Annonce
Annonce
Dit madmod gør en klimaforskel
Økologisk Landsforening lancerer nu Grøn Økosøndag, som er et univers for dig, som vil gøre en forskel for klimaet gennem dine måltider.

Det behøver ikke at være vanskeligt at integrere flere grøntsager i madlavningen, og nu er Økologisk Landsforening klar med en guide, der gør det nemmere at dreje kosten i en grønnere retning. Foto: Søren Gammelmark
Det tager tid at ændre madvaner, og selv om mange forbrugere giver udtryk for, at de gerne vil spise grønnere, viser erfaringerne, at mange har brug for en hjælpende hånd for at gå fra tanke til handling.
Den får de nu via et nyt web-univers med masser af inspiration og konkrete guides til at spise både økologisk og grønt, som Økologisk Landsforening lancerer.
”Begynd dit madmod en dag om ugen - få madplaner, opskrifter og masser af inspiration til din grønne omlægning,” skriver projektleder Vivienne Kallmeyer i en omtale af det nye grønne univers.
Når foreningen i første omgang kun opfordrer til at introducere en Grøn Økosøndag, hænger det ifølge Vivienne Kallmeyer sammen med, at det ofte er nemmere at fordøje større kostændringer i små bidder:
”Nogle gange har vi en tendens til at starte meget højt oppe på ambitionsstigen, men hvis vi skal have alle med, giver det god mening at starte i det små. Så kan vi altid udbygge web-universet hen ad vejen, og det er også vores ambition,” siger hun.
Madplaner og opskrifter
Opfordringerne til at gøre en økogrøn forskel er klare, når du klikker ind på Økogrøn Søndag:
”Du skal kun lære få nye madtricks for at lave grøn mad. Samtidig åbner du døren til et helt nyt madunivers med masser af lækre smagsoplevelser og spændende måder at tilberede mad på.”
Derfor opfordrer Økologisk Landsforening forbrugerne til at klimahandle nu.
En af de mest effektive måder, du selv kan gøre en forskel, er gennem dine indkøb og madvaner, og det haster, vurderer Økologisk Landsforening:
Inden for de næste 25-30 år vokser jordens befolkning, så vi går fra at være omkring 8 mia. mennesker til at være ca. 10 mia. mennesker. Det vil betyde, at vi skal bruge 70 pct. af klodens landareal til landbrug, hvis vi skal fortsætte med at spise, som vi gør i dag, hvor vi kun bruger 38 pct. af klodens landareal til at dyrke på. Det vil skabe katastrofale tilstande for klodens natur og dyreliv, forklarer foreningen.
Derfor skal vi finde en ny fødesammensætning, og hvis alle spiser 100 pct. plantebaseret, behøver vi kun at opdyrke ca. 28 pct. af verdens landareal, så der blive plads til mere natur og skov.
Flere artikler fra samme sektion
Rekordmange har allerede tilmeldt sig Klimahandledagen
To uger inden det landsdækkende klimaevent har over 133.000 tilmeldt sig til de hundredvis af forskellige aktiviteter, hvoraf mange er gratis at deltage i.
For første gang afholder Kalø Økologisk Landbrugsskole Økodag - og det er ikke kun for gæsternes skyld
De færreste landbrugselever har råd til at etablere sig som selvstændige på et storlandbrug. Derfor skal de lære at være landbrugere på en ny måde - og Økodag er et vigtigt led i den læring. Landbrugsskolen på Kalø vil nu udvide sin gårdbutik og fremover holde flere åbne arrangementer.
Nocla-stifterne: Forskellighed er en af vores styrker
Nocla er stiftet af et dedikeret founderteam med meget forskellige kompetencer, men de er enige om kursen.