Annonce
Annonce
Regeringen vil se på de nye udskældte skatteregler
De nye skatteregler for landejendomme har mødt hård kritik, så nu vil regeringen drøfte implementeringen af reglerne med forligspartierne.

"Vi står selvfølgelig på mål for det nye boligskattesystem, som et bredt flertal i Folketinget har vedtaget, men implementeringen skal selvfølgelig være knivskarp," siger fungerende økonomiminister Stephanie Lose (V). Foto: Danske Regioner
De nye skatteregler for landejendomme har mødt heftig kritik fra boligejere og landbrugsorganisationer, og nu går regeringen så ind i sagen.
Fungerende økonomiminister Stephanie Lose fra Venstre oplyser i en pressemeddelelse, at regeringen har aftalt, at skatteministeren onsdag holder møde med forligspartierne om håndteringen af de nye skatteregler for landejendomme.
”Vi har i regeringen aftalt, at skatteministeren nu tager en drøftelse med partierne om udmøntningen af de nye skatteregler for landejendomme. Vi står selvfølgelig på mål for det nye boligskattesystem, som et bredt flertal i Folketinget har vedtaget, men implementeringen skal selvfølgelig være knivskarp. Den proces, der lige nu kører vedrørende landejendommene, har skabt massiv bekymring og usikkerhed for de mennesker og familier, det handler om,” siger Stephanie Lose.
Et bredt flertal i Folketinget besluttede tilbage i 2017 en ny ejendomsvurderingslov, og ifølge Skatteministeriet betyder det, at boligskatten bliver lavere for fire ud af fem boligejere.
Håndteringen af de nye skatteregler for landejendomme, som potentielt skal omkategoriseres, har imidlertid skabt usikkerhed. I såvel medierne som Facebookgruppen 'Netværk mod nye ejendomsvurderinger af små landbrug' berettes der om adskillige sager, hvor boligejere står til en flerdobling af skatten, fordi deres ejendom fremover kategoriseres som privatbolig, selvom de eksempelvis har beskyttet natur og husdyr på matriklen.
Stephanie Lose peger på, at det blandt andet vil være relevant at få vendt, om omkategoriseringen af landejendommene er præcis nok:
”Vi tager bekymringerne meget alvorligt, og vi har bedt skatteministeren se på de kritikpunkter, som er kommet ind. Det virker som om, at der er landejendomme, som risikerer at blive klassificeret skævt, og det skal vi have kigget på. Samtidig er der en overgangsordning, som vil være relevant for rigtig mange af dem, der ender med at opleve at få deres ejendom omkategoriseret, og jeg kan se, at kommunikationen om den har været noget uklar. Derfor har det været vigtigt for os, at der nu bliver taget initiativ til at vende det med partierne."
Ejendomsvurderingsloven siger, at det er en ejendoms anvendelse, som afgør, hvordan den bliver vurderet og dermed beskattet. Før var det som udgangspunkt ejendommens størrelse, der var afgørende for beskatningen.
Flere artikler fra samme sektion
Ny politisk aftale skal styrke beskyttelsen af drikkevandet
Et bredt politisk flertal har indgået en aftale om at afsætte 190 mio. kr. i perioden 2026-2027 til beskyttelse af det danske drikkevand. Midlerne skal fordeles via Drikkevandsfonden, som blandt andet støtter omlægning til økologi og skovrejsning.
Efterspørgslen på økologi stiger - men arealet har lige taget det største dyk i 20 år
Sidste år bød på den største årlige tilbagegang i det økologiske areal siden 2004-2005. Det sker dog, samtidig med at efterspørgslen på økologi er stigende. Minister ærgrer sig over udviklingen.
Kolding, Randers og Odense er blandt de områder, som gerne skulle se en effekt af Miljøministeriets nye krav til spildevand
16 fjorde og kystvande skal mærke en positiv effekt af, at Miljøministeriet netop har fastlagt konkrete initiativer, der skal nedbringe udledningen af kvælstof fra spildevand. 22 kommuner bliver berørt af de skrappere krav til rensningsanlæggene.