæredygtighed på menuen, og det er gratis at deltage
Madens Folkemøde er i år flyttet til nye rammer i Nykøbing Falster, men som altid handler det folkelige madmøde om det, der ligger på vores tallerkener, og måden, vi producerer det på.

Efter fem år på Engestofte Gods lægger Nykøbing Falster for første gang brosten til Madens Folkemødes 150 debatter, events, middage og masterclasses. I år er sundhed et af de mest markante emner, og programmet byder på en række debatter om ultraforarbejdet mad, skræddersyede diæter og råvarers betydning for folkesundheden.
Madfestivalen strækker sig over tre dage fra 15.-17. maj, hvor arrangørerne samler hele maddanmark for at dele viden, holdninger og madglæde, fremgår det Folkemødets hjemmeside.
Det sker gennem en bred vifte af debatter, workshops, skuekøkkener, smagninger og samtaler, hvor vi dykker ned i madens forunderlige verden og bliver klogere på vores mad: Hvad den er, hvad den skal være, hvor den kommer fra, og hvordan vi skal spise fremover,
Indsigt og perspektiv
Ifølge arrangørerne fra Foreningen Madens Folkemøde er formålet med madfestivalen at skabe nye indsigter og perspektiver både på hinanden og på vores fødevaresystemer - og engagere os alle i samtalen om, hvor vi skal hen som madland.
Teltet med Den Cirkulære Scene danner rammen om et bredtfavnende program. På scenen viser kokken Adam Aamann, hvordan det grønne smørrebrød kan blive både smagfuldt, mættende og smukt. Der er debat om kvægets plads i fremtidens landbrug og en lang række andre aktuelle emner.
16. maj er der Faglig Fredag for køkkenprofessionelle
Alle tre dage frister en række madboder og barer med tør og flydende kost og et hav af smagsindtryk.
Der er gratis adgang til Madens Folkemøde 2025