Annonce

Annonce

Rasmus Prehn holder tale

Økologisk Landsforening har sendt et brev til fødevareminister Rasmus Prehn (S), som nu har ført til en invitation om dialog vedrørende de kommende brakkrav. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Økologisk Landsforening har fået invitation til politisk møde efter kritik

Efter de seneste ugers mediedækning af det kommende naturkrav til landmænd og kritikken af det er Økologisk Landsforening nu inviteret til møde i Fødevareministeriet.

De forgangne ugers debat om brakkravet og kritik fra Økologisk Landsforening har nu ført til en fremstrakt politisk hånd. Foreningen har nemlig fået en invitation til at mødes med folk i Fødevareministeriets departement og Landbrugsstyrelsen om eventuelle ændringer i kravet.

”Jeg forventer, vi skal drøfte de problemstillinger, som vi ser i forhold til brakkravet. Og så skal vi drøfte de forslag, vi har til at indrette kravet mere hensigtsmæssigt for landmændene. Vi er inviteret af ministerens departement,” fortæller Sybille Kyed til Økologisk Nu.

Invitationen kommer som en reaktion på et brev, som Økologisk Landsforening for nylig har sendt til fødevareminister Rasmus Prehn (S). I brevet fremlægges et forslag til, hvordan kravet kunne indrettes, så det både giver mere natur og samtidig tilgodeser landmænd, der er gået foran, inden kravet blev indført.

Selvom Sybille Kyed er glad for invitationen, forudser hun også, at der skal presses på. Hun er derfor forberedt på at blive præsenteret for en masse begrænsninger, som eksempelvis at det er for administrativt tungt at udvælge enkelte landmænd, og at eventuelle ændringer vil være for komplicerede at udføre i praksis. Derudover skal der skal givetvis også gennemgås EU-regler.

”Jeg går ind til det her med optimisme, fordi det er åbenlyst urimeligt. De, der er gået foran, ser dumme ud for egne penge, da de jo har mistet landbrugsstøtten på de arealer, de af egen drift tog ud. Hvem vil en anden gang gå foran, hvis de ikke oplever, at det kommer dem til gode, at de var før deres tid? Så på trods af at jeg frygter en afvisning, er vi lige nu rigtig glade for, at der er kommet opmærksomhed på problemstillingen, som vi har kæmpet for ad flere omgange. Hvor der er vilje, er der vej,” pointerer Sybille Kyed.

Invitationen er varslet torsdag den 8. september, men datoen for mødet er endnu ikke fastlagt.

Flere artikler fra samme sektion

Fødevareindustrien er hårdest ramt af stigende energipriser

Ny opgørelse viser, at føde- og drikkevareindustrien er hårdest ramt af de stigende energipriser, og den kan forvente en ekstra regning på samlet 6,7 mia. kr. Det påvirker produktionen i alle led.

20-09-2022 3 minutter Økonomi

Vordingborg vinder titlen som Danmarks Vildeste Kommune

Efter halvandet års kamp for en vildere natur i landets 98 kommuner løb Vordingborg med titlen som Danmarks vildeste kommune og prisen på én mio. kr.

19-09-2022 3 minutter Natur,   Biodiversitet

Forskere i Aarhus skal finde værdien af naturbaserede løsninger

Økonomiske gevinster og finansieringsmodeller for naturbaserede løsninger skal dokumenteres i et nyt EU-studie, så endnu flere naturprojekter kan sættes i gang.

12-09-2022 2 minutter Natur,   Forskning