Annonce
Annonce
Det behøver ikke at være vanskeligt at integrere flere grøntsager i madlavningen, og nu er Økologisk Landsforening klar med en guide, der gør det nemmere at dreje kosten i en grønnere retning. Foto: Søren Gammelmark
Dit madmod gør en klimaforskel
Økologisk Landsforening lancerer nu Grøn Økosøndag, som er et univers for dig, som vil gøre en forskel for klimaet gennem dine måltider.
Det tager tid at ændre madvaner, og selv om mange forbrugere giver udtryk for, at de gerne vil spise grønnere, viser erfaringerne, at mange har brug for en hjælpende hånd for at gå fra tanke til handling.
Den får de nu via et nyt web-univers med masser af inspiration og konkrete guides til at spise både økologisk og grønt, som Økologisk Landsforening lancerer.
”Begynd dit madmod en dag om ugen - få madplaner, opskrifter og masser af inspiration til din grønne omlægning,” skriver projektleder Vivienne Kallmeyer i en omtale af det nye grønne univers.
Når foreningen i første omgang kun opfordrer til at introducere en Grøn Økosøndag, hænger det ifølge Vivienne Kallmeyer sammen med, at det ofte er nemmere at fordøje større kostændringer i små bidder:
”Nogle gange har vi en tendens til at starte meget højt oppe på ambitionsstigen, men hvis vi skal have alle med, giver det god mening at starte i det små. Så kan vi altid udbygge web-universet hen ad vejen, og det er også vores ambition,” siger hun.
Madplaner og opskrifter
Opfordringerne til at gøre en økogrøn forskel er klare, når du klikker ind på Økogrøn Søndag:
”Du skal kun lære få nye madtricks for at lave grøn mad. Samtidig åbner du døren til et helt nyt madunivers med masser af lækre smagsoplevelser og spændende måder at tilberede mad på.”
Derfor opfordrer Økologisk Landsforening forbrugerne til at klimahandle nu.
En af de mest effektive måder, du selv kan gøre en forskel, er gennem dine indkøb og madvaner, og det haster, vurderer Økologisk Landsforening:
Inden for de næste 25-30 år vokser jordens befolkning, så vi går fra at være omkring 8 mia. mennesker til at være ca. 10 mia. mennesker. Det vil betyde, at vi skal bruge 70 pct. af klodens landareal til landbrug, hvis vi skal fortsætte med at spise, som vi gør i dag, hvor vi kun bruger 38 pct. af klodens landareal til at dyrke på. Det vil skabe katastrofale tilstande for klodens natur og dyreliv, forklarer foreningen.
Derfor skal vi finde en ny fødesammensætning, og hvis alle spiser 100 pct. plantebaseret, behøver vi kun at opdyrke ca. 28 pct. af verdens landareal, så der blive plads til mere natur og skov.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.