Annonce
Annonce
Urtehaven på Hotel- og Restaurantskolen bliver formentlig snart forvandlet til en byggeplads, som skal sikre helt nye og mere tidssvarende rammer om uddannelsen af fremtidens madprofessionelle i København. Foto: Hotel- og Restaurantskolen
Fremtidens kokke får ny bæredygtig skole med gastronomisk campus
Med godt en kvart mia. kr. fra Nordea-fonden er Hotel- og Restaurantskolen i København kommet et kæmpe skridt nærmere byggestart på en ny værkstedsbaseret skole.
Danmark er en af verdens førende maddestinationer, berømt for nytænkende og bæredygtig gastronomi og om tre år kan eleverne formentlig tage helt nye og mere bæredygtige bygninger i brug. Det står klart, efter at Nordea Fonden har besluttet at støtte byggeriet med 266 mio. kr.
Med det nye byggeri vil Hotel- og Restaurantskolen løfte faglighed og håndværk til nye højder i uddannelsen af dem, der skal forme fremtidens gastronomi og hospitality, skriver skolen i en pressemeddelelse. Byggeriet forventes at stå klar i 2028 og kommer ifølge skolen til at ose af eksperimenterende gastronomis og sublimt madhåndværk.
Projektet har et samlet budget på 600 mio. kr., og med fondens støtte er byggeriet nu fuldt finansieret og meget tæt på at kunne realiseres.
”Vi er utroligt glade for Nordea-fondens støtte. Den gør os i stand til at indfri vores vision om at skabe en nytænkende fagskole for gastronomi og værtskab med moderne faciliteter, der er designet til at understøtte værkstedsbaseret undervisning og udvikle et gastronomisk campusmiljø, der kan samle elever, lokale og branchens ildsjæle,” siger direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Søren Kristensen.
Med kreative laboratorier, åbne køkkenhaver og sociale aktiviteter med maden i centrum vil skolen skabe et pædagogisk fyrtårn, der kan vise vejen for fremtidens erhvervsuddannelser. En skole, der imødekommer særlige behov og udvikler talenter hos eleverne.
"Som en af verdens førende maddestinationer, hvor nytænkning og værtskab går hånd i hånd, er det utrolig vigtigt, at Hotel- og Restaurantskolen nu får mulighed for at løfte fagligheden og håndværket til nye højder. Den nye skole vil være med til at fremtidssikre vores erhverv, så Danmark kan forblive i verdenstoppen inden for service og gastronomi," siger viceadm. direktør i Horesta, Jeppe Møller-Herskind.
Forventet indflytning i 2028
Den nye skole bygges på et mindre område af skolens nuværende areal, hvor der i dag ligger gamle lagerhaller og skolehave. Den nye skole vil få orangeri på taget og urtehaver i grundplan.
I forbindelse med campusområdet vil de nuværende høje, røde bygninger mod Vigerslev Allé og Kjeldsgårdsvej blandt andet rumme studie- og ungdomsboliger. Bag dem vil PensionDanmark, der er udvikler og bygherre på projektet, etablere nye familieboliger og erhverv. Alt nybyggeri opføres med ambition om at opnå minimum guld i DGNB-certificering.
Fakta om den nye skole
-
Værkstedsbaseret undervisning: Eleverne vil lære gennem praksisnær undervisning i topmoderne køkkener, restauranter og hotelfaciliteter.
-
Bæredygtighed i fokus: Skolen vil være et førende eksempel på bæredygtig drift og vil integrere bæredygtige principper i alle aspekter af undervisningen.
-
Håndværk og innovation: Skolen vil fremme udviklingen af nye grønne smagsoplevelser og kulinariske teknikker, samtidig med at eleverne lærer at mestre det traditionelle håndværk.
-
Lokalt mødested: Skolen vil invitere lokalsamfundet indenfor i campusområdet og vise, at det er attraktivt at tage en erhvervsuddannelse.
-
Fuldt finansieret: Med støtte fra Nordea-fonden er byggeriet med et samlet budget på 600 mio. kroner fuldt finansieret.
-
Den nye skole har et areal på 15.000 kvm + kælder. Derudover udvikles et campusområde med blandt andet ca. 300 studieboliger i de nuværende røde bygninger.
-
Indflytning i 2028: Holder tidsplanen, forventes skolen at kunne tages i brug i 2028.
Flere artikler fra samme sektion
Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri
Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.
Danish Crown fyrer 500 ansatte
Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.
Øko-pionerer drog til Carlsberg Byen for at tale det økologiske oksekød op
Kvæg bliver i disse år udskammet som klimasyndere, men debatten mangler nuancer, mener Økologisk Landsforening, der argumenterer for, at naturen og biodiversiteten er afhængig af koen på græs. Derfor har foreningen inviteret Danske Madpublicister og en række øko-pionerer på en tur med formålet at sætte fokus på nuancerne.