Annonce

Annonce

Tre køer går på en græsmark nær en skov

Det forestående biodiversitetsråd vil bestå af en formand og otte menige medlemmer, der alle udpeges af miljøminister Lea Wermelin (S) for perioden 2021-2024. Foto: Colourbox

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

For få år siden nedsatte Folketinget Klimarådet, der rådgiver om klimaindsatserne, og nu er turen kommet til biodiversiteten.

Folketinget har nemlig besluttet at nedsætte et biodiversitetsråd, der som et uafhængigt organ består af eksperter, som skal rådgive den siddende regering om indsatser for naturen. Det sker som led i Natur- og Biodiversitetspakken, oplyser Miljøministeriet.

"Rapport efter rapport har vist, at naturen er i kritisk tilstand, og alt for længe har man blot bladret videre til næste side. Det er så vigtigt, at vi lytter til eksperterne, hvis vi skal løse naturkrisen, og med etableringen af et biodiversitetsråd, som udelukkende skal rådgive med natur og biodiversitet for øje, får vi nu ekstra viden til at hjælpe os på vej," siger regeringens miljøordfører, Mette Gjerskov.

Rådet kommer til at bestå af en formand og otte menige medlemmer, der alle udpeges af miljøminister Lea Wermelin (S) for perioden 2021-2024. Det er op til Rektorkollegiet at indstille kandidaterne.

Herefter skal rådet hvert andet år udarbejde en rapport om indsatserne inden for natur og biodiversitet - senest er der i forbindelse med Natur- og Biodiversitetspakken afsat 888 mio. kr. til bl.a. at udlægge mere urørt skov og etablere op mod 15 nye naturnationalparker.

Flere artikler fra samme sektion

Forskere vil undersøge mulig sammenhæng mellem pesticider og Alzheimers

Med mere end tre årtiers data fra 5.000 personer vil amerikanske forskere nu undersøge, om der er en sammenhæng mellem eksponeringen for bl.a. pesticider og udviklingen af demenssygdomme som Alzheimers.

27-11-2024 3 minutter Pesticider,   Forskning

Engang vidste de, hvornår og hvor længe regnen faldt. Sådan er det ikke længere

At øge jordens frugtbarhed ved at udbrede økologiske metoder er et centralt komponent i Økologisk Landsforenings projektarbejde i Østafrika. Men nye vejrmønstre med højere temperaturer, længere tørketider og kraftigere nedbør gør, at metoderne holder hårdt.

26-11-2024 9 minutter Ulandsarbejde,   Klima,   Udland

Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen

Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.