Annonce

Annonce

Medlemmerne stemmer ved generalforsamlingen 2018

I år skal Økologisk Landsforenings medlemmer ikke stemme om ændringsforslag til vedtægter og den slags, men beretningen vil omfatte bestyrelsens nye strategi for foreningen. Og i den vil der være et forvarsel om, at foreningen i 2020 skal se på, hvordan foreningen fornyer sit demokrati. Arkivfoto: Jakob Brandt

Vi ses til generalforsamlingen! Jo flere desto bedre

LEDER: Endnu en generalforsamling står for døren. Vi er en forening med en sund demokratisk historie, som skal plejes.

Vores årlige møde for alle i foreningen skal ikke overstås, det skal opleves og nydes, og der skal bidrages. 

Den formelle del omfatter beretningen, økonomi og valg til bestyrelse og formand - mød kandidaterne her. Det siger vores vedtægter, og det gør vi alt sammen grundigt med rigelig mulighed for også at kommentere og diskutere.

Økonomien vil naturligvis spille en vigtig rolle. Vi fremlægger et tilfredsstillende resultat for 2018, blandt andet som følge af sidste forårs ekstra kontingenter, besparelser og en meget stram styring af økonomien. 

Fremadrettet står vi med en vigtig opgave i at skabe nye muligheder, og vi vil investere i fremtiden. Det vil budgettet for 2019 afspejle. Vi kan ikke som de sidste mange år fortsætte med at være afhængige af et meget snævert felt af fondsmidler. Vi skal tænke nyt og udnytte organisationens kompetence og viden til både at udbrede økologien og styrke vores økonomi.

I år skal vi ikke stemme om ændringsforslag til vedtægter og den slags, men beretningen vil omfatte bestyrelsens nye strategi for foreningen. Og i den vil der være et forvarsel om, at vi i 2020 skal se på, hvordan vi fornyer foreningens demokrati. En krævende, men nødvendig forandring, som skal styrke involvering, lokalt engagement plus en bedre balance imellem dem, der vælges, og dem vi repræsenterer. 

Det er en forandring, der forudsætter mange overvejelser og samtaler. Der skal nok drikkes en del kopper kaffe hen over året, før vi er klar til at lande nogle rigtigt gode forslag til næste års generalforsamling.

Vi vil benhårdt gå efter et markant 2030-mål for økologiens omfang. Og vi vil arbejde særdeles ambitiøst med at skabe alliancer og partnerskaber for, at vi kan lykkes med at skabe den transformation, som skal ske såvel i egne rækker som i samfundet, selvom det kan knage i fugerne, når kursen lægges om.

Demokrati er ingen selvfølge, men det bliver nemt en rutine. Så meget desto vigtigere er det, at generalforsamlingen bliver ’alle mand af huse’. Jo flere desto bedre. Flere synspunkter og nuancer, mere tyngde og dybde og dermed større vægt, jo bedre vores medlemmer er repræsenterede.

Fredag aften er der fest, og næste morgen fortsætter vi med de faglige møder, fagudvalgenes årsmøder, og med at alle udvalgsposterne skal besættes. To dage med masser af netværk, spændende fagligt program, og med et levende demokrati, som borger for den betydning, vi har for hinanden som medlemmer, som fællesskab og for vores omverden.

Alt imens fortsætter vi ufortrødent med at arbejde for bedre og mere økologi. Jeg håber, alle kan mærke, hvor stor betydning vores forening har. Vores meninger er synlige, de bliver hørt, og de gør en forskel. 

Det er hævet over enhver tvivl, at økologien kommer til at spille en støt stigende rolle i både landbruget, virksomhederne, køkkenerne og vores dagligdag som borgere. 

Vi vil benhårdt gå efter et markant 2030-mål for økologiens omfang. Og vi vil arbejde særdeles ambitiøst med at skabe alliancer og partnerskaber for, at vi kan lykkes med at skabe den transformation, som skal ske såvel i egne rækker som i samfundet, selvom det kan knage i fugerne, når kursen lægges om.

Kom og vær med. Din mening og din rolle er vigtig, uanset om du arbejder ufortrødent videre i din nære økologiske verden eller du bidrager til fællesskabet med foreningsarbejde. Kom og giv din mening til kende. Som sagt: Jo flere desto bedre. Vel mødt 8. og 9. marts i Vingsted ved Vejle. Hvis ’touren’ kan tage turen forbi Vejle og omegn, så kan du også.

Flere artikler fra samme sektion

Økologi er en drivkraft i udviklingen af et bæredygtigt fødevaresystem

DEBAT: Med et økologisk landbrug bliver klimabelastningen i dansk landbrug mindre, drikkevandet er ikke længere i risiko for at blive forurenet med sprøjtegifte, risikoen for antibiotikaresistens vil falde dramatisk, og de vilde plante- og dyrearter, som landbruget skal dele arealer med, vil få bedre muligheder.

26-04-2024 6 minutter Debat

Økologiske arealer og økologiske idealer

LEDER: I stedet for at måle landmænds dygtighed i, hvem der kan producere billigst, eller priskrige på billig rødkål og flæskesteg til jul, skal vores målestok være produktion af næringsrige, højværdiprodukter.

26-04-2024 3 minutter Leder,   Økologisk Landsforening

Replik til Fie Graugaard: Arealeffektiv fødevareproduktion gavner klima, miljø og natur

DEBAT: Det er ikke korrekt, når Fie Graugaard hævder, at arealeffektiv produktion ifølge Concito kun kan opnås med brug af pesticider. Der er selvfølgelig flere veje hertil, ikke mindst en kostomlægning til mere planterig kost.

24-04-2024 4 minutter Debat,   Klima,   Pesticider