Annonce

Annonce

Anima mener, at genbrugsbutikker er med til at hvidvaske pelsindustrien

Dyreværnsorganisationen Anima opfordrer nu Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp og andre store velgørende organisationer med genbrugsbutikker til at implementere en pelsfri politik. Det sker i kølvandet på en bekymrende tendens, hvor genbrugspels igen er blevet populært blandt kendisser og influencere.

20. marts 2025
Læsetid: 2 minutter
Brun mink i bur

Anima mener, at genbrugsbutikker, der sælger pelsvarer, er med til at holde liv i en brutal pelsindustri, mens mange modehuse har indført forbud mod pels i deres kollektioner. Foto: Anima

Hver gang genbrugsbutikkerne sælger en pels, sender de ifølge Joh Vinding, direktør i Anima, et signal om, at pels er acceptabelt.

”Det er problematisk, når vi ved, hvor meget lidelse, der ligger bag hver eneste jakke eller hue,” siger frontfiguren for den danske dyreværnsorganisation i en pressemeddelelse.

Mens førende modehuse som Gucci, Prada og Armani har indført forbud mod pels i deres kollektioner, bliver genbrugsbutikker på den måde nogle af de sidste steder, som holder liv i pelsindustrien, mener Anima.

Når kendte personligheder som Rihanna, Kendall Jenner og Hailey Bieber promoverer pels, påvirker det især yngre forbrugere, der kan se genbrugspels som et bæredygtigt valg, påpeger Anima, som mener, at genbrugsbutikkerne overser de grundlæggende etiske problemer ved pelsproduktionen.

"Hver gang en genbrugsbutik sælger pels, bliver en kunde opfordret til at gå rundt som levende reklamesøjle for en brutal industri," forklarer Joh Vinding og forstætter:

"Når produkterne markedsføres som 'vintage' eller 'bæredygtige', bliver industriel dyremishandling i realiteten hvidvasket”.

Dyrevelfærd bør være en del af velgørenhedens dna

Velgørende organisationer som Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp bygger på fundamentale principper om omsorg og beskyttelse af sårbare. Anima mener, at disse principper naturligt bør omfatte hensynet til dyr.

"Organisationer, der arbejder for at mindske lidelse i verden, sender et modstridende signal, når de samtidig sælger produkter baseret på systematisk dyremishandling," understreger Joh Vinding og fortsætter: "Hjælpeorganisationer, der ellers gør et stort arbejde for mennesker i nød, har her en unik mulighed for at vise, at dyrevelfærd også er en del af deres etiske kompas.”

Anima har derfor sendt breve til Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Kirkens Korshær, Red Barnet og Blå Kors med opfordringen om at indføre en pelsfri politik.

Flere artikler fra samme sektion

Lego har nu opkøbt 2.900 ha jysk landbrugsjord til skovrejsning

Siden 2022 har Legos naturfond Kirkbi opkøbt 2.900 ha landbrugsjord i Jylland, som primært skal tilplantes som produktionsskov. Det fremgår af deres seneste årsrapport. Målet er at opkøbe i alt 10.000 ha inden for de næste 10 år.

26-03-2025 2 minutter Skovlandbrug

Organisationer indkaldte til stormøde: »Hvorfor skal det være så svært at forstå, at vi har behov for at beskytte vores grundvand?«

Sammen med en række andre organisationer stod Økologisk Landsforening bag en konference på Christiansborg for at diskutere, hvordan arealerne i de kommende grundvandsparker skal forvaltes. Der var kritik af den hidtidige vandbeskyttelse, og miljøministeren erkendte, at man har taget det rene vand for givet.

25-03-2025 8 minutter Pesticider,   Politik

Bayer dømt til at betale 14,5 mia. kr. til kræftsyg landarbejder i Roundup-retssag

En jury har tilkendt den kræftsyge John Barnes en erstatning på næsten 15 mia. kr. i en sag mod Monsanto og Bayer om kræftfremkaldende virkninger af ukrudtsmidlet Roundup. Bayer afviser skyld og vil anke dommen.

25-03-2025 3 minutter Udland,   Pesticider