Annonce

Annonce

Et par går ud af et supermarked med et indkøbsnet i hånden påtrykt

82 pct. af deltagerne i en ny undersøgelse mener, at økologisk produktion beskytter naturen, miljøet og grundvandet. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Økologi er danskernes bæredygtige fødevarevalg

Pressemeddelelse

En ny undersøgelse lavet for Økologisk Landsforening viser, at danskernes opfattelse af økologi som et bæredygtigt valg er øget signifikant det seneste år. Næsten 70 pct. af de adspurgte oplyser, at de anser økologi for at være bæredygtigt, mens mere end 80 pct. mener, at økologi beskytter naturen og grundvandet.

Bæredygtighed er for alvor rykket ind i danskernes bevidsthed, når det handler om valg af fødevarer. Det viser en undersøgelse, som er lavet for Økologisk Landsforening af Rybner Analyse.

Det seneste år er der sket en signifikant stigning af danskere, der ser økologi som bæredygtigt. 68 pct. af de adspurgte i undersøgelsen mener, at økologiske fødevarer er et bæredygtigt valg i modsætning til 63 pct. i 2019.

”Bæredygtighed er blevet nærværende hos mange danskere. De fleste ved, at hvis vi vil træffe bæredygtige valg, kan vi ikke nøjes med at fokusere på en ting. Vi skal tænke i helheder. Og netop her har økologien meget at byde ind med, både når det handler om dyrevelfærd, beskyttelse af grundvandet og hensyn til naturen ved at undgå syntetiske pesticider,” siger Helle Bossen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening.

Hele 82 pct. af deltagerne i undersøgelsen svarer da også, at de mener, at økologisk produktion beskytter naturen, miljøet og grundvandet. Mens 63 pct. af de adspurgte mener, at økologisk produktion er bedre for klimaet – mod 56 pct. året før.

”Der er skabt mange myter om økologisk produktion, men i takt med at myterne er knust, har danskerne forstået, at økologien også er en del af løsningen, hvis vi skal skabe en fremtidig fødevareproduktion, der skåner klimaet,” siger hun.

Ifølge undersøgelsen er holdningen til økologisk produktion som mere bæredygtig, klimavenlig og miljøbeskyttende mest udbredt blandt kvinder, samt personer i alderen 18-39 år og danskere, der er bosat på Sjælland og i hovedstadsområdet.

Undersøgelsen ”Økologiens image 2020” er lavet af Rybner Analyse for Økologisk Landsforening i forbindelse med ø-mærkets 30-års jubilæum i 2020 og er gennemført blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning. Der er gennemført 1000 interviews med danskere i alderen 18+ år.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen

Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.

Skolemad er på finansloven

Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.

22-11-2024 4 minutter Kostvaner,   Uddannelse,   Politik

EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning

EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.

21-11-2024 4 minutter EU,   Bæredygtighed