Annonce

Annonce

Vi kan godt diskutere store ændringer, selvom vi ikke mødes fysisk

DEBAT: Fagudvalgene har været med hele vejen og er kommet med mange indspark til bestyrelsens forslag om en ny demokratisk struktur.

02. marts 2021
Læsetid: 2 minutter
Søren Bilstrup står uden for med træer i baggrunden

Måske der er nogle, som hellere vil ytre sig bag skærmen end gå forbi 300 mennesker for at stå ved en mikrofon, vurderer Søren Bilstrup. Arkivfoto: Maja Eline Petersen

Af: Søren Bilstrup, formand for Planteavlsudvalget i Økologisk Landsforening

Vi har i Økologisk Landsforening (ØL) nok den bestyrelse, der har den største ”biodiversitet” nogensinde, og som gennem de seneste par år sammen med ledelsen har arbejdet med en ny struktur.

Fagudvalgene har været med hele vejen, og vi er kommet med mange indspark og spørgsmål.

Det er selvfølgelig svært at gøre alle tilfredse, men mit indtryk er, at langt den største del af de folkevalgte bakker op.

Selvfølgelig skal man kan diskutere så store ændringer på generalforsamlingen - det kan man jo også godt, selvom vi ikke er der fysisk. Måske der er nogle, som hellere vil ytre sig bag skærmen end gå forbi 300 mennesker for at stå ved en mikrofon.

Jeg hader corona og alt det, der følger med, og vil om nogen gerne, at vi kan mødes, men det skal nok gå - jeg tror, at jeg kan finde ud af det fra computeren og mobilen, og så er der håb for de fleste.

Jeg har det personligt meget svært med ØL's syn på klimaafgifter i udspillet ”Pris på bæredygtighed”, som efter min mening vil ramme mange af landmandsmedlemmerne meget hårdt - det er et emne, som virkelig kunne have haft godt af at blive behandlet i et repræsentantskab.

Hav nu tillid til de folkevalgte og stem for, så vi kan komme videre. Det kan kun gå for langsomt.

Husk at hvis vi stemmer for i år, skal vi ikke bruge tid på det næste år, hvor vi forhåbentlig kan samles igen - så bliver vi før færdige og måske får lidt mere ØL-tid.

Flere artikler fra samme sektion

Ultraforsimplede fødevareskribenter

DEBAT: Politikens uklare og forsimplede formidling af, hvad der er sundt og ultraforarbejdet, og hvad folk advares imod at spise, er skadelig for de fødevarevirksomheder, der leverer gode, sunde produkter, og skadelig for almindelige mennesker, som prøver at navigere fornuftigt i dagligdagen.

11-04-2025 8 minutter Debat

Skab bedre dyrevelfærd og undgå greenwashing i professionelle køkkener

KLUMME: Som professionelt køkken har man et stort ansvar for at bidrage til at drive forandring, også når det drejer sig om dyrevelfærd. Og det er ikke godt nok, hvis turbokyllingen erstattes af en lidt langsommere voksende kylling, som lever under tilsvarende produktionsforhold - bare lidt længere.

08-04-2025 4 minutter Kronik,   Dyrevelfærd,   Tema: Det gode dyreliv

Økologisk dyrevelfærd er mere end minimumskrav

FORPERSONENS ORD: Som økologer skal vi stille krav til os selv og til økologien som helhed. Hvis vi kun lever op til minimumskravene, risikerer vi, at økologien bliver uinteressant og sakker bagud.

28-03-2025 4 minutter Leder,   Økologisk Landsforening,   Dyrevelfærd,   Tema: Det gode dyreliv