Annonce

Annonce

Hylder med grøntsager

Coop 365 Discount er billigst med økologi, men priserne på økologiske varer er på tværs af kæderne i gennemsnit vokset med næsten 12 pct. på et år, og prisforskellene fra kæde til kæde er blevet større. Foto: Coop

Det er blevet dyrere at være økologisk forbruger

Økologiske fødevarer er steget i pris for første gang i seks år viser Forbrugerrådet Tænks årlige pristjek af 15 økologiske dagligvarer.

Mens priserne på økologiske fødevarer i de danske dagligvarekæder er raslet ned gennem de seneste fem år, skal kunderne nu for første gang i seks år vænne sig til voksende priser på de Ø-mærkede fødevarer. Det fremgår af Forbrugerrådet Tænks årlige pristjek, som blev gennemført midt i april.

Sidste år lå gennemsnitsprisen for de 15 varer hos de 11 dagligvarekæder, som indgik i prestjekket, på 218,75 kr. I år var gennemsnitsprisen vokset med næsten 12 pct. til 244,65 kr.

Det fremgår af det seneste nummer af Forbrugerrådet Tænks medlemsmagasin fra maj. Heraf fremgår det også, at Coops unge discountkæde Coop 365 Discount med en pris på 230,58 kr. er billigst med økologi efterfulgt af Rema 1000 og Lidl.

Kæderne under Salling Group ligger i den dyreste halvdel, hvilket ifølge koncernen primært skyldes en menneskelig fejl ved prissætningen af produktet brune ris, som var ca. 10 kr. dyrere for et kg end i alle andre kæder.

"Mange supermarkeder har begrundet prisstigningerne med stigende udgifter til el og stigende varepriser, der igen begrundes med stigende priser på råvarer," siger cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk Martin Salomon til medlemsmagasinet, hvor kæderne nævner udfordringer med leverancer i kølvandet på coronakrisen og krigen i Ukraine som de væsentligste bagvedliggende årsager til de stigende priser.

Tidligere på året undersøgte Politiken prisen på økovarer. Her blev Coop 365 Discount nummer to efter Rema 1000.

Flere artikler fra samme sektion

Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri

Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.

14-10-2024 4 minutter Mejeri,   Foodservice

Danish Crown fyrer 500 ansatte

Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.

11-10-2024 3 minutter Kødproduktion

Øko-pionerer drog til Carlsberg Byen for at tale det økologiske oksekød op

Kvæg bliver i disse år udskammet som klimasyndere, men debatten mangler nuancer, mener Økologisk Landsforening, der argumenterer for, at naturen og biodiversiteten er afhængig af koen på græs. Derfor har foreningen inviteret Danske Madpublicister og en række øko-pionerer på en tur med formålet at sætte fokus på nuancerne.

10-10-2024 12 minutter Kvæg,   Kødproduktion