Dagrofa Foodservice skal levere de økologiske råvarer til fremtidens kokke
Hotel- og Restaurantskolen i Valby har efter en udbudsproces valgt at pege på Dagrofa Foodservice som ny hovedleverandør af fødevarer til skolens kantine og den faglige undervisning i madlavning.
Når eleverne på landets største udklækningsinstitution for ansatte til de professionelle køkkener skal arbejde skal lære at tilberede sunde og velsmagende måltider, bliver råvarerne fremover leveret af lastbiler fra Dagrofa Foodservice.
Det glæder Søren Kristensen, direktør på Hotel- og Restaurantskolen, Hotel- og Restaurantskolen har lavet en flerårig aftale, som ikke kun skal sikre kvalitetsråvarer til undervisningen - den skal også bringe eleverne tættere på den virkelighed, de uddannes til.
Partnerskabet med Hotel- og Restaurantskolen er ikke en af vores største aftaler, men jeg er ikke i tvivl om, at det er en af de absolut vigtigste.
— Asger Rothenborg, salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice
”Jeg har 150 kolleger, som hver dag brænder for at uddanne elever og kursister i at mestre bæredygtig gastronomi, madhåndværk og hospitality. Det kan kun lade sig gøre, hvis vi i undervisningen bruger kvalitetsråvarer med fokus på bl.a. på økologi, dyrevelfærd og sæson. Samtidig skal vi have et øje på økonomien, og den balance har vi fundet i den nye aftale med Dagrofa Foodservice,” siger han i en pressemeddelelse fra den københavnske uddannelsesinstitution, som er Nordeuropas største brancheskole inden for hotel, restaurant og turisme med mere end 6.000 elever og kursister om året.
Asger Rothenborg, salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice, ser spændende perspektiver i den nye aftale:
”Partnerskabet med Hotel- og Restaurantskolen er ikke en af vores største aftaler, men jeg er ikke i tvivl om, at det er en af de absolut vigtigste. Eleverne og kursisterne på skolen er dem, som er med til at forme den danske madscene i de kommende år, og vi ser det som et stort privilegie, at vi er med til at sikre fundamentet under fremtidens professionelle køkkener.”
Mere levende undervisning
Det nye partnerskab trådte i kraft 1. august, og et centralt element er, at Dagrofa Foodservice skal medvirke til at gøre undervisning endnu mere levende og relevant på skolen, som gennem mange år har haft høj fokus på økologien.
”Vi skal ikke være en støvet gammel skole. Tværtimod skal vi udover stepperne og være en aktiv del af den virkelighed, som vi uddanner vores elever til at begå sig i. Dagrofa Foodservice er en stor aktør i fødevarebranchen, og vi ser det som en klar fordel, at vi fremover kan trække på deres netværk og kulinariske ekspertviden,” uddyber han.
Som led i aftalen planlægger de nye samarbejdspartnere en lang række af producentbesøg, kulinariske masterclasses med Dagrofa Foodservices egne specialister inden for bl.a. kød og ost samt et madspildsforløb.